Moikka aikuinen partiolainen pääkaupunkiseudulla!

Nappaa kuppi kuumaa käpälään, ota mukava asento ja lukaise alta ajankohtaisia partioterkkuja tähän syksyyn. Tämä kirje on lähetetty kaikille aikuisille partiolaisille, jotka ovat olleet partiotoiminnassa mukana jo pidempään. Meitä nuorten partiotoiminnan tukijoita ja mahdollistajia on moneksi, tiiviimmissä pesteissä tai taustalla jeesimässä tarpeen mukaan.  

Pestikohtaisesti olemme lähettäneet seuraavat kirjeet. Jos olet vasta ryhtymässä lippukunnassa uuteen pestiin tai toimit jokin ikäkauden tai pestissä toimivan tukena, poimi alta sinulle tarpeelliset viestit Muutoin loikkaa seuraavaan kappaleeseen.

Partio on liike ja pyörät pyörivät tänäkin syksynä 

Näinä aikoina partiolaisten kekseliäisyys korostuu, ja pääsemme näyttämään partion parhaat puolet. Partiotoimintaa järjestetään vastuullisesti, monipuolisesti, fiksusti, väljästi, pienryhmissä ja ulkoillen.

Vartiojärjestelmä ja muut meille luonnolliset elementit ovat nyt valttia. Kenties jatkossa kokousvarustutuksemme onkin oma juomapullo, sään mukainen vaatetus, oma käsipyyhe ja käsidesi. Hyviä vinkkejä ja ohjeita on koottu muun muassa tänne: www.päpa.fi/partiosyksy-2020.

Uunituoreita uutisia piirin kämppävarauksista vuodelle 2021 

Jotta lippukuntien kämppätoiveisiin pystyttäisiin vastaamaan paremmin, ja jotta lippukunnat saisivat tiedon vahvistetuista vuoroista aiemmin, on syksyn kämppävuorojako päätetty uudistaa. Vuoden 2021 kämppävuorot jaetaan tänä syksynä kahdessa osassa:   

  • Ensin syyskuun alussa kartoitetaan lippukuntien toiveet isoista ja tärkeistä tapahtumista kyselylomakkeella ja ensimmäinen vuorojako tehdään näiden toiveiden perusteella.   
  • Toisessa vaiheessa kämppävarausjärjestelmä aukeaa lokakuun alussa, jolloin loput vuorot jaetaan lippukunnille nopeusjärjestyksessä.  

Lokakuun jälkeen varausjärjestelmä aukeaa kaikille. Toiveiden mukaisesti syksyllä voi tehdä varauksen vuoden 2021 lisäksi myös vuoden 2022 tammikuulle. Lisätietoa prosessin etenemisestä löytyy sivulta www.partiokampat.fi 

Kohtaaminen jalkautuu paikallisesti lauantaina 5.9.2020  

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset on päättänyt koronaviruksesta johtuvan epävarman tilanteen takia perua syksyn 2020 suurtapahtuma Kohtaamisen. Tapahtumaan oli elokuun alkuun mennessä ilmoittautunut 3100 henkilöä ja se oli tarkoitus järjestää Helsingin keskustassa. Lippukunnat saavat kuitenkin mahdollisuuden järjestää samana päivänä oman Kohtaamisensa omalla toiminta-alueellaan valmiin ohjelmarungon ja materiaalin avulla. Lue lisää: www.päpa.fi/ajankohtaiset/muutoksia-lauantain-5-9-2020-kohtaaminen-tapahtumaan.

Syksyllä tapahtuu

Poimimme alle muutaman puraisun sinulle piirin syyskauden tarjonnasta 

Ilmoittautumislinkit ja koko kattauksen löydät www.päpa.fi/tapahtumat.

Pikatiketti EA-kertaukseen  

Jos EA1 tai EA2 suoritus vanhaksi, on nyt hyvä hetki hakea kertauskurssilta suoritukselle kolme vuotta jatkoaikaa. Kurssi järjestetään 26.8. maastokurssina. Ilmoittautuminen on auki vielä 16.8. saakka osoitteessa kuksaan.fi/33146. 

19.20.9. TuhoPunkku 

Kevään koettelemuksista huolimatta Suomen suurin vuosittainen partiotaitokilpailu Espoon Punanen eli Punkku järjestetään jälleen ja ilmoittautuminen kisaan on jo auki! Kokoa kasaan vanha kisavartio, nappaa mukaan lippukunnan uudet aikuiset tai haasta naapurilippukunta. Lähde matkaan täysiä ja haastamaan itsesi tai maisemista nauttien hyvien eväiden kanssa, sarjoja on joista valita. Lue lisää ja ilmoittaudu: www.ept.fi/tapahtumat/espoonpunanen! 

30.9. Valtakirjat kuntoon -ilta 

Kaivertaako korvan takana, kun aikanaan jäi Pj-kurssi puolitiehen, täältä jeesiä jatkoon. 

3.4.10. Käännekohta syys-SM-kilpailut 

Porukalla tekemään tai kisaamaan. Huomioi myös yrityksille suunnattu hyväntekeväisyyssarja, mihin voit innostaa työkaverit tai tiimisi mukaan kisailemaan. 

8.10. Aikuisten iltanuotio – johtajahuoltoa syksyn pimeyteen!  

21.11. Koko lippukunnan koulutuspäivä – tämän sisältö kannattaa lukea tarkkaan, jokaiselle jotakin!  

27.29.11. Partiokouluttajakurssi PJ-kurssin suorittaneille 

Täältä saat ajatuksia siitä, miten huomioit erilaisia asioita vetäessäsi muille niin ohjelmaa kuin koulutuksia. Keinoja erilaisten oppijoiden tavoittamiseksi ja tehopaketti partion koulutusjärjestelmästä.  

28.29.11. Oman elämäsi MacGyver 

Haluaisitko vähän lomaa (partio)arjestasi? Olisiko mahtavaa, jos saisit tehdä partiota innostuneiden ihmisten ympäröimänä? Tule Oman elämäni MacGyver-kurssille täyttämään oma hyvinvoinnin kikkapakkisi, josta voit jatkossa ammentaa työkaluja niin itsesi johtamiseen kuin muiden innostamiseen. 

PJ-jatkokouluttautumaan? 

Kevään 2021 Kolmiapila-Gilwell-kurssien ilmoittautuminen aukeaa maanantaina 17.8. Joukossa on mm. Purjehtiva KoGi-kurssi. Tsekkaa tarkemmin www.partio.fi/lippukunnille/pestien-tuki/koulutus/jatkotaso/partiojohtajajatkokoulutus-ko-gi.

Muista myös
Jos et vielä ole, käythän tekemässä ja päivittämässä Turvallisesti yhdessä -verkkokoulutuksen. Koulutus on pakollinen kaikille täysi-ikäisille partiolaisille ja ryhmänjohtajille iästä riippumatta. Koulutus tehdään osoitteessa www.moodle.partio.fi. Tarvitset koulutukseen kirjautumiseksi PartioID:n (eli samat tunnarit, joilla pääset Kuksaan).  

Innostavaa syksyä partion parissa!  

Mikäli tapahtuma- ja kurssi-ilmoittautumisiin tai peruutuksiin liittyen nousee kysymyksiä, ota yhteyttä toimistolle, puh. (09) 8865 1200 tai papa.toimisto@partio.fi. 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *