Tuhannet pääkaupunkiseutulaiset lapset ja nuoret kokoontuvat viikoittain mielekkään tekemisen parissa, pääsevät useamman kerran vuodessa retkille ja leireille luontoon ja oppivat turvallisessa ympäristössä uusien taitojen lisäksi uutta myös itsestään ja toisten kanssa olemisesta.

Partion paikallisyhdistyksiä, leirejä, projekteja ja partiopiiriä satoine luottamushenkilöineen johdetaan vapaaehtoisten voimin. Tuhannet nuoret ja aikuiset oppivat vuosittain uusia taitoja, syventävät osaamistaan erilaisissa asioissa ja kasvavat paremmiksi johtajiksi.

Laadukas ja monipuolinen toiminta muodostuu pienistä puroista: tarvitaan visioijia, visioiden sanottajia, johtajia ja tekijöitä. Asiat eivät toteudu, jos niitä ei johdeta. Asiat eivät myöskään toteudu, jos niitä ei kukaan tee.

Jokaisen meistä panos on arvokas: visionäärien, johtajien, innostajien, kannustajien, suunnittelijoiden ja suunnitelmien toteuttajien. Iso kiitos siis juuri sinulle siitä, että olet pitämässä partion pyörät pyörimässä! Ja jos et vielä ole mukana toiminnassa, tule mukaan!

Vapaaehtoisten viikkoa vietetään valtakunnallisesti 29.11.–5.12.2019. Viikko huipentuu torstaina 5.12.  vapaaehtoisten päivään. Myös me Pääkaupunkiseudun Partiolaisissa riemuiten juhlimme tämän viikon ajan vapaaehtoisiamme. Julkaisemme tämän viikon ajan jokaisena päivänä blogikirjoituksen, jossa kuvaamme vapaaehtoisuutta partiossa eri näkökulmien kautta. Tervetuloa tutustumaan partiotoimintaan! Jos vapaaehtoistyö partiossa kiinnostaa sinua, saat täältä lisää tietoa siitä kuinka pääset mukaan. Lue muut blogikirjoitukset:

Partio pääkaupunkiseudulla – Vapaaehtoisten viikon blogisarja osa 1
Mistä leirimaksu koostuu
– Vapaaehtoisten viikon blogisarja osa 2
Partiossa nuoret johtavat nuoria
– Vapaaehtoisten viikon blogisarja osa 3
Luontosuhteen rakentajat – Vapaaehtoisten viikon blogisarja osa 4
Vapaaehtoiset kouluttavat vapaaehtoisia
– Vapaaehtoisten viikon blogisarja osa 5
Ryhmänjohtajat ovat partioarjen kivijalka
– Vapaaehtoisten viikon blogisarja osa 6
Vapaaehtoiset pitävät partion pyörät pyörimässä – Vapaaehtoisten viikon blogisarja osa 7