Kevät 2020: jäsenviesti aikuisille

Tervehdys kevätkauteen!  

Uusi vuosi pyörähti jälleen käyntiin! Sait tämän kirjeen, koska olet arvokas voimavaramme partiossa – aikuinen mahdollistamassa lasten ja nuorten partioharrastusta! Sen lisäksi, että meidän tekemisemme tukee muita onnistumaan, on partio aikuisillekin innostavaa, sopiva ripaus seikkailua arjen vastapainoksi ja ennen kaikkea hauskaa tekemistä. Kokosimme alle muutamia tärppejä sinulle näin vuoden alkuun. 

Hyvinvointia vuoden starttiin

Päivän mittainen Talvisemma 25.1. Arabian Arcadassa avaa vuoden tärkeän hyvinvointiteeman äärellä. Seminaari on kaikille piirimme lippukuntien aikuisille vapaaehtoisille maksuton päivän mittainen tapahtuma.

Ohjelmassa on vierailevia puhujia ja työpajoja itsensä johtamisesta urheilupsykologiaan sekä mielenterveyden edistämisestä ilmastoahdistukseen. Seminaarista löydät työkaluja itsellesi ja muiden tukemiseen niin partiossa kuin arjessakin. Vielä ehdit ilmoittautua (DL 12.1.) www.päpa.fi/talvisemma20. Lisätietoja löydät myös Facebook-tapahtumasta.

Partioviikko 2020 kutsuu sinut, kaverisi ja perheet mukaan!  

Partioviikolla 19.26.4.2020 tuodaan partiota esiin monin tavoin. Tapahtumiin on helppo kutsua opiskelu- ja työkaveri tai vaikkapa naapurin perhe mukaan tutustumaan kanssanne partioon!    

Tuttujen tapahtumien, kuten sudenpentujen SuperSupen, päiväkisa Törmän, Partiojohtajien juhlaillallisen ja 8. nopeimman partiotaitokisan lisäksi sunnuntaina 26.4. järjestetään Kansalaistorilla uusi Perheiden Partiopäivä, johon kutsutaan kaikki perheet mukaan tutustumaan partioon. Yrjönpäivänä aikuiset kohtaavat jälleen modernissa Afterworkissa. Kaikki tiedot viikon tapahtumista ja kampanjoista löydät soitteesta: www.paakaupunkiseudunpartiolaiset.fi/partioviikko.

Jos olet lippukunnan tiiviissä arjessa mukana, lienee Partioviikko jo ruuvattu kalenteriin tai ryhmän toimintasuunnitelmaan. Mikäli olet hitua etäämmällä tiiviimmistä partiohulinoista, nappaa avoimet tapahtumat haltuun ja loikkaa rohkeasti liikkeelle. Jos sinulla on aikaa pienille, mutta kultaakin kalliimmille teoille, tarvitsee jokainen lippukunta partioviikolla apukäsiä ja  ryhmien saattajia avukseen!

Ohjelmapainotus 2020: Minäkin johdan!

Vuonna 2020 haluamme valtakunnallisella ohjelmapainotuksella nostaa esiin johtajuuden, jota partiossa kerrytetään pieni pala kerrallaan jo sudenpennuista lähtien. Näin vuoden alkuun onkin hyvä hetki pysähtyä miettimään, mikä tekee meistä itsestämme parempia johtajia, ja miten johtamistaitoja partiossa opitaan. Mitkä palaset teidän lippukunnassanne rakentavat johtajuutta, ja miten voisit olla tukemassa omalta osaltasi tätä polkua?  

Ohjelmapainotus rakentuu vuosikellon ympärille erilaisin aktiviteetein. Aktiviteettien lisäksi painotus esittelee erilaisia aikuisille suunnattuja materiaaleja ja työkaluja. Ohjelmapainotuksen materiaaleihin pääset tutustumaan: partio-ohjelma.fi/ohjelmapainotus.

Alueleirit kääntävät katseen kesään

Kevät vasta kurkistelee, mutta kesäleirien suunnitelmat ovat jo pitkällä. Tulevan kesän kesäleirit kokoavat alueen lippukuntia yhteen. Retket ja leirit ovat partiossa juuri niitä jalokiviä, joita kohti harjoitellaan arjessa, juonitaan ja suunnitellaan yhdessä, kunnes koittaa kesä ja kaikkea päästään tekemään ja testaamaan livenä. Nämä ovat juuri niitä hetkiä, jotka muistetaan ja joista legendat kerrotaan. Kenties sinäkin olet jo mukana porukassa? Lue kesän leireistä lisää tämän viestin lopusta.

Muutama menovinkki aikuisella twistillä

  • Koska kävit viimeksi PT-kisaamassa? Kerää vanha vartio kasaan ja jätä nykyinen PT kuntosalille. Saat vaihdossa raikkaanilman myrkytyksen, naurusta kipeät vatsalihakset, savuntuoksuiset kuteet ja väsyn, mutta totta vie se on sen arvoista!
  • Erätaitokurssit ovat palanneet piirin kurssikattaukseen, ja tarjontaa on useamman kurssin verran aivan alkeista syvempäänkin päätyyn.
  • Kevään aikana järjestetään piirin koulutusilloissa (4.3., 11.3. ja 18.3.) Partioasemalla kootusti useita muutaman tunnin mittaisia koulutuksia. Kannattaa tutustua tsekata, mikä olisi itselle ajankohtaista! 
  • 6.–8.3. PJ-jatkis kokoaa partiojohtajat Kiljavalle viikonlopuksi, jonka aikana on luvassa alustuksia eri aiheista, paljon aikaa keskustelulle, hyvää ruokaa ja vielä parempaa seuraa. Jälki-ilmoittautuminen on käynnissä.

Nämä ja paljon lisää löydät osoitteesta www.päpa.fi/tapahtumat sekä kootusti seuraavaa ilmoporrasta koskien www.päpa.fi/ilmoporras.

Vuoden Viestintäteko -kilpailu on käynnissä

Tekikö lippukuntanne viime kesän leiriltä piirin parhaat some-postaukset? Tai onko lippukuntalehtenne journalistinen sisältö huippulaatua? Entä saitteko rekrytoitua valtavan määrän uusia jäseniä mukaan toimintaanne jollakin uudella tavalla?

Vuoden Viestintäteko -kilpailun tarkoituksena on kehittää viestintää lippukunnissa ja pyrkiä jakamaan hyvät ideat myös muille. Voit ilmoittaa oman tai naapurilippukunnan teon mukaan kilpailuun viimeistään 2.2.2020.

Katso ohjeet ja lisätiedot piirin nettisivuilta.

Kesällä 2020 leireillään muun muassa Väiskillä, Muiskulla ja Helsingin alueleireillä:  

Helsinkiläiset alueleirit   

Etelä-Helsingin Kettu, Keski-Helsingin Kööri, Länsi-Helsingin Nimbus, Pohjois-Helsingin Avara ja Itä-Helsingin Galaksi kutsuvat satoja alueensa partiolaisia yhteiselle alueleirille tulevana kesänä. Tarkemmat leirisuunnitelmat, leirin ajankohta, ilmoittautumisohjeet yms. saat omasta lippukunnastasi ja oman alueen leirinjohtajilta.   

Vantaan alueleiri

Muisku ’20 on Partiokannuksen ja koko Vantaan alueen partiolaisten yhteinen kesäleiri. Leiri järjestetään Palotarus-leirialueella Padasjoella 28.7.4.8.2020. Sudenpentujen leiriaika on 28.7.1.8. Lue lisää: www.muisku20.fi ja laita seurantaan Instagramissa @muisku20.

Espoon alueleiri


Espoon Partiotuen perinteikäs kesäleiri Väiski järjestetään Hangon Syndalenissa 29.7.5.8.2020. Luvassa on villiä meininkiä, rentouttavia iltahetkiä ja suurleiripölyn haistelua noin 2200 espoolaisen partiolaisen kanssa. 

Lippukunnat ovat osa Väiskin leiriorganisaatiota ja pesti savussa on kaikkea muuta kuin tylsä ja työläs! Muut avoimet pestit löytyvät Väiskin nettisivuilta www.väiski.fi/tekijaksi.  

29.7.–5.8.2020 varsinainen leiriaika   
29.7.–2.8.2020 seikkailijoiden leiriaika  
30.7.–2.8.2020 sudenpentujen leiriaika  
 

Ilmoittautuminen Väiskille alkaa 1.2.2020. Pysy kuulolla! Lisää tietoa nettisivuilla www.väiski.fi. Seuraa meitä instagramissa @vaiskiept ja Facebookissa Väiski.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *