Kevät 2020: jäsenviesti vaeltajille

Vaeltaja, postia sulle!

Uusi vuosi 2020 poksahti vauhtiin. Sun tekeminen lippukunnassa on muutosvoima ja ruutia! Liekitä sun partiokeväästä -ja kesästä kaikki irti. Tässä muutama vinkki. Johtajatulet järjestetään joka toinen vuosi, joten tänä syksynä Evolla on luvassa vaeltajien ikioma tapahtuma Väre, joka järjestetään 28.30.8.2020. Tapahtumasta on hyvää värinää ilmassa, joten varmista paikkasi.

Ohjelmapainotus 2020: Minäkin johdan!

Vuoden 2020 ohjelmapainotus on johtajuus. Minäkin johdan! -teemavuonna tuodaan esiin kaikkea sitä johtamisosaamista, mitä partiossa kerrytetään. Vaeltajana olet välillä vertaisjohtajana omalle jengille ja lippukunnassa monesti isomman remmin tai projektin johtaja. Kaikista partiohommista kertyy johtamistaitoja pala kerrallaan jo sudarista lähtien.

Ohjelmapainotuksen materiaaleista löydät aktiviteetteja vuosikellon varrelle itsellesi ja nuoremmille ikäkausille. Vuosikellosta huolimatta aktiviteetteja voi tehdä silloin, kun itselle tai omalle ryhmälle parhaiten sopii. Pääosin aktiviteetit ovat maksimissaan yhden kerran mittaisia – useimmat sopivat myös jonkin toisen aiheen kainaloon. Tsekkaa tarkemmin osoitteesta www.partio-ohjelma.fi/ohjelmapainotus.

Kisaamaan vai kisaamaan?

Kerää kaverit johtajistosta tai kutsu tutut viime leiriltä mukaan. Valitkaa itsellenne sopivimmat seikkailut: tarjolla on kisakireille menijöille tiukkaa vääntöä kärkisijoista sekä erilaisia rentosarjoja vähemmällä valvomisella, jopa yhden illan skabailua kaupungissa Partioviikolla.

 • 8.2. Piirin talvikisat Hankikanto päivätoteutuksena
 • 14.15.3. Talvi-SM-kisa Riekon Kiepaus II
 • 22.4. Maailman 8. nopeimmat PT-kisat Partioviikolla
 • 16.5. Piirin kevät yökisat Valppaana 2020

Tänä vuonna PäPa on syys-SM-kisojen järjestelyvuorossa. Yörastilla tai kisakeskuksessa on tunnetusti ne pimeimmät vitsit. Tsekkaa kisasivut ja hyppää jo Käännekohtaan 3.4.10. tai nappaa viikonlopun pesti kavereiden kanssa kaannekohta2020.fi.

PJ-peruskurssi maaliin

PJ-peruskurssi kuuluu vaeltajan perussettiin. Tänäkin vuonna kurssit on sijoitettu siten, että vaihtoehtoja löytyy kaikille riippumatta kirjoituksista, opinnoista tai duuneista. Jos kurssi on vielä käymättä:

 • 9.–13.4. PJ-peruskurssi 2-2020 kämpällä (pääsiäinen)
 • 9.–13.4. PJ-peruskurssi 3-2020 metsässä (pääsiäinen)
 • 20.–24.5. PJ-peruskurssi 4-2020 Helatorstai-viikolla
 • 14.–18.10. PJ-peruskurssi 6-2020 syyslomalla
 • 22.10. PJ-peruskurssi 5-2020 käynnistyy (kaupunki-illat & 30.–31.10. maastoyö)
 • 13.–15.11. ja 27.–29.11. PJ-peruskurssi 7-2020 Kahden viikonlopun riemua
 • 2.1.–6.1.2021 PJ-peruskurssi 1-2021 loppiaisena

*Huom! Muista aina tsekata kurssien kaupunki-illat netistä! Riippumatta PJ-kurssin muodosta kuuluu kurssiin aina vähintään 24h maasto-osa.

Tärkeitä päivämääriä, jos Pj-kurssi on jo käyty tai loppusuoralla:

 • 6.–8.3. PJ-jatkis, jos PJ-kurssi on jo kasassa, tule jatkamaan hyvää settiä ja juttua!
 • 8.4. Valtakirjat kuntoon -ilta jos johtamistehtävän raportoinnissa joku juttu jäi vaiheeseen
 • 8.4. PJ-valtakirjojen DL juhlaillalliselle
 • 24.4. PJ-juhlaillallinen Partioviikon kruunuksi! Kannat kattoon Pj-valtakirjallisten kesken

Unohtuivatko liput ja laput PJ-kurssin jälkeen tai onko ohjaajasi ihan kujalla?

Osoitteesta www.päpa.fi/koulutus löytyvät materiaalit ja ohjeet yleisimpiin pulmiin PJ-kurssiin liittyen. Lippukunnassa kannattaa vinkkailla myös PJ-kurssilaisen ohjaajan koulutuksesta (PJOK), jos oman ohjaajan saaminen lippukunnassa tuntuu olevan mystinen juttu!

Partioviikolla 19.–26.4.2020 on vauhti päällä

Tutumpien juttujen, kuten SuperSupen, Törmän, Partiojohtajien juhlaillallisen ja 8. nopeimman partiotaitokisan lisäksi sunnuntaina 26.4. järjestetään uusi Perheiden Partiopäivä, johon kutsutaan kaikki perheet mukaan tutustumaan partioon.

Yrjönpäivänä aikuiset kohtaavat jälleen modernissa Afterworkissa. Kaikki tiedot viikon tapahtumista ja kampanjoista löydät osoitteesta www.paakaupunkiseudunpartiolaiset.fi/partioviikko sekä vuoden ensimmäisen Hepun 1/2020 Partioviikko-liitteestä (ilmestyy 12.2.2020).

Muuta kiinnostavaa keväällä

Seuraava ilmoporras umpeutuu 29.2. Alla muutama poiminta kaikille vaeltajille. Jos toimit jossakin lippukunnan pestissä, tsekkaa pestiisi liittyvät koulutukset laajemmin osoitteesta www.päpa.fi/tapahtumat.

Seuraavan ilmoportaan kaikki tapahtumat ja ohjeet löydät kootusti myös osoitteesta www.päpa.fi/ilmoporras.

 • 18.3. Piirin koulutusilta 3: Vaeltajaohjelmailta vaeltajille
 • 27.–29.3. EA-mammutti (Ensiapu 1 ja Ensiapu 2)
 • 3.–5.4. Erätaito II (kaupunki-ilta 30.3.)
 • 17.–19.4. Erätaito I (kaupunki-ilta 15.4.)
 • 13.5. EA-kertauskurssi maastossa
 • 15.–17.5. Kalliokiipeilykurssi (teoriailta 3.5.)
 • 3.6. Boulderointia ulkona
 • 21.–23.8. Draamakurssi
 • 28.–30.8. Erätaito I (kaupunki-ilta 24.8.)

Luotsivihjarit Youtubessa

Luotsivihjarit on videosarja ensisijaisesti luotsin hommia tukemaan, mutta mikään ei estä tsekkaamasta vihjareita vaeltajien kesken, jos lippukunnassa ei ole vaeltajaluotsia tai pestiä ollaan vasta rakentamassa. Vihjarit tarjoavat käytännön vinkkejä vaeltajien toimintaan. Uudet vihjarit ilmestyvät ”Partio Kuuluu Kaikille” YouTube–kanavalle 25.2., 14.4., 6.10. ja 8.12. Myös aikaisemmat jaksot Miten puhua seksistä ja seksuaalisuudesta sekä Ruokaa luonnosta ovat kanavalla katsottavissa.

Kesähitit odottavat

Helsingissä tapahtuu: Alueleirit 

Etelä-Helsingin Kettu, Keski-Helsingin Kööri, Länsi-Helsingin Nimbus, Pohjois-Helsingin Avara ja Itä-Helsingin Galaksi kutsuvat satoja alueensa partiolaisia yhteiselle alueleirille tulevana kesänä. Tarkemmat leirisuunnitelmat, leirin ajankohta, ilmoittautumisohjeet ja muut saat oman aluees leirinjohtajilta.

Vantaalla tapahtuu: Muisku

Vantaan alueleiri Muisku‘20 tulee entistä isompana ja mahtavampana! Se kokoaa koko Vantaan alueen lippukunnat viettämään partiokesän huikeinta viikkoa yhdessä. Alueleiri pidetään Kelkutteella Palotaruksen leirikeskuksessa 28.7.–4.8.2020.

Leiri on jännittävä seikkailu kaiken ikäisille partiolaisille. Muisku‘20 on kaikkien aikojen suurin Vantaan alueleiri! Lue lisää: www.muisku20.fi ja laita seurantaan Instagramissa @muisku20.

Espoossa tapahtuu: Väiski 

Espoon Partiotuen perinteikäs kesäleiri Väiski järjestetään Hangon Syndalenissa 29.7.–5.8.2020. Luvassa on villiä meininkiä, rentouttavia iltahetkiä ja suurleiripölyn haistelua noin 2200 espoolaisen partiolaisen kanssa. Suurleirien pestit tarjoavat huikean mahdollisuuden kokeilla uusia asioita. Vaeltajia kannattaa rohkaista tutkimaan avoimia pestejä, jotka löytyvät Väiskin nettisivuilta www.väiski.fi/tekijaksi.

Ilmoittautuminen Väiskille alkaa 1.2.2020.  Lisää tietoa saat lippukuntasi Väiski yhteyshenkilöltä sekä nettisivuilla www.väiski.fi. Seuraa meitä instagramissa @vaiskiept ja Facebookissa @Väiski.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *