Luontosuhteen rakentajat – Vapaaehtoisten viikon blogisarja osa 4

Partiosta tulee usein ensimmäisenä mieleen retkeily ja muu toiminta luonnossa. Tämä ei ole ollenkaan väärä mielikuva, onhan toiminta luonnossa yksi partiomenetelmään kuuluvista keskeisistä asioista.

Metsä on partiolaisen (ja meidän jokaisen) leikkipaikka, kohde uusille seikkailuille, mahdollisuus haastaa itsensä, yösijan ja ruoan antaja sekä stressin alentaja.

Oletko sinä joskus viettänyt yön ulkona? Ja jos olet, niin milloin viimeksi? Teltassa, laavussa, taivasalla? Tai kävitkö kenties samoilemassa lähimetsässä päiväretkellä?

Partiotoiminta tukee jokaisen osallistujan luontosuhteen muotoutumista. Vapaaehtoiset partiossa pääsevät myös itse nauttimaan luonnosta samalla, kun he mahdollistavat lapsille ja nuorille tärkeitä luontokokemuksia.

Vapaaehtoisen ei kuitenkaan tarvitse olla valmiiksi kokenut eränkävijä, sillä luonto opettaa aina jokaista kulkijaansa. Kumisaappaat tai tukevammat kengät jalkaan, hyvät eväät reppuun ja rohkeasti tutkimaan omaa lähimetsää.

Toiminta luonnossa konkretisoituu partiossa viikonlopun, tai päivän, mittaisilla retkillä ja pidemmillä kesä- ja talvileireillä. Pääkaupunkiseudun Partiolaisissa vuonna 2018* yöretkille osallistui 6200 lasta, nuorta ja aikuista. Kesäleireillä leireili yhteensä 6600 ja purjehduksille pääsi mukaan 449 osallistujaa. Kiitos kaikille, jotka mahdollistatte näin monelle tärkeän luontosuhteen kasvun ja luontokokemukset!

*Tiedot ovat Suomen Partiolaisten vuosiselosteesta vuodelta 2018.

Vapaaehtoisten viikkoa vietetään valtakunnallisesti 29.11.–5.12.2019. Viikko huipentuu torstaina 5.12.  vapaaehtoisten päivään. Myös me Pääkaupunkiseudun Partiolaisissa riemuiten juhlimme tämän viikon ajan vapaaehtoisiamme. Julkaisemme tämän viikon ajan jokaisena päivänä blogikirjoituksen, jossa kuvaamme vapaaehtoisuutta partiossa eri näkökulmien kautta. Tervetuloa tutustumaan partiotoimintaan! Jos vapaaehtoistyö partiossa kiinnostaa sinua, saat täältä lisää tietoa siitä kuinka pääset mukaan. Lue muut blogikirjoitukset:

Partio pääkaupunkiseudulla – Vapaaehtoisten viikon blogisarja osa 1
Mistä leirimaksu koostuu