Kevät 2020: sudenpentujohtajan pestikirje

Hei akela!

Nyt on aika palailla talviunilta ja orientoitua kevään käänteisiin. Jotta informaatiota ei tulisi liian paljon kerralla, keräsimme tähän kirjeeseen sinulle olennaisimmat tärpit tiedoksi ja muistiin. Voit myös palata kirjeen sisältöihin sitä mukaa, kun asiat tulevat ryhmällenne ajankohtaisiksi.

Ryhmät täyteen

Jos arvioit, että ryhmässäsi on tilaa uusille jäsenille, tammikuu on hyvä ajankohta markkinoida toimintaa ja ohjata uusia harrastajia partioon. Ryhmien täydentämiseksi olemme koonneet vinkkejä partion verkkosivuille: www.partio.fi/lippukunnille/lippukunnan-johtaminen/viestinta-ja-markkinointi/jasenhankinta.

Ryhmän uudet jäsenet pääsevät mukaan toimintaan, kun koko ryhmä huomioi uudet tulijat ja auttaa heitä tutustumaan partiotoimintaan. Ryhmäytymisen tukemiseksi ja uusien jäsenten perehtymiseksi tervetuloa-ohjelmaan olemme koonneet vinkkejä partio-ohjelman verkkosivuille: www.partio-ohjelma.fi.

Ohjelmapainotus 2020: Minäkin johdan!

Vuoden 2020 ohjelmapainotus on johtajuus. Minäkin johdan! -teemavuonna tuodaan esiin kaikkea sitä johtamisosaamista, mitä partiossa kerrytetään jo sudenpennusta alkaen.

Perinteisesti laumassa on yksi tai kaksi pentua, joilla on luottamustehtäviä laumaillassa. Näitä sudenpentuja kutsutaan nokkapennuiksi. Nokkapennun tehtävässä toimivaa vaihdetaan esimerkiksi kuukausittain tai viikoittain. Nokkapentu toimii akelan apuna ja voi johtaa esimerkiksi jonkin leikin koloillan aikana tai sytyttää ja sammuttaa kynttilän. Pienten tehtävien avulla kasvetaan isompiin, ja onnistuneet tehtävät kerryttävät sudenpennun itseluottamusta.

Ohjelmapainotuksen aktiviteetit rakennetaan vuosikellon muotoon. Vaikka jokin aktiviteetti on sijoitettu jonkin kuukauden kohdalle, voi sen silti toki tehdä milloin se ryhmän omaan kalenteriin sopii. Pääosin aktiviteetit ovat maksimissaan yhden kerran mittaisia, valtaosa sopii myös jonkin toisen jutun yhteydessä toteutettavaksi.

Teeman esillä pitämiseksi jokaisen kuukauden kohdalle on myös vinkattu yksi johtamistaitoihin liittyvä leikki sekä erilaisista johtajista kertova iltahiljentymistarina, jonka ryhmä voi halutessaan ottaa käyttöön.

Lue lisää ohjelmapainotuksesta: www.partio-ohjelma.fi/ohjelmapainotus.

Oletko jo tutustunut Uuden akelan oppaaseen?

Uuden akelan oppaaseen on koottu linkkejä ja vinkkejä, joista saat kaikki tarvittavat tiedot lauman johtamiseen. Oppaassa on myös esimerkki kokouksen rakenteesta sekä puolen vuoden toimintasuunnitelma tarvikelistoineen ja ohjeineen. Lataa opas osoitteesta: www.partio-ohjelma.fi/partio-ohjelma/sudenpennut-7-9-v.

Hae piirin koulutuksista tukea ja valmiuksia pestiisi!

Piirin tapahtumiin ja koulutuksiin ilmoittaudutaan jatkossa pääsääntöisesti kolme kertaa vuodessa. Seuraava ilmoittautumisporras umpeutuu 29.2. ja silloin ilmoittaudutaan muun muassa alla oleviin:

• 7.–8.3. Oman elämäsi MacGyver: Tunteet ja vuorovaikutus
• 18.3. Piirin koulutusilta 3: Ryhmänhallinta
• 27.–29.3. EA-mammutti (Ensiapu 1 ja Ensiapu 2)
• 3.–5.4. Erätaito II (kaupunki-ilta 30.3.)
• 17.–19.4. Erätaito I (kaupunki-ilta 15.4.)
• 13.5. EA-kertauskurssi maastossa
• 15.-17.5. Leikkikurssi 1/2020
• 21.–23.8. Draamakurssi
• 28.–30.8. Erätaito I (kaupunki-ilta 24.8.)

Kuhunkin portaaseen sijoittuvat tapahtumat ja kurssit löydät osoitteesta www.päpa.fi/ilmoporras.

Muista myös 7.–8.2. järjestettävä akela–kaupunkikurssi. Kurssille on jälki-ilmoittautuminen voimassa 26.1. saakka, tai niin kauan kuin kurssille on paikkoja jäljellä.

Huomaathan, että piirin peruutuskäytännöt ovat edelleen samat, eli ilmoittautumisen voi perua maksutta ilman lääkärin todistusta ilmoittautumispäivään asti Kuksassa tai 4 viikkoa ennen tapahtumaa papa.toimisto@partio.fi / 09 8865 1200.

Kevään 2020 Partioviikko on täynnä toimintaa!

Partioviikko 19.–26.4.2020 on partiolaisten oma viikko täynnä tapahtumia eri ikäisille. Viikon aikana tuodaan partiota esiin monin tavoin ja pyydetään erityisesti uudet aikuiset mukaan!

Perinteisten tapahtumien, kuten SuperSupen, Törmän, Partiojohtajien juhlaillallisen ja 8. nopeimman partiotaitokisan lisäksi sunnuntaina 26.4. järjestetään uusi Perheiden Partiopäivä, jonne kutsutaan kaikki perheet mukaan tutustumaan partioon. Yrjönpäivänä aikuiset kohtaavat jälleen modernissa Afterworkissa. Kaikki tiedot viikon tapahtumista ja kampanjoista löydät osoitteesta www.päpa.fi/partioviikko.

SuperSupessa 19.4. suoritetaan tänä vuonna maailma-jälki. Laita tapahtuma viimeistään nyt kalenteriin!

Järjestäkää lippukunnan tai alueen yhteinen sudenpentu-seikkailijakisa

Palapeli, muistipeli, korttipeli, pakopeli… Sudenpentu- ja seikkailijakisa 2020 vie matkalle pelien äärelle! Noppa-kilpailussa pentueet ja vartiot hyppäävät pelilaudalle ja testaavat tuttuja partiotaitoja erilaisten pelien ja tehtävien muodossa.

Tilatkaa valmiit kisamateriaalit ja ilmaiset kisamerkit piirin toimistolta: papa.toimisto@partio.fi, kutsukaa lasten vanhemmat mukaan saattajiksi, ja viettäkää mukava retkipäivä visaisia pulmia ratkoen ja uutta oppien.

Helsingissä tapahtuu

Alueleirit

Etelä-Helsingin Kettu, Keski-Helsingin Kööri, Länsi-Helsingin Nimbus, Pohjois-Helsingin Avara ja Itä-Helsingin Galaksi kutsuvat satoja alueensa partiolaisia yhteiselle alueleirille tulevana kesänä. Tarkemmat leirisuunnitelmat, leirin ajankohta, ilmoittautumisohjeet ynnä muut saa oman alueen leirinjohtajilta.

Vantaalla tapahtuu

Vantaan alueleiri Muisku ‘20 tulee entistä isompana ja mahtavampana! Se kokoaa koko Vantaan alueen lippukunnat viettämään partiokesän huikeinta viikkoa yhdessä. Alueleiri pidetään Kelkutteella Palotaruksen leirikeskuksessa 28.7.–4.8.2020. Sudenpentujen leiriaika on 28.7.–1.8.

Leiri on jännittävä seikkailu kaiken ikäisille partiolaisille. Muisku ‘20 tulee olemaan kaikkien aikojen suurin Vantaan alueleiri! Lue lisää: www.muisku20.fi ja laita seurantaan Instagramissa @muisku20.

Espoossa tapahtuu

Espoon Partiotuen perinteikäs kesäleiri Väiski järjestetään Hangon Syndalenissa 29.7.–5.8.2020. Luvassa on villiä meininkiä, rentouttavia iltahetkiä ja suurleiripölyn haistelua noin 2200 espoolaisen partiolaisen kanssa. Suurleireillä päästään toteuttamaan partio-ohjelmaa ihan uudella tavalla!

Sudenpentujen leiriaika on 30.7.–2.8.2020.

Ilmoittautuminen Väiskille alkaa 1.2.2020. Lisää tietoa saat lippukuntasi Väiski yhteyshenkilöltä sekä nettisivuilla www.väiski.fi. Seuraa meitä instagramissa @vaiskiept ja Facebookissa @Väiski.

EPT:n tapahtumakalenteri on päivittynyt. Käy tsekkaamassa päivitetty kalenteri EPT:n nettisivuilta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *