Piirineuvoston kevätkokouksen antia ja haku piirineuvostoon kaudelle 2021-2022

Vallitseva koronapandemia vaikutti myös Piirineuvoston kokousviikkoon maaliskuun puolivälissä. Piirineuvokset paneutuivat kahden arki-illan aikana piirin vuoden 2019 tilinpäätökseen sekä vuoden 2021 toiminnansuunnitteluun ja viikko huipentui lauantaina kevätkokoukseen, kaikki nämä etänä Teamsin välityksellä.

Sääntömääräinen kevätkokous hyväksyi vuoden 2019 toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen sekä käänsi katseensa jo ensi vuoteen aloittamalla vuoden 2021 toiminnansuunnittelun lähetekeskustelulla. Piirineuvosto myös vahvisti piirin vuoden 2021 jäsenmaksut, jotka pysyvät samoina kuin vuonna 2020.

Lippukuntien ääntä piirissä esille tuova piirineuvosto kuuli piirin kuluneen vuoden suurimman projektin, lippukuntavierailuiden, sen hetkisen yhteenvedon. Lippukuntavierailuiden tuloksia tullaan tarkastelemaan kevään ja kesän aikana piirin eri tasoilla osana vuoden 2021 toiminnan suunnittelua ja muuta piirin kehittämistä. Piirineuvokset toivat kokouksessa myös piirin tietoon alueiden ja lippukuntien kuulumisia sekä lippukuntien tuntemuksia edellisen vuoden lopulla lanseeratuista koulutusten ja tapahtumien ilmoportaista.

Piirin toiminnan tarkoituksena on tukea sen jäsenlippukuntien toimintaa, yhtenä toimenpiteenä tähän on piirin tekemä edunvalvonta, jonka painopisteet vuodelle 2020 piirineuvosto hyväksyi. Niin ikään, yksi tukimuodoista on lippukuntatuen ja Taimi-toimikunnan lippukuntaprojektit, joista piirineuvosto pääsi valitsemaan vuoden 2020 projektien alueet, painopisteet ja tavoitteet. Konkreettisesti alueiden ja lippukuntien arjessa näkyvät myös piirien kilpailuiden järjestelyvuorot, jotka piirineuvosto vahvisti vuosille 2021-2036. Järjestelyvuorojen uudistus on osa kisasääntöjen jo hyväksyttyä muutosprosessia, jonka myötä kaikkien alueiden järjestelyvastuut kevenevät aiemmasta.

Nyt on vaalivuosi!

Parilliset vuodet ovat piirissä vaalivuosia ja lokakuun piirin kokouksessa valitaan seuraavalle kaksivuotiskaudelle (2021-2022) piiritoimijat. Piirineuvosto nimitti kokouksessa viisijäsenisen vaalitoimikunnan, jonka tehtävänä on etsiä ehdokkaita piirin puheenjohtajiksi, piirineuvoston puheenjohtajaksi sekä jäseniksi partioneuvostoon, piirineuvostoon että piirihallitukseen. Näistä kaikki, paitsi piirihallituksen jäsenet, valitaan piirin kokouksessa, ja piirihallitus piirineuvoston vuoden ja samalla toimikauden viimeisessä kokouksessa.

Piirineuvostoon valitaan jokaiselta alueelta 2-3 partiojohtajaa ja heille henkilökohtaiset varajäsenet, jotka sääntöuudistuksen myötä ovat alueen yhteiset. Piirineuvosto vahvistaa vaalipiirit syyskuun kokouksessaan 2/2020, lähtökohtaisesti vaalipiirit ovat aluejaon mukaiset. Alueen piirineuvosten lukumäärä määräytyy jäsenmäärän suhteessa, jolloin osalla alueista on kaksi ja osalla kolme jäsentä piirineuvostossa. Piirineuvoston jäsenellä tulee olla partiojohtajavaltakirja. Ehdokkaan piirineuvostoon piirin kokoukselle voi esittää joko lippukunta tai kymmenen partiojohtajaa. Ehdolle asettumisen DL on maanantaina 19.10.2020. Nyt onkin hyvä hetki aloittaa lippukunnissa ja alueilla ehdokkaiden etsiminen seuraavalle piirineuvostokaudelle 2021-2022.