Aikaa myös itse nauttia harrastuksesta

On aina hyvä muistaa, että partio on harrastus myös lippukunnan johtajille. Aikuisilla on tärkeä rooli lippukunnan arjen pyörittämisessä ja toiminnan järjestämisessä lapsille. Aikuinen on milloin muonittamassa kesäleiriä, suunnittelemassa syksyn aloitusta tai kouluttamassa ea-kurssilla.

Lippukunnan toiminnassa tulee kuitenkin olla mukana riittävästi aikuisia, jotta hommat lippukunnassa ovat tekijänsä kokoisia ja tehtäviä pystytään jakamaan johtajiston kesken.

Uusien aikuisten rekrytoiminen on työtä vaativaa puuhaa ja keinoja siihen on monia. On kuitenkin hyvä aloittaa uusien kasvojen etsiminen jo hyvissä ajoin. Pääseminen mukaan uuteen porukkaan vie hetken, ja uuden aikuisen on helpompi sitoutua hommaan, kun se on saanut seurata toimintaa sivusta vaikka yhden toimintakauden ajan.

Lippukunnan toimintaan on hyvä myös löytää monenlaisia tekijöitä. Käsiä tarvitaan niin viikkotoimintaan, retkeilyjärjestelyihin, muonitukseen, kämpän remonttiin tai toiminnan kehittämiseen. Joskus vuosiksi, joskus vain viikonlopuksi. Esimerkiksi vanhoista johtajista ja lasten huoltajista on hyvä koota keikka-apu ryhmä, jonka kautta on helpompi löytää tekijöitä pienemmille projekteille.

Kun kaikki hommat eivät ole saman porukan hoidettavana, löytyy jaksamista kisaamiseen tai erilaisiin koulutuksiin sekä koko johtajistolla virtaa myös hauskanpitoon! Näin löytyy toivottavasti myös uusi kipinä partioon ja muistuu mieleen ehkä rakkaus luontoon sekä mahdollisuudet uuden oppimiseen ja yhdessäoloon.

Lue lisää jäsenhakinnasta ja aikuisista partiossa!

Tämä teksti on osa Jätä jälkesi lippukuntaan- sarjaa, josta voi lukea lisää täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *