Lippukuntavierailut osa 2: Espoon Ellissä kehitetään rohkeasti

Huhtikuussa 2019 piirihallitus, piirineuvosto ja toimiston työntekijät aloittivat suuren ja tärkeän lippukuntavierailukiertueen. Tavoitteena oli tulevan vuoden aikana tavata kaikki Pääkaupunkiseudun Partiolaisten 112 aktiivisesti toimivaa lippukuntaa ja kuulla näiden kuulumisia sekä palautetta piirin palveluista.

Nyt vierailut ovat loppusuoralla. Meitä ovat ihastuttaneet lippukuntien mahtava asenne sekä kulttuurin ja perinteiden iloinen kirjo. Jokaisella lippukunnalla on omat vahvuutensa ja parhaat puolensa. Tässä blogisarjassa kerromme, mitä meille jäi vierailuilta mieleen.

Samaan aikaan Itä-Helsingin vierailujen aikana käynnistyivät myös lippukuntavierailut Ellin alueella. Ellissä meidät otettiin vastaan avosylin ja ajatuksia vaihdettiin avoimesti.

Ellissä, eli Espoonlahden alueella partiotoimintaa tarjoaa seitsemän lippukuntaa: Karhunvartijat, Mastonvartijat, Haukkavuoren Haltiat, Kaskenpolttajat, Kivenlahden Piilevät, Lounapartio ja Mesikämmenet. Lippukunnat tekevät tiiviisti yhteistyötä ja vierailuissa huokuikin hyvä Elli-henki.

Alueen lippukuntien ominaispiirteitä

Piirin suurimpiin lippukuntiin kuuluvassa Mastonvartijoissa on hyvä tekemisen meininki. Onpa kololla myös kylpyamme! Upea, itseremontoitu kolo löytyy myös Mesikämmeniltä. Kolon eteen on nähty paljon vaivaa ja siitä pidetään hyvää huolta. MeKässä on tehty myös kunnianhimoinen jäsenkasvuhaave osana viiden vuoden visiointia.

Kivenlahden Piilevissä on lähdetty kokeilemaan lippukunnan toimintaan sopivaa johtonelikko-mallia. Mahtavaa, että vastuu on saatu jaettua yhä useammalle johtajalle ja nelikko tukee toisiaan. KiPissä on myös halu lähteä kokeilemaan uutta, eikä uskallusta puutu.

Myös Lounapartiossa tehdään yhdessä rennosti ja huumorin kautta. LouPan vierailulta nousi myös upea sitaatti ”En ole koskaan lähtenyt kololta sellaisella fiiliksellä, etteikö tämä asia järjestyisi. Kaikki hoituu ja hyvä tästä tulee”. LouPalta saimme myös arvokasta palautetta, jonka avulla pystymme kehittämään piirin toimintaa entisestään. Iso kiitos siitä!

Kiittämistä ja yhteishengen luomista on kehitetty monessa Ellin alueen lippukunnassa. Haukkavuoren Haltioissa ansiomerkkien hakemiseen ja kiittämiseen on panostettu ja hommaan on saatu uutta pöhinää.

Myös Kaskenpolttajissa on pystytty luomaan hyvä yhteishenki. Lippukunta on pieni ja sinnikäs ja nälkää kehittää toimintaa riittää.

Karhunvartijoissa tehdään yhdessä hyvällä meiningillä ja kokeillaan rohkeasti uudenlaisia tapoja tehdä hommia. KaVan johtajiston hyvä henki, ihana yhteinen huumori ja ote kehittää lippukuntaa näkyi myös lippukuntavierailulla.

Kiitos Ellin upeat lippukunnat, kun saimme tulla kylään. Vierailulta jäi käteen innostusta ja arvokasta palautetta!

Lue blogisarjan muut osat:

Lippukuntavierailut osa 1: ilon kautta Itä-Helsingissä
Lippukuntavierailut osa 2: Espoon Ellissä kehitetään rohkeasti