Syksy 2019: jäsenkirje vaeltajille

Hei vaeltaja!

Ihanaa syksyn alkua! Tähän kirjeeseen olemme koonneet vaeltajaikäkauden kannalta keskeisimmät partioasiat- ja tapahtumat. Tartu tilaisuuteen ja buukkaa tulevan syksyn kivoimmat kisat ja vaellukset kalenteriin kaveriporukalla.

Miltä partio näyttää tubettajien silmin? Yhteistyössä Kuudennen Kerroksen kanssa tehty video on kerännyt YouTubessa jo yli 200 000 näyttökertaa:

Inspiraatiota Johtajatulilta

Syyskuun alussa kolmannen kerran järjestetty Johtajatulet keräsi 3 000 osallistujaa Evolle. Nyt Suplassa on kuunneltavissa monipuolinen Johtajatulilla podcast-sarja, jossa tutustutaan kiinnostaviin suomalaisiin henkilöihin. Vaikka et olisi osallistunut Johtajatulille, kannattaa ottaa sarja kuunteluun: www.supla.fi/ohjelmat/johtajatulilla.

Ulkomaanprojekti

Partio-ohjelman huipennus on vaeltajien ulkomaanprojekti, jonka kautta kaikilla vaeltajilla on mahdollisuus saada kokemus partiomatkasta ulkomaille. Lue ja inspiroidu muiden vaeltajaryhmien matkablogeista ja matkaraporteista. Kertomuksia muun muassa Islannista, Espanjasta, Sveitsistä ja jopa Tansaniasta asti löytyy SP:n sivuilta: www.partio.fi/lippukunnille/partio-ohjelma/ulkomaan-projektit/matkablogit. Kuvassa Munksnäs Spejarna Islannissa:

Kouluttautuminen kannattaa

Syysloma eikä mitään tekemistä? Tule PJPK:lle! Partiojohtaja-peruskurssi on peruspaketti kaikesta siitä, mitä itsenäisesti toimivan partiojohtajan tarvitsee tietää. Kurssin aiheina on johtaminen, partion arvot ja menetelmät, lippukunnan toiminta, turvallisuus partiossa sekä tapahtumien johtaminen. Lisäksi kurssilla nukutaan vähintään yksi yö ulkona, jonka aikana voi harjoitella peruserätaitoja. Kurssi tarjoaa näistä aiheista perusteet, joita pääsee syventämään jatkokursseilla kuten lippukunnanjohtamiskurssilla, pestijohtajakurssilla tai ohjelmajohtajakurssilla. Lisätiedot: www.päpa.fi/tapahtumat/partiojohtaja-peruskurssi-pj-pk-6-2018.

Syksyllä tapahtuu

Valitkaa alla olevista tapahtumista suosikkinne ja ilmoittautukaa mukaan! Tarkemmat tiedot ja ilmoittautumisohjeet löytyvät osoitteesta www.päpa.fi/tapahtumat.

Jatkossa piirin koulutuksiin ilmoittaudutaan vuoden aikana kolmessa ilmoittautumisportaassa. Ilmoittautumisajankohtien muistaminen on helppoa: marraskuun, helmikuun ja elokuun viimeiset päivät. Ilmo-DL keskitalven ja alkuvuoden tapahtumiin on  31.11.

5–6.10. Itäpiste syys-SM-kisat (E-KP)
27.10. Koko lippukunnan koulutuspäivä (lyhyitä settejä useista aiheista)
15. –17.11. Ja 22.–24.11.  Järjestyksenvalvojakurssi 2/2019
15.–17.11. EA1-maastokurssi
17.11. Seinäkiipeilykurssi samoajille, vaeltajille ja aikuisille
12.12. EA-kertauskurssi 2/2018

Hyvää partiosyksyä!

Mikäli tapahtuma- tai kurssi-ilmoittautumisiin, peruutuksiin tai muuhun jäsenrekisterin perushommiin liittyen nousee kysymyksiä, ota yhteyttä toimistolle, puh. (09) 8865 1200 tai papa.toimisto@partio.fi.