Kevään aikana ilmestynyt GDPR-blogisarja jatkuu taas näin syksyn tullen. Syksyn ensimmäisessä blogipostauksessa mietitään uusien johtajien perehdyttämistä tietoturvalliseen toimintaan.

Kun syksy alkaa, lippukunnan tarpojat siirtyvät samoajiksi ja osalle tulee myös uusia pestejä ja tehtäviä lippukunnassa. Nuori johtaja pitää perehdyttää tehtäviinsä ja pestata. Perehdytykseen kuuluu osana myös tietosuojaperehdytys, jota ilman Kuksaan ei voi lisätä pestejä alaikäiselle. Perehdytyksestä voi lukea tarkemmin GDPR-blogisarjan ensimmäisestä osasta https://www.paakaupunkiseudunpartiolaiset.fi/blogi/2019/02/19/alaikaisen-pestit-ja-tietosuojaperehdytys-gdpr-blogisarjan-1-osa/. Jotta perehdytys tulee hoidettua, on lippukunnassa tärkeä sopia siitä, kenen tehtävä sen pitäminen on. Selkeät prosessit auttavat siinä, että homma tulee varmasti tehtyä!

Kun lippukunnassa aloittaa uusi aikuinen, sama tietosuojaperehdytys on edelleen tärkeää. Uuden aikuisen perehdytyslista on pitkä, mutta hyvin suunniteltu homma on jo puoliksi tehty. Palastelkaa asioita, mutta muistakaa pitää tärkeät asiat kärjessä. Sen lisäksi, että on tärkeä perehdyttää omaan pestiin, lippukunnan toimintatapoihin, kutsua mukaan tapahtumiin ja retkille, on myös tärkeä perehdyttää tietosuojaan liittyviin asioihin, Kuksan koukeroihin ja Turvallisesti yhdessä -verkkokurssin saloihin. Sopikaa lippukunnassa kuka perehdyttää aikuisen ja missä asioissa. Onko perehdyttäminen pestaajan, ikäkausivastaavan, aikuiskummin vai kenen tehtävä?

Tämä on blogisarja, jossa käsitellään kerrallaan aina yhtä tai muutamaa tietosuojaan liittyvää asiaa partion näkökulmasta. Partioharrastus ja -toiminta edellyttävät usein henkilötietojen käsittelyä ja siksi onkin tärkeää, että kaikki lippukunnassa Kuksa-jäsenrekisteriä ja henkilötietoja käsittelevät partiolaiset koulutetaan oikeisiin toimintatapoihin. Henkilötiedoilla tarkoitetaan asioita, joilla henkilöä kuvataan ja joilla hänet voidaan tunnistaa, epäsuorastikin. Henkilötietoja ovat esimerkiksi nimi, valokuva, sähköpostiosoite, puhelinnumero, auton rekisterinumero tai IP-osoite

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *