Vapaaehtoiset kouluttavat vapaaehtoisia – Vapaaehtoisten viikon blogisarja osa 5

Partion monipuolisesta koulutustarjonnasta löytyy kursseja joka lähtöön. Kursseille osallistuminen on yksi parhaista tavoista kehittää omaa osaamista ja oppia uutta. Vastaavasti jokaisella meistä on jotakin sellaista erityisosaamista, jonka kouluttaminen varmasti hyödyttäisi muitakin. Mistä juuri sinä voisit siis tulla pitämään koulutuksen? Oletko talousosaaja, kondiittoritaitaja tai puuseppä – partiotoiminta on niin monipuolista, että kaikkien taitoja tarvitaan.

Pääkaupunkiseudulla järjestetään vuodessa huikea määrä erilaisia koulutuksia. Alla oleva ympyrädiagrammi kertoo, millaisia koulutuksia vapaaehtoiset järjestävät muille vapaaehtoisille:

ENSIAPUKURSSIT

Ensiapukurssit. Piirin järjestämillä EA1-, EA2- ja EA-kertauskursseilla käsitellään ensiaputaitoja käytännönläheisesti SPR:n asettamien tavoitteiden mukaisesti. Erikoisuutena järjestämme ensiapukurssin kokonaan luonnossa, jolloin osallistujat pääsevät harjoittelemaan ensiaputaitoja todellisessa toimintaympäristössä.

TAITOKOULUTUKSET

Retkeilytaitojen oppimiseksi on tarjolla useita eritasoisia kursseja ja lisäksi piirin tarjonnasta löytyy koulutusta turvallisuuteen ja kiipeilytaitoihin liittyen. Leikkikursseilla puolestaan oppii viikonlopun aikana 50 uutta leikkia sekä käyttämään niitä osana ryhmien toimintaa. Veneenohjaajakurssin tavoitteena on puolestaan antaa perustiedot merenkulusta ja navigoinnista sekä toimimisesta partioaluksella. Taitokoulutukset tukevat vahvasti myös projektijohtamista.

VAPAAEHTOISTYÖTÄ JA PARTIO-OHJELMAN TOTEUTTAMISTA TUKEVAT MUUT KOULUTUKSET

Kaikkiin partion luottamustehtäviin löytyy lisätukea ja koulutusta, on kyse sitten taloudesta, erilaisista järjestelmistä tai paikallisyhdistyksen kehittämisestä. Esimerkiksi erilaisiin johtamistehtäviin voi tarttua ilman aikaisempaa osaamista, koska tarjolla on monipuolista koulutusta.

TERVETULOA TOIMINTAAN PEREHDYTYKSET

Aikuisena partioon liittyminen on helppoa, kun tarjolla on matalan kynnyksen perehdytys, jonka voi suorittaa joko itsenäisesti verkossa tai muihin uusiin aikuisiin tutustuen yhden illan aikana.

PESTI- JA JOHTAJAKOULUTUKSET

Partiossa jo 15-vuotiaat nuoret pääsevät osallistumaan ryhmänohjaajakoulutukseen, joka antaa eväitä johtajana toimimiseen ja toiminnan suunnitteluun. Pesti- ja johtajakoulutukset tarjoavat myös opintopisteitä viralliseen opintorekisteriin ja niitä voi partiopolulla koota yhteensä 180 opintopistettä.

Vapaaehtoisten viikkoa vietetään valtakunnallisesti 29.11.–5.12.2019. Viikko huipentuu torstaina 5.12.  vapaaehtoisten päivään. Myös me Pääkaupunkiseudun Partiolaisissa riemuiten juhlimme tämän viikon ajan vapaaehtoisiamme. Julkaisemme tämän viikon ajan jokaisena päivänä blogikirjoituksen, jossa kuvaamme vapaaehtoisuutta partiossa eri näkökulmien kautta. Tervetuloa tutustumaan partiotoimintaan! Jos vapaaehtoistyö partiossa kiinnostaa sinua, saat täältä lisää tietoa siitä kuinka pääset mukaan. Lue muut blogikirjoitukset:

Partio pääkaupunkiseudulla – Vapaaehtoisten viikon blogisarja osa 1
Mistä leirimaksu koostuu