Sudenpennut ROK:ille

Mieti hetki uusia, ujoja, riehakkaita, innokkaita ja suloisia lippukuntasi ensimmäisen vuoden sudenpentuja ja ajattele, että noin kahdeksan vuoden päästä he osallistuvat ROK-koulutukseen opettelemaan ryhmänohjaustaitoja. Vaikka heillä on edessään vielä monta partioseikkailua ennen sitä, on hyvä muistaa, että oikea asenne tekemiseen ja vastuun ottaminen opetellaan jo nyt!

Lippukunnan ensisijainen tehtävä on partio-ohjelman toteuttaminen eli ikäkausitoiminnan järjestäminen. Partio-ohjelma on hauskaa tekemistä mutta sen taustalta löytyy myös kasvatustavoitteita. Partio on monipuolista harrastustoimintaa, jonka tarkoituksena on tukea ihmisen kasvua ottaen huomioon kehitysvaiheet ja yksilölliset ominaispiirteet. Partiokasvatuksen tavoitteena on, että yksilö toimii aktiivisesti ja vastuuntuntoisesti suhteessa omaan itseensä, toisiin ihmisiin, yhteiskuntaan ja ympäristöön. Partiossa oppii taitoja, tietoja, asenteita ja arvoja, jotka auttavat elämään kokonaista ja täysipainoista elämää.

Sudenpentujen ohjelmaan kuuluu paljon tutustumista ja ihmettelyä, tarinoita, harjoittelua ja ohjeiden mukaan toimimista. Sudenpentu on innokas, reipas ja riehakas, mutta herkkä. Vaikka johtajaksi sudenpennulla on vielä matkaa, on lippukunnan ja akelan hyvä muistaa, että lippukunnan toimintakulttuuri ja asenteet vaikuttavat jo nyt sudenpentuun. Hyvä yhteishenki, tasa-arvoinen ilmapiiri, innostava kokeilukulttuuri ja vastuunjako näkyvät jo sudenpennuille ja antavat uudelle partiolaiselle kuvan harrastuksesta ja yhteisöstä. Harrastukseen sitouttaminen alkaa jo ensimmäisestä koloillasta ja ryhmän yhteishenki on tärkeässä roolissa sudenpennun alkumatkalla. 

Lippukunnan perinteet, asenteet, me-henki ja tavat tehdä opetetaan jo nyt sudenpennuille ja heidät on tärkeä ottaa tasavertaisesti osaksi lippukuntaa. Lippukunnan mukaansa tempaava meno ja meininki kantaa sudenpentua aina sinne ROK-koulutukseen saakka ja toivottavasti myös sen yli!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *