Kevät 2020: tarpojaluotsin pestikirje

Hei tarpojaluotsi!

Nyt on aika palailla talviunilta ja orientoitua kevään käänteisiin. Jotta informaatiota ei tulisi liian paljon kerralla, keräsimme tähän kirjeeseen sinulle olennaisimmat tärpit tiedoksi ja muistiin. Voit myös palata kirjeen sisältöihin sitä mukaa, kun asiat tulevat ryhmällenne ajankohtaisiksi.

Ohjelmapainotus 2020: johtajuus

Vuoden 2020 ohjelmapainotus on johtajuus. Minäkin johdan! -teemavuonna tuodaan esiin kaikkea sitä johtamisosaamista, mitä partiossa kerrytetään jo sudenpennusta alkaen.

Jokaisessa tarpossa tehdään joko johtamistehtävä tai vastuutehtävä. Vastuutehtävässä tarpojan tehtävänä on huolehtia jostakin yhdessä sovitusta asiasta esimerkiksi koloillan, retken tai sen valmistelujen aikana. Myös vastuutehtävissä on hyvä muistaa nousujohteisuus! Vastuutehtävät tarjoavat tarpojalle mahdollisuuden kokeilla vastuunkantoa turvallisessa ympäristössä ja näin varmistetaan, että tarpoja saa kokemuksen luotettuna olemisesta ja yhteiseen hyvään osallistumisesta.

Ohjelmapainotuksen aktiviteetit rakennetaan vuosikellon muotoon. Vaikka jokin aktiviteetti on sijoitettu jonkin kuukauden kohdalle, voi sen silti toki tehdä milloin se ryhmän omaan kalenteriin sopii. Pääosin aktiviteetit ovat maksimissaan yhden kerran mittaisia, valtaosa sopii myös jonkin toisen jutun yhteydessä toteutettavaksi.

Teeman esillä pitämiseksi jokaisen kuukauden kohdalle on myös vinkattu yksi johtamistaitoihin liittyvä leikki sekä erilaisista johtajista kertova iltahiljentymistarina, jonka ryhmä voi halutessaan ottaa käyttöön.

Lue lisää ohjelmapainotuksesta: www.partio-ohjelma.fi/ohjelmapainotus.

Hyödynnä piirin valmiit ikäkausitapahtumat ja kouluttaudu pestiisi

Piirin tapahtumiin ja koulutuksiin ilmoittaudutaan jatkossa pääsääntöisesti kolme kertaa vuodessa. Seuraava ilmoittautumisporras umpeutuu 29.2. ja silloin ilmoittaudutaan mm. Seuraaviin:

 • 21.3. Tarpojien Taitopäivä
 • 27.–29.3. EA-mammutti K13 (Ensiapu 1 ja Ensiapu 2)
 • 3.–5.4. Erätaito II (kaupunki-ilta 30.3.)
 • 17.–19.4. Erätaito I (kaupunki-ilta 15.4.)
 • 13.5. EA-kertauskurssi maastossa
 • 3.6. Boulderointia ulkona – sopii myös tarpojille!
 • 28.–30.8. Erätaito I (kaupunki-ilta 24.8.)

Kuhunkin portaaseen sijoittuvat tapahtumat ja kurssit löydät osoitteesta www.päpa.fi/ilmoporras.

Muista myös 9.2. järjestettävä luotsikurssi tarpojaluotseille, sekä 9.2. järjestettävä ROK-kouluttajan koulutus. Kursseille on jälki-ilmoittautuminen auki 26.1. saakka tai niin kauan kuin paikkoja on vielä jäljellä.

Huomaathan, että piirin peruutuskäytännöt ovat edelleen samat, eli ilmoittautumisen voi perua maksutta ilman lääkärin todistusta ilmoittautumispäivään asti Kuksassa tai 4 viikkoa ennen tapahtumaa papa.toimisto@partio.fi / 09 8865 1200.

Kisakalenteri

Kisat ovat loistava paikka testata opittuja taitoja sekä oppia uutta. Kisoista jää myös hauskoja muistoja loppuelämäksi. Nappaa kalenterista päivämäärät ja kannusta tarpojat mukaan vähintään yhteen näistä:

 • 8.2. Piirin talvikisat Hankikanto päivätoteutuksena
 • 14.-15.3. Talvi-SM Riekon Kiepaus II
 • 25.4. Piirin kevät päiväkisat Törmä partioviikolla
 • 9.5. Vihree (EPT)
 • 16.5. Kevät-SM Tervaus 2020

Kevään 2020 Partioviikko on täynnä toimintaa!

Partioviikko 19.–26.4.2020 on partiolaisten oma viikko täynnä tapahtumia eri ikäisille. Viikon aikana tuodaan partiota esiin monin tavoin ja pyydetään erityisesti uudet aikuiset mukaan!

Perinteisten tapahtumien kuten SuperSupen, Törmän, partiojohtajien juhlaillallisen ja 8. nopeimman partiotaitokisan lisäksi sunnuntaina 26.4. järjestetään uusi Perheiden Partiopäivä, jonne kutsutaan kaikki perheet mukaan tutustumaan partioon. Yrjönpäivänä aikuiset kohtaavat jälleen modernissa Afterworkissa. Kaikki tiedot viikon tapahtumista ja kampanjoista löydät osoitteesta www.päpa.fi/partioviikko.

Tukea pestiin kotisohvalta käsin

Luotsivihjarit on videosarja, josta luotsi saa helposti lähestyttävästi käytännön vinkkejä tarpojien toimintaan. Uudet vihjarit ilmestyvät Partio Kuuluu Kaikille YouTube –kanavalle 25.2., 14.4., 6.10. ja 8.12. Myös aikaisemmat jaksot Miten puhua seksistä ja seksuaalisuudesta sekä Ruokaa luonnosta ovat kanavalla katsottavissa.

Helsingissä tapahtuu

Alueleirit

Etelä-Helsingin Kettu, Keski-Helsingin Kööri, Länsi-Helsingin Nimbus, Pohjois-Helsingin Avara ja Itä-Helsingin Galaksi kutsuvat satoja alueensa partiolaisia yhteiselle alueleirille tulevana kesänä. Tarkemmat leirisuunnitelmat, leirin ajankohta, ilmoittautumisohjeet ynnä muut saa oman alueen leirinjohtajilta.

Vantaalla tapahtuu

Vantaan alueleiri Muisku‘20 tulee entistä isompana ja mahtavampana! Se kokoaa koko Vantaan alueen lippukunnat viettämään partiokesän huikeinta viikkoa yhdessä. Alueleiri pidetään Kelkutteella Palotaruksen leirikeskuksessa 28.7.-4.8.2020.

Leiri on jännittävä seikkailu kaiken ikäisille partiolaisille. Muisku ‘20 tulee olemaan kaikkien aikojen suurin Vantaan alueleiri!  Sudenpentujen leiriaika on 28.7.–1.8.2020.

Lue lisää: www.muisku20.fi ja laita seurantaan Instagramissa @muisku20.

Espoossa tapahtuu

Vinkuli

Mahtava Vinkuli-talvileiri tulee taas 19.–22.2.2020! Leirille ovat tervetulleita kaikki 12-vuotiaat ja sitä vanhemmat partiolaiset. Leirille voivat lähteä kaikki yksittäiset partiolaiset, erillistä lippukuntailmoittautumista ei ole. Osallistujien ilmoittautuminen päättyy 2.2.2020. Ilmoittaudu mukaan kuksaan.fi/31390! Lisätietoja www.ept.fi/Vinkuli.

Väiski

Espoon Partiotuen perinteikäs kesäleiri Väiski järjestetään Hangon Syndalenissa 29.7.–5.8.2020. Luvassa on villiä meininkiä, rentouttavia iltahetkiä ja suurleiripölyn haistelua noin 2200 espoolaisen partiolaisen kanssa. Suurleirien pestit tarjoavat huikean mahdollisuuden kokeilla uusia asioita. Vaeltajia kannattaa rohkaista tutkimaan avoimia pestejä, jotka löytyvät Väiskin nettisivuilta www.väiski.fi/tekijaksi.

Ilmoittautuminen Väiskille alkaa 1.2.2020. Lisää tietoa saat lippukuntasi Väiski yhteyshenkilöltä sekä nettisivuilla www.väiski.fi. Seuraa meitä instagramissa @vaiskiept ja Facebookissa @Väiski.

EPT:n tapahtumakalenteri on päivittynyt. Käy tsekkaamassa päivitetty kalenteri EPT:n nettisivuilta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *