Kevät 2020: seikkailijajohtajan pestikirje

Hei sampo!

Nyt on aika palailla talviunilta ja orientoitua kevään käänteisiin. Jotta informaatiota ei tulisi liian paljon kerralla, keräsimme tähän kirjeeseen sinulle olennaisimmat tärpit tiedoksi ja muistiin. Voit myös palata kirjeen sisältöihin sitä mukaa, kun asiat tulevat ryhmällenne ajankohtaisiksi.

Ryhmät täyteen

Jos arvioit, että ryhmässäsi on tilaa uusille jäsenille, tammikuu on hyvä ajankohta markkinoida toimintaa ja ohjata uusia harrastajia partioon. Ryhmien täydentämiseksi olemme koonneet vinkkejä partion verkkosivuille: www.partio.fi/lippukunnille/lippukunnan-johtaminen/viestinta-ja-markkinointi/jasenhankinta.

Ryhmän uudet jäsenet pääsevät mukaan toimintaan, kun koko ryhmä huomioi uudet tulijat ja auttaa heitä tutustumaan partiotoimintaan. Ryhmäytymisen tukemiseksi ja uusien jäsenten perehtymiseksi tervetuloa-ohjelmaan olemme koonneet vinkkejä partio-ohjelman verkkosivuille: www.partio-ohjelma.fi.

Ohjelmapainotus 2020: Minäkin johdan!

Vuoden 2020 ohjelmapainotus on johtajuus. Minäkin johdan! -teemavuonna tuodaan esiin kaikkea sitä johtamisosaamista, mitä partiossa kerrytetään jo sudenpennusta alkaen.

Seikkailijaohjelmassa on käytössä aito vertaisjohtajuus.  Seikkailijat harjoittelevat vartionjohtajina olemista pienillä tehtävillä, esimerkiksi ohjaavat omaa vartiotaan leikissä tai kisassa, hakevat ja jakavat erilaisia tarvikkeita tai jakavat tehtäviä. Kun sampo suunnittelee kokoukset ja ohjaa toimintaa, on seikkailijalla turvallinen paikka opetella johtamista iälleen sopivalla tasolla.

Ohjelmapainotuksen aktiviteetit rakennetaan vuosikellon muotoon. Vaikka jokin aktiviteetti on sijoitettu jonkin kuukauden kohdalle, voi sen silti toki tehdä milloin se ryhmän omaan kalenteriin sopii. Pääosin aktiviteetit ovat maksimissaan yhden kerran mittaisia, valtaosa sopii myös jonkin toisen jutun yhteydessä toteutettavaksi.

Teeman esillä pitämiseksi jokaisen kuukauden kohdalle on myös vinkattu yksi johtamistaitoihin liittyvä leikki sekä erilaisista johtajista kertova iltahiljentymistarina, jonka ryhmä voi halutessaan ottaa käyttöön.

Lue lisää ohjelmapainotuksesta: www.partio-ohjelma.fi/ohjelmapainotus.

Hae piirin koulutuksista tukea ja valmiuksia pestiisi!

Piirin tapahtumiin ja koulutuksiin ilmoittaudutaan jatkossa pääsääntöisesti kolme kertaa vuodessa. Seuraava ilmoittautumisporras umpeutuu 29.2. ja silloin ilmoittaudutaan muun muassa seuraaviin:

 • 7.–8.3. Oman elämäsi MacGyver: Tunteet ja vuorovaikutus
 • 18.3. Piirin koulutusilta 3: Ryhmänhallinta
 • 27.–29.3. EA-mammutti (Ensiapu 1 ja Ensiapu 2)
 • 3.–5.4. Erätaito II (kaupunki-ilta 30.3.)
 • 17.–19.4. Erätaito I (kaupunki-ilta 15.4.)
 • 13.5. EA-kertauskurssi maastossa
 • 15.-17.5. Leikkikurssi 1/2020
 • 21.–23.8. Draamakurssi
 • 28.–30.8. Erätaito I (kaupunki-ilta 24.8.)

Kuhunkin portaaseen sijoittuvat tapahtumat ja kurssit löydät osoitteesta www.päpa.fi/ilmoporras.

Huomaathan, että piirin peruutuskäytännöt ovat edelleen samat, eli ilmoittautumisen voi perua maksutta ilman lääkärin todistusta ilmoittautumispäivään asti Kuksassa tai 4 viikkoa ennen tapahtumaa papa.toimisto@partio.fi / 09 8865 1200.

Kevään 2020 Partioviikko on täynnä toimintaa!

Partioviikko 19.–26.4.2020 on partiolaisten oma viikko täynnä tapahtumia eri ikäisille. Viikon aikana tuodaan partiota esiin monin tavoin ja pyydetään erityisesti uudet aikuiset mukaan!

Perinteisten tapahtumien kuten SuperSupen, Törmän, Partiojohtajien juhlaillallisen ja 8. nopeimman partiotaitokisan lisäksi sunnuntaina 26.4. järjestetään uusi Perheiden Partiopäivä, jonne kutsutaan kaikki perheet mukaan tutustumaan partioon. Yrjönpäivänä aikuiset kohtaavat jälleen modernissa Afterworkissa. Kaikki tiedot viikon tapahtumista ja kampanjoista löydät osoitteesta www.päpa.fi/partioviikko.

Kisakalenteri

Seikkailijaikäkaudelle on tarjolla useampi kilpailu kevääksi. Lähtekää mukaan testaamaan taitojanne, oppimaan uutta tai vain viettämään hauskaa päivää yhdessä.

 • 8.2. Piirin talvikisat Hankikanto päivätoteutuksena. Mukana myös turkoosi sarja!
 • 25.4. Piirin kevät päiväkisat Törmä partioviikolla
 • 9.5. Vihree (EPT)

Järjestäkää lippukunnan tai alueen yhteinen sudenpentu-seikkailijakisa

Palapeli, muistipeli, korttipeli, pakopeli… Sudenpentu- ja seikkailijakisa 2020 vie matkalle pelien äärelle! Noppa-kilpailussa pentueet ja vartiot hyppäävät pelilaudalle ja testaavat tuttuja partiotaitoja erilaisten pelien ja tehtävien muodossa.

Tilatkaa valmiit kisamateriaalit ja ilmaiset kisamerkit piirin toimistolta: papa.toimisto@partio.fi, kutsukaa lasten vanhemmat mukaan saattajiksi, ja viettäkää mukava retkipäivä visaisia pulmia ratkoen ja uutta oppien.

Seikkailijaohjelman päivitys

Toiveita seikkailijaohjelman päivittämiseksi kerättiin suoraan seikkailijoilta, tarpojilta ja sammoilta kyselyiden avulla. Seikkailijaohjelmalta toivottiin muun muassa selkeyttä ilmansuuntiin ja vähemmän kertausta, sekä enemmän konkreettisia vinkkejä ja vähemmän teoriaa. Uudet materiaalit löytyvät kevään aikana osoitteesta www.partio-ohjelma.fi, ja seikkailijoiden uudet haastemerkit tulevat myyntiin keväällä. Lippukunnat voivat siirtyä uudistetun ohjelman käyttöön syksyn 2020 aikana.

Helsingissä tapahtuu

Alueleirit

Etelä-Helsingin Kettu, Keski-Helsingin Kööri, Länsi-Helsingin Nimbus, Pohjois-Helsingin Avara ja Itä-Helsingin Galaksi kutsuvat satoja alueensa partiolaisia yhteiselle alueleirille tulevana kesänä. Tarkemmat leirisuunnitelmat, leirin ajankohta, ilmoittautumisohjeet ynnä muut saa oman alueen leirinjohtajilta.

Vantaalla tapahtuu

Vantaan alueleiri Muisku ‘20 tulee entistä isompana ja mahtavampana! Se kokoaa koko Vantaan alueen lippukunnat viettämään partiokesän huikeinta viikkoa yhdessä. Alueleiri pidetään Kelkutteella Palotaruksen leirikeskuksessa 28.7.–4.8.2020.

Leiri on jännittävä seikkailu kaiken ikäisille partiolaisille. Muisku ‘20 tulee olemaan kaikkien aikojen suurin Vantaan alueleiri! Sudenpentujen leiriaika on 28.7.–1.8.2020.

Lue lisää: www.muisku20.fi ja laita seurantaan Instagramissa @muisku20.

Espoossa tapahtuu

Espoon Partiotuen perinteikäs kesäleiri Väiski järjestetään Hangon Syndalenissa 29.7.–5.8.2020. Luvassa on villiä meininkiä, rentouttavia iltahetkiä ja suurleiripölyn haistelua noin 2200 espoolaisen partiolaisen kanssa. Suurleireillä päästään toteuttamaan partio-ohjelmaa ihan uudella tavalla!

Seikkailijoiden leiriaika on 29.7.–2.8.2020.

Ilmoittautuminen Väiskille alkaa 1.2.2020. Lisää tietoa saat lippukuntasi Väiski yhteyshenkilöltä sekä nettisivuilla www.väiski.fi. Seuraa meitä instagramissa @vaiskiept ja Facebookissa @Väiski.

EPT:n tapahtumakalenteri on päivittynyt. Käy tsekkaamassa päivitetty kalenteri EPT:n nettisivuilta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *