Vuoren Valppaissa on viime vuodet perustettu yksi uusi lauma per vuosi ja laumaan ovat päässeet mukaan syksyllä ekaluokkalaisina aloittavat. Vuoren Valppaissa ei ole perustettu Tapiolan Metsänkävijöiden tapaan extralaumaa ja siksi osa laumoista onkin ollut erittäin suuria. VV:ssä kaikki ovat päässeet mukaan, ja jonosysteemiä ei ole otettu käyttöön.  

Kaikki lähtee johtajistosta     

Vuoren Valppaiden johtajisto on suhteellisen nuorta ja johtajistolla on hyvä meno päällä. ”Meillä ei ole erillisiä hallituksen kokouksia kuin vain lain vaatimissa asioissa. Kaikki suunnitteluasiat retkistä ja ohjelmasta lähtien käydään läpi yleisissä johtajistokokouksissa”, kertoo Vuoren Valppaiden pestijohtaja Jussi Tiihonen, joka vajaa 30-kymppisenä lukeutuu lippukunnan aktiivijohtajiston vanhimpaan päähän. 

Maaliskuussa lippukunnassa aloitti yhtäkkiä kaksi uutta samoajaa, jotka muuttivat Helsinkiin pohjoisesta. ”Kaiken tämän lisäksi vuoden sisään on noin viisi aikuisikäistä ottanut itse yhteyttä lippukuntaamme partiotoimintaa hakien, vaikka emme ole sen isommin aikuisrekryä tehneet”, Jussi summaa ilahtuneena.  

Laajenna reviiriä 

Perhepartion aloituksella on ollut toki selkeä ja suuri vaikutus lippukunnan positiiviseen jäsenmäärän kasvuun. Jussi kertookin: ”Meillä alkoi 2019 alkutalvesta perhepartio aktiivisen sudarivanhemman vetämänä, joka varmasti vaikuttaa jäsenmäärään. Perhepartioryhmään on merkitty tällä hetkellä Kuksassa jo 19 jäsentä.”  

Perhepartiota tarjoavien lippukuntien määrä on noussut tasaiseen tahtiin, ja tällä hetkellä perhepartiota on tarjolla PäPassa noin 20 lippukunnassa, lähes joka alueella.  Perhepartiota tarjoavat lippukunnat on listattu Partiopolku-lehden kahdelle viimeiselle aukeamalle. Lehti on luettavissa sähköisesti Issuussa.

Vuoren Valppaat on aloittanut myös hienon yhteistyön Munkkiniemen yhteiskoulun kanssa. ”Olemme vierailleet vuodesta 2018 lähtien vMunkkiniemen yhteiskoulun 7-luokkalaisten ryhmäytystapahtumassa Kuutamokeikalla, jossa koko ikäluokka (noin 150 oppilasta vuosittain) käy yhden yön metsäretkellä luokanvalvojien kanssa. Meidän hommana on pitää donitsiylitysrastia, jossa samalla jaamme kaikille osallistujille partiorannekkeet”, Jussi valottaa yhteistyötä.  

Uskoisin tämän lisäävän tarpojaikäluokan pysyvyyttä ja jopa mahdollisesti tuovan muutamia uusia jäseniä (tai palauttaa aiemmin lopettaneita)”, Jussi tuumaa lopuksi. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *