Lippukuntavierailut osa 4: Järvi-Espoolaista eräpartiota

Järeässä eli Järvi-Espoon Eräpartiolaisissa pääsimme vierailemaan vuoden 2020 alussa. Järeän toiminnassa näkyvät vahvasti erähenkisyys ja aito tekemisen meininki.

Järeän toiminta alkoi Peikonpuikaus-nimisestä tapahtumasta. Järvi-Espoon Eräpartiolaiset ry. rekisteröitiin vuonna 1993. Järeä on järjestänyt vuosien varrella aktiivisesti erilaisia tapahtumia ja sillä on ollut käytössään omat erähenkiset ikäkausien loppututkintovaatimukset. Järeän lippukuntiin kuuluvat Kara-Karhut ry, Kilon Kipinät ry, Oravanmarjat ry, Pitkäjärven Vaeltajat ry, Viherlaakson Peurat sekä Toimen Pojat.

Kara-Karhuihin törmää varmiten partiokilpailuissa sisukkaana. Kilon Kipinöiden huivista löytyy upeaa symboliikkaa ilmansuuntien ja havujen muodossa. Lippukunnan nuorimmat eivät olekaan sudenpentuja vaan kolkkia.

Toimen Pojat ja Oravanmarjat kokoustavat yhteisellä kololla huikeissa maisemissa Kauniaisissa. Oravanmarjojen energisyys tarttuu keneen tahansa, joka pääsee nauttimaan heidän toiminnastaan. Toimen Pojat on erittäin perinteikäs lippukunta, jota sitovat yhteen lippukunnan huumori sekä hienot perinteet kuten huudot.

Pitkäjärven Vaeltajat Laaksolahdesta on myös aktiivinen kisaajalippukunta ja heihin voi törmätä esimerkiksi Jukolan Viestissä.

Viherlaakson Peurojen erämeininki sekä ryhmien hauskat nimet kuten Vapitit herättävät heti mielenkiinnon tutustua lippukuntaan tarkemmin.

Huhtikuussa 2019 piirihallitus, piirineuvosto ja toimiston työntekijät aloittivat suuren ja tärkeän lippukuntavierailukiertueen. Tavoitteena oli tulevan vuoden aikana tavata kaikki Pääkaupunkiseudun Partiolaisten 112 aktiivisesti toimivaa lippukuntaa ja kuulla näiden kuulumisia sekä palautetta piirin palveluista. Meitä ovat ihastuttaneet lippukuntien mahtava asenne sekä kulttuurin ja perinteiden iloinen kirjo. Jokaisella lippukunnalla on omat vahvuutensa ja parhaat puolensa. Tässä blogisarjassa kerromme, mitä meille jäi vierailuilta mieleen.

Lue blogisarjan muut osat:

Lippukuntavierailut osa 1: ilon kautta Itä-Helsingissä
Lippukuntavierailut osa 2: Espoon Ellissä kehitetään rohkeasti