Hei vaeltaja!

Partiosyksy käynnistyy vähitellen poikkeuksellisen kevään ja kesän jälkeen. Tähän kirjeeseen olemme koonneet vaeltajaikäkauden kannalta keskeisimmät partioasiat- ja tapahtumat. Tartu tilaisuuteen ja buukkaa tulevan syksyn kivoimmat kisat ja vaellukset kalenteriin kaveriporukalla.  Pyörä ei pysähdy vaan partioliike rullaa vauhdilla eteenpäin!

Syksyllä tapahtuu

Piirin koulutuksia ja tapahtumia järjestetään monella tavalla, fiksusti, väljästi, etänä ja ulkoilmasta nauttien! Syksyn kursseille ja tapahtumiin ilmoittaudutaan nyt! Ilmoporras päättyy 31.8., ja tässä portaassa ilmoittaudutaan muun muassa näihin: 

6.9. Tervetuloa Partioon -kurssi + Erätaito 0
11. –13.9. Erätaito II, vaeltamisen perusteet
12.9. Perhepartion ohjaaja -koulutus
13.9. ROK-kouluttajan koulutus
15.9. Turva Date Night: Kolojen turvallisuus
2. –3.10. Akela-sampo-kurssi 24h partiokämpällä (pe-la)
7.10.–18.11. PJ-peruskurssi 5-2020
9. –11.10. Samoaja-tapahtuma Flaksi
14.–18.10. PJ-peruskurssi 6-2020 Syyslomalla
23.–25.10. LPK-kurssit (Johtokolmikot ja ikäkausivastaavat)
24.10. Partiokamukoulutus
24.10. Seikkailijoiden Urbaani kaupunkisuunnistus
3.11. Johtokolmikkoperehdytys 3/2020
6.–22.11. Järjestyksenvalvojan peruskoulutus (kaksi viikonloppua)
13.–15.11. EA1 Metsäkurssi
13.–15.11. PJ-peruskurssi 7-2020
14.11. Luotsikoulutus
15.11. Kiipeilyn liidikurssi
21.11. Koko lippukunnan koulutuspäivä Partioasemalla
28.–29.11. Oman elämäni MacGyver -koulutus kaupungissa (yöksi kotiin)
28.11. Piirimajakka Loiste Tarpojille 

Lue koko lista osoitteesta päpa.fi/ilmoporras!

HUOM: Muutoksia lauantain 5.9.2020 Kohtaaminen-tapahtumaan 

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset on päättänyt koronaviruksesta johtuvan epävarman tilanteen takia perua syksyn 2020 suurtapahtuma Kohtaamisen. Tapahtumaan oli elokuun alkuun mennessä ilmoittautunut 3100 henkilöä ja se oli tarkoitus järjestää Helsingin keskustassa. Lippukunnat saavat kuitenkin mahdollisuuden järjestää samana päivänä oman Kohtaamisensa omalla toiminta-alueellaan valmiin ohjelmarungon ja materiaalin avulla. Lue lisää: www.päpa.fi/ajankohtaiset/muutoksia-lauantain-5-9-2020-kohtaaminen-tapahtumaan ja www.päpa.fi/kohtaaminen

19.–20.9. TuhoPunkku
Kevään koettelemuksista huolimatta Suomen suurin vuosittainen partiotaitokilpailu Espoon Punanen eli Punkku järjestetään jälleen ja ilmoittautuminen kisaan on jo auki! Kokoa oma joukkueesi tai kannusta vaeltajat mukaan kisaamaan: www.ept.fi/tapahtumat/espoonpunanen!

Partiotaitojen Syys-SM-kisat Kiljavalla 

Partiotaitojen suomenmestaruudesta kisataan 3.–4.10., tällä kertaa Kiljavan metsissä. Kaikki johtajaikäiset (samoajasta ylöspäin) ovat tervetulleita Käännekohtaan kilpailemaan tai tekemään kisoja 

Kilpailun teemana on nimensä mukaisesti erilaiset käännekohdat. Käännekohdalla tarkoitetaan valintatilanteita, joissa omalla toiminnalla voi ratkaisevasti vaikuttaa siihen, mitä seuraavaksi tapahtuu. Siitähän partiotaitokilpailuissa on kyse! Ilmoittautuminen päättyy 31.8.2020. Lue lisää osoitteesta www.kaannekohta2020.fi.  

Valmista ohjelmaa vaeltajille 

Retkikohdevinkit

Partiossa parasta ovat erilaiset retket ja leirit. Pääkaupunkiseudulla luontoon pääsee vaikka pyöräilemällä, ja metsässä on helppo pitää turvavälit. Kokosimme muutamia esimerkkejä lähiseutujen retkikohteista: Tsekkaa täältä vinkit niin päivä- kuin yöretkikohteisiin! 

Tämän vuoden ohjelmapainotus on Minäkin johdan! Ohjelmapainotuksen tavoitteena on, että vuoden mittaan jokainen partiolainen tunnistaa partiossa oppimiaan johtamiseen liittyviä taitoja ja osaa kertoa niistä myös muille. Ohjelma on rakennettu vuosikellon ympärille, ja joka kuukaudelle on valittu yksi tai useampi johtamistaitoja esiin nostava aktiviteetti. Aktiviteetteja voi kuitenkin tehdä vapaavalintaisessa järjestyksessä niin halutessaan. Vaeltajien ohjelmapainotusvinkit löytyvät täältä: partio-ohjelma.fi/ohjelmapainotus/vaeltajat. 

Kämppävaraukset vuodelle 2021 

Jotta lippukuntien kämppätoiveisiin pystyttäisiin vastaamaan paremmin, ja jotta lippukunnat saisivat tiedon vahvistetuista vuoroista aiemmin, on syksyn kämppävuorojako päätetty uudistaa. Vuoden 2021 kämppävuorot jaetaan tänä syksynä kahdessa osassa:  

Ensin syyskuun alussa kartoitetaan lippukuntien toiveet isoista ja tärkeistä tapahtumista kyselylomakkeella ja ensimmäinen vuorojako tehdään näiden toiveiden perusteella.  

Toisessa vaiheessa kämppävarausjärjestelmä aukeaa lokakuun alussa, jolloin loput vuorot jaetaan lippukunnille nopeusjärjestyksessä.  

Lokakuun jälkeen varausjärjestelmä aukeaa kaikille. Toiveiden mukaisesti syksyllä voi tehdä varauksen vuoden 2021 lisäksi myös vuoden 2022 tammikuulle. 

Lisätietoa prosessin etenemisestä löytyy sivulta www.partiokampat.fi. 

Hyvää partiosyksyä! 

Mikäli tapahtuma- tai kurssi-ilmoittautumisiin, peruutuksiin tai muuhun jäsenrekisterin perushommiin liittyen nousee kysymyksiä, ota yhteyttä toimistolle, puh. (09) 8865 1200 tai papa.toimisto@partio.fi.   

Ps. Tämä kirje on lähetetty sinulle, koska olet Kuksan mukaan vaeltajaikäinen ja sinulla on viimeisin jäsenmaksu maksettuna. Mikäli joku tuntemasi vaeltaja jäi ilman kirjettä, tarkistattehan, että osoitetiedot ovat Kuksassa kunnossa.  

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *