Syksy 2019: jäsenkirje uusille aikuisille

Hei uusi aikuinen partiolainen! 

Tämä syksyn 2019 jäsenkirje on suunnattu kaikille uusille aikuisille, jotka ovat aloittaneet partion tai palanneet takaisin toimintaan viimeisen vuoden aikana. Olemme koonneet ajankohtaisia partioasioita -ja tapahtumia, jotka voisivat kiinnostaa sinua.  

Inspiraatiota Johtajatulilta 

Syyskuun alussa kolmannen kerran järjestetty Johtajatulet keräsi 3 000 osallistujaa Evolle. Nyt Suplassa on kuunneltavissa monipuolinen Johtajatulilla podcast-sarja, jossa tutustumaan kiinnostaviin suomalaisiin henkilöihin. Vaikka et olisi osallistunut tapahtumaan, kannattaa ottaa sarja kuunteluun: www.supla.fi/ohjelmat/johtajatulilla. Tapahtuman kuvagalleria löytyy täältä.

Vinkkejä syksyn alkuun

Oletko uusi aikuinen partiolainen? Tervetuloa partioon -koulutus on mahdollista suorittaa nyt myös partion verkkokoulutusympäristössä, partiomoodlessa! Koulutus sisältää kaikki Tervetuloa partioon -koulutuksen sisällöt itsenäisesti tehtävinä verkkotehtävinä. Koulutuksen suorittamiseen kuluu noin 1,5–2 tuntia aikaa. Tehtäviä voi tehdä omassa tahdissa ja järjestyksessä keskittyen itselle mielenkiintoisiin teemoihin. Lue lisää: www.partio.fi/parempi-lippukunta-blogi/tervetuloa-partioon-koulutuksen-voi-suorittaa-nyt-myos-verkossa.

Pestikirjeet lippukunnan ryhmänjohtajille

Toimitko jo lippukunnassa ryhmänjohtajana? Syksyn pestikirjeet kaikille ikäkausijohtajille on julkaistu elokuussa! Kattava paketti tukea ja vinkkejä omaan pestiin löytyy piirin nettisivuilta.  

Syksyn mielenkiintoisimmat partiotapahtumat ja koulutukset

Kaikkien tapahtumien lisätiedot ja ilmoittautumisohjeet löytyvät osoitteesta www.päpa.fi/tapahtumat.  Kouluttautuminen on helpoimpia ja nopeimpia tapoja kehittää omaa innostusta, osaamista ja motivaatiota partiossa. Partio pitää sisällään oman monipuolisen koulutusjärjestelmän, josta löytyy erilaisia nousujohteisia taito- ja johtamiskoulutuksia. 

Jatkossa piirin koulutuksiin ilmoittaudutaan vuoden aikana kolmessa ilmoittautumisportaassa. Ilmoittautumisajankohtien muistaminen on helppoa: marraskuun, helmikuun ja elokuun viimeiset päivät. Ilmo-DL keskitalven ja alkuvuoden tapahtumiin on  31.11. 

5.–6.10. Itäpiste syys-SM-kisat (E-KP)
27.10. Koko lippukunnan koulutuspäivä (lyhyitä settejä useista aiheista) 
15.17.11. Ja 22.24.11.  Järjestyksenvalvojakurssi 2/2019
15.17.11. EA1-maastokurssi  
17.11. Seinäkiipeilykurssi samoajille, vaeltajille ja aikuisille 
12.12. EA-kertauskurssi 2/2018  

Akela-sampokoulutus 25.26.10. HUOM! pe-la 

Kaikille akeloille ja sammoille tarjolla nyt vuorokauden tehopaketti pestin tueksi! Aikaisempina vuosina viikonlopun mittainen kurssi on saanut uuden muotonsa ja järjestetään Kiljavalla perjantai-illasta lauantai-iltaan, jonka lisäksi käydään ennakkokeskustelu lippukunnassa ennen kurssia. Kurssin teemoina ovat lapsiryhmän ohjaaminen, sudenpentu/seikkailijaikäkauden ohjelma, turvallinen toiminta ja ryhmän haasteet. 

Esitietovaatimuksena Tervetuloa partioonkoulutus tai vastaavat taidot.
Ilmoittautuminen Kuksassa 15.9. asti:
päpa.fi/tapahtumat/akelavrk
www.päpa.fi/tapahtumat/sampovrk 

Partiokämpät ja -kurssikeskukset varattavissa myös partion ulkopuoliseen käyttöön 

Alle tunnin ajomatkan päässä Helsingin keskustasta viidellä eri alueella sijaitsee yhteensä 13 pääkaupunkiseudun partiosäätiön hallinnoimaa majoitusrakennusta: Espoon Nuuksiossa, Vihdin Nummenkylässä, Nurmijärvellä, Inkoossa ja Vantaalla. Kohteiden koot ja varustelutasot vaihtelevat yli sadan hengen modernista kurssi- ja leirikeskuksesta erähenkiseen noin 20 hengen sähköttömään kämppään.Kämppiä ja kurssikeskuksia vuokrataan myös partion ulkopuoliseen käyttöön. Erityisesti arkena ja partion toimintakauden ulkopuolella löytyy vapaita aikoja. Voit tutustua kohteisiin sähköisen esitteen kautta:
issuu.com/heppu/docs/partiokampat. Varausohjeet löytyvät osoitteesta www.partiokämpät.fi. 

Joulukampanja on partion tärkein varainhankintakampanja 

Adventtikalenterikampanja on partion tärkein ja ainoa valtakunnallinen varainhankintakamppis. Kalenteri on tunnettu ja ostajien odottama tuote, jonka kyljessä tulee tänä vuonna pakettikorttien sijaan nippu kauniita pakettitarroja.

Kalenterien myyntiaika on 15.10.–5.12.2019 ja myyntihinta 10 €. Myyntituotto menee kokonaisuudessaan partiotoimintaan, ja suurimman osan siitä saavat kalentereita myyneet paikalliset lippukunnat 

Partio YouTubessa

Miltä partio näyttää tubettajien silmin? Yhteistyössä Kuudennen Kerroksen kanssa tehty video on kerännyt YouTubessa jo yli 200 000 näyttökertaa:

Hyvää partiosyksyä! 

Mikäli tapahtuma- ja kurssi-ilmoittautumisiin tai peruutuksiin liittyen nousee kysymyksiä, ota yhteyttä toimistolle, puh. (09) 8865 1200 tai papa.toimisto@partio.fi. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *