Jätä jälkesi lippukuntaan: Seikkailijat

Seikkailijat kohti Koreaa!

Vaikka juuri nyt matkustaminen tuntuu kaukaiselta ajatukselta, alkaa seuraava maailmanjamboree häämöttää tulevaisuudessa. Seuraava, ja järjestyksessä 25. maailmanjamboree järjestetään kesällä 2023 Koreassa! Tänä vuonna 11 vuotta täyttävillä seikkailijoilla on mahdollisuus osallistua Jamboreelle leiriläisiksi.

Maailmanjamboree järjestetään neljän vuoden välein ja jokainen yli 18-vuotias toimii leirillä jo pesteissä. Tämän myötä on kaikilla vain yksi mahdollisuus osallistua leirille leiriläisenä 14–17-vuotiaina!

Maailmanjamboree antaa mahdollisuuden kokea partion aivan uudella tavalla ja tarjoaa upean kokemuksen kansanvälisestä partiosta. Maailmanjamboree on maailman suurin partioleiri, johon odotetaan noin 40 000 osallistujaa lähes 150 eri maasta! Jamboreelle lähtijä pääsee leirillä mukaan hienoihin seikkailuihin, osaksi isoa kansainvälistä partioperhettä, ylittämään itsensä uuden edessä ja itsenäistymään ihmisenä. Jamboree antaa jokaiselle mahdollisuuden avartaa omaa näkemystää maailmasta, ja mikä monelle parasta, luoda ystävyyttä yli rajojen.

Jamboreen kaltainen partiofestivaali on unohtumaton kokemus ja mukaan reissuun kannattaa kannustaa oman lippukunnan nuoret ja aikuiset. Leirillä ja partiomatkalla on usein käsinkosketeltavissa yhteisöllisyys, ylpeys omaan harrastukseen ja maailmanlaajuisen liikkeen valtava voima paremman maailman puolesta.

Leiri ja matka on usein kuitenkin kallis ja vaatii lähtijältä hyvää valmistautumista. Lippukunta voi auttaa ja avustaa leirille lähtijöitä ja lippukunnan on hyvä jutella, mitä isoja tapahtumia on tulevina vuosina edessä ja miten lippukunta voi nyt jo tukea jäseniään osallistumaan isoille leirieille ja matkoille. Myös yksittäinen vartio tai vaikka seikkailijaryhmä voit nyt jo aloittaa yhteisen matkakassan keräämisen varainhankinnan kautta. Tähän tarvitaan kuitenkin johtajiston ja vanhempien apua sekä pitkäjänteisyyttä. Vaikka Korean leiriä saadaan vielä hetki odottaa, voivat silti lippukunta ja ryhmät suunnitella jo nyt säästämistä tulevia leirejä varten!

Hepun jutun Amerikan Jamboreesta voit lukea täältä ja blogitekstin täältä! PäPan blogista löytyy myös Jamppiblogi, joka on Millan kirjoittama matkapäiväkirja viime kesän reissusta! Hyvään leirifiilikseen pääsee mukaan myös Suomen joukkueen afrer movien avulla!

Tämä teksti on osa Jätä jälkesi lippukuntaan- sarjaa, josta voi lukea lisää täältä.