Syksy 2019: vaeltajaluotsin pestikirje

Hei vaeltajaluotsi! 

Partiosyksy on käynnistynyt rytinällä, ja kalenteri täyttyy vauhdilla erilaisista menoista ja muistettavista asioista. Tähän kirjeeseen on koottu pestiäsi ajatellen tärkeimmät partioasiat ja päivämäärät, nappaa vinkit talteen! Katso videolta, miltä partio näyttää suosittujen tubettajien silmin:

Vinkit uusien aikuisten rekrytointiin 

Lippukuntanne Facebook-sivua todennäköisesti seuraa iso joukko lippukunnan vanhoja jäseniä sekä lasten vanhempia. Innosta heidät mukaan! Laittakaa lippukunnan Facebook-sivulle kivoja kuvia ja kertokaa, että tarvitsette lippukunnan toimintaan uusia aikuisia. 

Lähettäkää rekryviesti lippukuntanne sähköpostilistalle sekä vanhempainlistalle. Pyytäkää lippukunnan johtajiston kokouksessa jokaista soittamaan ainakin kahdelle vanhalle partiokaverille ja kysymään kuulumisten lisäksi, lähtisivätkö he mukaan toimintaan.  

Järjestäkää aikuisten iltanuotio https://www.partio.fi/lippukunnille/pestien-tuki/aikuisten-rekrytointi/markkinointitapahtumat/aikuisten-iltanuotio/ tai aikuisten oma, matalan kynnyksen retki.  

Laittakaa opiskelijapiireihin sana kiertämään tulevasta Bonfire –tapahtumasta! Tänä vuonna Bonfire syttyy 19.9. kolmella paikkakunnalla: Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla. Ilmoittakaa lippukuntanne piste 31.8. mennessä osoitteeseen kuksaan.fi/28781 

Järjestetäänkö teidän kaupunginosassanne katutapahtumia tai markkinoita, joissa voisitte esitellä toimintaanne? Hyödyntäkää piirin valmis markkinointipaketti ja varatkaa mukaan flyereitä tai käyntikortteja lippukunnan yhteystiedoin. 

HUOM! Muistakaa huolehtia siitä, että uudet aikuiset pääsevät heti alusta asti mukaan lippukuntanne tapoihin ja ilmoittautuvat esimerkiksi Tervetuloa partioon -kursseille. Seuraava kurssi järjestetään 8.9. Tervetuloa partioon -kurssin yhteydessä järjestetään myös Erätaito 0, jossa uusi aikuinen pääsee kertaamaan tai opettelemaan retkeilytaitoja.  

Huolehditaan yhdessä siitä, ettei kenenkään harrastaminen ole rahasta kiinni 

Yksittäisen partiolaisen partioharrastamisen tukemiseen löytyy monia vaihtoehtoja, joita kannattaa miettiä tapauskohtaisesti. Vinkkaathan luotsattavillesi muun muassa mahdollisuudesta hakea jäsenmaksuvapautusta ja stipendejä partiotapahtumiin ja -koulutuksiin osallistumiseksi. Lisätietoa on koottu piirin nettisivuille: https://www.paakaupunkiseudunpartiolaiset.fi/taloudellinen-tuki-partiolaiselle 

Oletko sinä etsimämme henkilö?

Etsimme iloiseen joukkoon ihmisiä, joiden sydäntä lähellä on katsomuskasvatuksellisten asioiden toteutuminen partiossa. Onko sinulla mielipide, Suhtautuu positiivisesti eri maailmankatsomusten väliseen toimintaan. Onko sinulla ideoita, miten vaeltajien kanssa käsitellään toisten huomioon ottamista ja eri uskontoihin ja katsomuksiin liittyviä tarpeita? Onko sinulla kokemus leirin hengellisestä elämästä tai sen puuttumisesta? Vastasitko myöntävästi johonkin kysymykseen? Herättikö aihe orastavan kiinnostuksen? Tule Partioasemalle (Töölönkatu 55) 12.9. klo 18-20 kuulemaan lisää ja ideoimaan yhdessä hyviä käytäntöjä. Ilmoittaudu iltapalaa varten mukaan tästä: bit.ly/katsomuskasvatus_ideariihi. Mukana seppoja ja piirin väkeä PäPa:sta ja Uudeltamaalta. Ja ! 


SYKSYLLÄ TAPAHTUU

Laita kalenteriin syksylle ainakin nämä päivät:   

27.8. Luotsivihjarit
4.9. Vaeltajaohjelmailta samoajille ja luotseille
8.9. Tervetuloa partioon ja Erätaito 0
12.9. Piirin suunnistuskilpailut 
5.10. Vaeltajien Ohitus
5.6.10. Syys-SM Itäpiste 
27.10. Koko lippukunnan koulutuspäivä 
9.11. Luotsipäivä 
16.17.11. Oman elämäni McGyver 2 – Tunteet ja vuorovaikutus 
23.11. Luotsikoulutus  

Katso tarkemmat kuvaukset www.päpa.fi/tapahtumat 

Luotsivihjarit YouTubessa 27.8.

Luotsivihjarit on PäPa:n luotseille suunnattu videosarja, jossa tarjotaan helposti lähestyttävästi käytännön vinkkejä tarpojien, samoajien ja vaeltajien toimintaan. Toinen osa esitetään 27.8. klo 19-20 Youtubessa, Partio kuuluu kaikille –kanavalla: https://youtu.be/2RzTaCQ9zLM. Vihjareiden toisen osan aiheena on: ”Ruokaa luonnosta”. Kaikki vihjarit ovat myös jälkikäteen katsottavissa YouTubesta. 

Vielä ehtii ilmoittautua syys-SM-kisoihin! 

Kannusta vaeltajat kisaamaan! Tai mitä jos lähtisitkin itse johtajahuollon merkeissä viikonlopuksi metsään? Etelä-Karjalan Partiolaiset kutsuvat kaikki yli 14 –vuotiaat partiolaiset kilpailemaan ja viihtymään tähtien alle Imatralle Itäpisteeseen 5.-6.10. Suomenmestaruudet kisataan samoajien sekä vaeltajien avoimissa (punainen ja harmaa) ja naisten sarjoissa (sininen ja ruskea). Mahdollista on myös kilpailla kevyessä sarjassa (keltainen). Lähiluonto, Vuoksi ja Saimaa tarjoavat upeat puitteet nauttia kisoista kavereiden kesken aurinkoissa syyssäässä. Lue lisää osoitteesta partio.fi/itapiste2019 ja ilmoittaudu mukaan viimeistään 15.9. 

Koulutettu partiokamu sujuvoittaa partioarkea 

Onko toiminnassanne mukana lapsi tai nuori, joka tarvitsee paljon johtajien aikaa ja huomiota? Tai lapsi, joka ei uskalla lähteä ohjelmiin mukaan ja on usein kiinni johtajan kädessä? Tai nuori, jonka on vaikea toimia yhdessä muiden kanssa? Partiokamu-pesti on luotu yksittäisen partiolaisen partiopolun tukemiseen. Partiokamuna toimiminen sopii niin samoajalle, vaeltajalle kuin aikuisellekin. Partiokamukoulutuksessa 26.10. ohjeistetaan Partiokamu-pestin sisältöön ja suunnitteluun lippukunnassa sekä annetaan konkreettisia toimintavinkkejä liittyen haastaviin tilanteisiin ja käyttäytymiseen. Koulutus on maksuton. Vinkkaa koulutuksesta sopiville tyypeille lippukunnassasi! Ilmoittautumis-DL 15.9. kuksaan.fi/28199.

Muista myös! 

Tsekkaa piirin kämppien online-varauskalenterista vapaat vuorot ja suuntaa ryhmäsi kanssa retkelle: varaus.partiokampat.fi/bookings.   

PäPan eri WA-ryhmissä tiedotetaan muutaman kerran viikossa ajankohtaisista kohderyhmää koskevista partioasioista ja -tapahtumista. Ryhmät ovat yksisuuntaisia viestintäkanavia, eli vain ylläpitäjällä on oikeus lähettää viestejä. Pysy pestissäsi ajan tasalla liittymällä ryhmään:bit.ly/luotsitWA .

Seuraa partiouutisia osoitteessa www.päpa.fi ja sosiaalisen median kanavissa:
Facebookissa @PaakaupunkiseudunPartiolaiset
Instagramissa @partiokuuluukaikille 
Twitterissä @partiokuuluu  


Espoossa eli EPT:ssä tapahtuu 

Suomen suurin vuosittainen partiotaitokilpailu Espoon Punanen eli Peluri-Punkku järjestetään 21.– 22.9. Kannusta lippukuntasi vaeltajavartiot kasaan ja valmistautukaan kisaamaan. Yön yli kestävän Espoon Punasen kohderyhmänä ovat 12-vuotiaat ja sitä vanhemmat partiolaiset sekä ei-vielä-partiolaiset. Aiempaa kisakokemusta ei tarvitse olla. Ilmoittautukaa mukaan kisaan nyt. Ilmo on auki 8.9. asti Kuksassa: kuksaan.fi/28710. Seuratkaa tapahtumaa myös netissä: punkku.ept.fi/, Facebookissa: Espoon Punanen ja Instagramista @espoonpunanen! Merkkaa vaeltajavartiosi kalenteriin myös jo Vinkuli-talvileiri 19. – 23.2.2020 ja  Väiski-kesäleiri 29.7. – 5.8.2020. 


Hyvää partiosyksyä! 

Mikäli tapahtuma- tai kurssi-ilmoittautumisiin, peruutuksiin tai muuhun jäsenrekisterin perushommiin liittyen nousee kysymyksiä, ota yhteyttä toimistolle, puh. (09) 8865 1200 tai papa.toimisto@partio.fi.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *