Vapaaehtoisten viikkoa vietetään valtakunnallisesti 29.11.–5.12.2019. Viikko huipentuu torstaina 5.12. vietettävään Vapaaehtoisten päivään. Myös me Pääkaupunkiseudun Partiolaisissa riemuiten juhlimme tämän viikon ajan vapaaehtoisiamme. Julkaisemme tämän viikon ajan jokaisena päivänä blogikirjoituksen, jossa kuvaamme vapaaehtoisuutta partiossa eri näkökulmien kautta. Tervetuloa tutustumaan partiotoimintaan! Jos vapaaehtoistyö partiossa kiinnostaa sinua, saat täältä lisää tietoa siitä kuinka pääset mukaan.

Pääkaupunkiseudun alueella toimii 113 aktiivisessa partion paikallisyhdistyksessä eli lippukunnassa reilut 12 000 lasta, nuorta ja aikuista. Partiotoiminnan ydin on lippukuntien viikottaiset kokoontumiset, eli koloillat. Lippukunnat ympäri pääkaupunkiseutua tarjoavat lapsille ja nuorille kotia lähellä olevan harrastustoiminnan, kaveriporukan ja merkityksellisen yhteisön johon kuulua. Nuoret ja aikuiset saavat merkityksellistä tekemistä itselleen mahdollistaessaan lasten harrastamisen.

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry on Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten alueella toimiva partion piirijärjestö, jonka tärkein tehtävä on tukea partiolippukuntia ja partiotoiminnan toimintaedellytyksiä alueellaan. Tukea annetaan monin eri tavoin muun muassa järjestämällä koulutuksia ja tapahtumia, kehittämällä toimintaa ja tukemalla lippukunnan johtajia omissa pesteissään. Suuri osa tästä tehdään täysin vapaaehtoisvoimin: Piirin toiminnassa on mukana yli 300 luottamushenkilöä eli luottista – palkattuja työntekijöitä piirillä on vain 14.

Kiitos kaikille lippukuntien vapaaehtoisille ja piirin luottiksille! Te mahdollistatte partiotoiminnan pääkaupunkiseudulla.

Tiedot on kerätty Kuksa-jäsenrekisteristä vuodelta 2019.

Lue blogisarjan kaikki osat:

Partio pääkaupunkiseudulla – Vapaaehtoisten viikon blogisarja osa 1
Mistä leirimaksu koostuu
– Vapaaehtoisten viikon blogisarja osa 2
Partiossa nuoret johtavat nuoria
– Vapaaehtoisten viikon blogisarja osa 3
Luontosuhteen rakentajat – Vapaaehtoisten viikon blogisarja osa 4
Vapaaehtoiset kouluttavat vapaaehtoisia
– Vapaaehtoisten viikon blogisarja osa 5
Ryhmänjohtajat ovat partioarjen kivijalka
– Vapaaehtoisten viikon blogisarja osa 6
Vapaaehtoiset pitävät partion pyörät pyörimässä – Vapaaehtoisten viikon blogisarja osa 7

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *