Jätä jälkesi lippukuntaan: Samoajat

Finnjamboreella samoajat uusissa saappaissa

Finnjamboree on Suomen Partiolaisten suurleiri ja kansainvälinen jamboree, joka järjestetään noin kuuden vuoden välein. Seuraava Finnjamboree järjestetään vuonna 2022. Tämän hetken samoajille Finnjamboree tarjoaa mahdollisuuden uusiin leirikokemuksiin pestien ja vastuutehtävien kautta. Iso leiri antaa nuorelle elämyksiä, joita lippukunnan arjessa on mahdotonta toteuttaa ja saavuttaa.

Valtakunnallinen leiri mahdollistaa uusien partiokaverien löytämisen ympäri Suomea ja jopa maailmaa. Uudet kontaktit, vertaiset ja kaveri antavat meille uutta motivaatiota harrastukseen sekä inspiroivat usein kokeilemaan uutta ja innostavat tarttumaan taas toimeen. Isojen leirien jälkeen puhutaan usein ”partiohuumasta”, joka on yhteisöllisyyden, ystävyyden, onnistumisien ja uusien kokemuksien tuomaa innostusta ja harrastusylpeyttä, joka kannattelee meitä arjessa.

Leirit ja tapahtumat voivat olla nuorelle samoajalle kipinä sitoutua harrastukseen ja innostua kokeilemaan myös lippukunnassa uutta, kuten pestiä tai projektia. Isolla leirillä samoajaikäisille on tarjolla monenlaisia pestejä ja tehtäviä, jotka antavat esimakua tehtävistä lippukunnassa, piirissä ja tulevilla leireillä.

Innosta samoajat siis mukaan Finnjamboreelle ja rohkaise heitä nauttimaan leiristä täysiä samoajapestien ja samoajille suunnattujen ohjelmien kautta.

Tämä teksti on osa Jätä jälkesi lippukuntaan- sarjaa, josta voi lukea lisää täältä.