Kevät 2020: jäsenviesti uusille aikuisille

Kohti partiokevättä!  

Uusi vuosi pyörähti jälleen käyntiin! Sait tämän kirjeen, koska olet arvokas voimavaramme partiossa – aikuinen mahdollistamassa lasten ja nuorten partioharrastusta! Sen lisäksi, että meidän tekemisemme tukee muita onnistumaan, on partio aikuisillekin innostavaa, sopiva ripaus seikkailua arjen vastapainoksi ja ennen kaikkea hauskaa tekemistä. Kokosimme alle muutamia tärppejä sinulle näin vuoden alkuun.

Hyvinvointia vuoden starttiin

Päivän mittainen Talvisemma 25.1. Arabian Arcadassa avaa vuoden tärkeän hyvinvointiteeman äärellä. Seminaari on kaikille piirimme lippukuntien aikuisille vapaaehtoisille maksuton päivän mittainen tapahtuma.

Ohjelmassa on vierailevia puhujia ja työpajoja itsensä johtamisesta urheilupsykologiaan sekä mielenterveyden edistämisestä ilmastoahdistukseen. Seminaarista löydät työkaluja itsellesi ja muiden tukemiseen niin partiossa kuin arjessakin. Vielä ehdit ilmoittautua (DL 12.1.) www.päpa.fi/talvisemma20. Lisätietoja löydät myös Facebook-tapahtumasta.

Partioviikko 2020 kutsuu sinut ja perheet mukaan!  

Partioviikko 19.26.4.2020 on partiolaisten oma viikko täynnä tapahtumia eri ikäisille. Pääkaupunkiseudulla tutumpien tapahtumien kuten sudenpentujen SuperSupen, päiväkisa Törmän, Partiojohtajien juhlaillallisen ja kaupungissa arki-iltana järjestetävän 8. nopeimman partiotaitokisan lisäksi sunnuntaina 26.4. järjestetään Kansalaistorilla uusi Perheiden Partiopäivä, johon kutsutaan perheet mukaan tutustumaan partioon. Yrjönpäivänä aikuiset kohtaavat jälleen modernissa Afterworkissa

Jos olet jo tiiviimmin lippukunnan arjessa mukana, on Partioviikko todennäköisesti jo kalenterissasi. Mikäli olet tutustumassa partiotoimintaan ja maistelemassa menoa lippukunnassa, pyydä muita mukaasi, nappaa aikuisille suunnatut tapahtumat haltuun ja loikkaa rohkeasti liikkeelle. Jos sinulla on aikaa pienille, mutta kultaakin kalliimmille teoille, tarvitsee jokainen lippukunta partioviikolla apukäsiä ja ryhmien saattajia avukseen!

Kaikki tiedot viikon tapahtumista ja kampanjoista löydät soitteesta: www.paakaupunkiseudunpartiolaiset.fi/partioviikko.

Ohjelmapainotus 2020: Minäkin johdan!

Vuonna 2020 haluamme valtakunnallisella ohjelmapainotuksella nostaa esiin johtajuuden, jota partiossa kerrytetään pieni pala kerrallaan jo sudenpennuista lähtien. Näin vuoden alkuun onkin hyvä hetki pysähtyä miettimään, mikä tekee meistä itsestämme parempia johtajia, miten annamme tilaa nuorille johtajina, tuemme ja kannustamme nuoria johtamaan ja tutustua siihen miten johtamistaitoja partio-ohjelman myötä opitaan. 

Ohjelmapainotus rakentuu vuosikellon ympärille erilaisin aktiviteetein. Aktiviteettien lisäksi painotus esittelee erilaisia aikuisille suunnattuja materiaaleja ja työkaluja. Ohjelmapainotuksen materiaaleihin pääset tutustumaan: partio-ohjelma.fi/ohjelmapainotus.

Alueleirit kutsuvat kesään

Kevät vasta kurkistelee, mutta kesäleirien suunnitelmat ovat jo täydessä vauhdissa. Tulevan kesän  kesäleirit kokoavat alueen lippukuntia yhteen. Retket ja leirit ovat partiossa juuri niitä jalokiviä, joita kohti harjoitellaan arjessa, juonitaan ja suunnitellaan yhdessä, kunnes koittaa kesä ja kaikkea päästään tekemään ja testaamaan livenä. Silloin kaikki aiempi työ tulee näkyväksi, rakenteiksi ja leiriohjelmaksi. Nämä ovat juuri niitä parhaimpia hetkiä, jotka muistetaan ja joista legendat kerrotaan. Kenties sinäkin olet jo mukana porukassa?

Jos usean päivän kesäleiriin ei ole mahdollisuutta esimerkiksi töiden vuoksi, on usein mahdollista ilmoittautua tekijäksi joukkoon myös viikonlopuksi tai osaksi leiriä. Joillekin leireistä on mahdollista osallistua myös koko perheen voimin ja innostua samalla perhepartiosta. Kysy leireistä lippukunnaltasi ja lue kesän leireistä lisää tämän viestin lopusta.

Muutama menovinkki aikuisella twistillä

  • Joko ehdit Tervetuloa Partioon -kurssille?
    • Kolmen tunnin mittainen koulutus on tarjolla kevään aikana pariin otteeseen: 25.1. ja 17.5. Tervetuloa Partioon -koulutus on parasta kasvokkain muiden aikuisten kanssa porukalla poristen, jolloin pääset kysymään kaiken, mikä mieleen juolahtaa. Kurssi järjestetään Töölössä Partioasemalla (Töölönlatu 55, Korjaamon vieressä).
    • Jos olet jo hyvässä vauhdissa partiopolulla, voi Tervetuloa Partioon -kurssin suorittaa myös verkossa täällä.
  • Erätaitokurssit tarjoavat vahvistusta retkeilytaitoihin aivan alkeista pidemmällekin. 
  • Kevään aikana järjestetään piirin koulutusilloissa (4.3., 11.3. ja 18.3.) Partioasemalla kootusti useita muutaman tunnin mittaisia koulutuksia. Kannattaa tutustua tsekata mikä olisi itselle ajankohtaista! 

Nämä ja paljon lisää löydät www.päpa.fi/tapahtumat sekä kootusti seuraavaa ilmoporrasta koskien www.päpa.fi/ilmoporras.

Kesällä 2020 leireillään muun muassa Väiskillä, Muiskulla ja Helsingin alueleireillä:  

Helsinkiläiset alueleirit ovat lippukuntien yhdessä järjestämiä kesäleirejä   

Etelä-Helsingin Kettu, Keski-Helsingin Kööri, Länsi-Helsingin Nimbus, Pohjois-Helsingin Avara ja Itä-Helsingin Galaksi kutsuvat satoja alueensa partiolaisia yhteiselle alueleirille tulevana kesänä. Tarkemmat leirisuunnitelmat, leirin ajankohta, ilmoittautumisohjeet yms. saat omasta lippukunnastasi ja oman alueen leirinjohtajilta.   

Muisku kokoaa vantaalaiset lippukunnat 

 

Muisku ’20 on Partiokannuksen ja koko Vantaan alueen partiolaisten yhteinen kesäleiri. Leiri järjestetään Palotarus-leirialueella Padasjoella 28.7.-4.8.2020. Sudenpentujen leiriaika on 28.7.-1.8. Lue lisää: www.muisku20.fi ja laita seurantaan Instagramissa @muisku20.

Väiski kokoaa espoolaiset lippukunnat  

Espoon Partiotuen perinteikäs kesäleiri Väiski järjestetään Hangon Syndalenissa 29.7-5.8.2020. Luvassa on villiä meininkiä, rentouttavia iltahetkiä ja suurleiripölyn haistelua noin 2200 espoolaisen partiolaisen kanssa. 

Lippukunnat ovat osa Väiskin leiriorganisaatiota ja pestiä kannattaa ensin tiedustella omasta lippukunnasta. Muihin avoimiin pesteihin voit tutustua Väiskin nettisivuilla www.väiski.fi/tekijaksi   

29.7.–5.8.2020 varsinainen leiriaika   
29.7.–2.8.2020 seikkailijoiden leiriaika  
30.7.–2.8.2020 sudenpentujen leiriaika  
 

Ilmoittautuminen Väiskille alkaa 1.2.2020. Pysy kuulolla! Lisää tietoa nettisivuilla www.väiski.fi. Seuraa meitä instagramissa @vaiskiept ja Facebookissa @Väiski.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *