Piirineuvoston kokous sujui etänä jo toistamiseen

Piirineuvosto kokoontui syyskuussa kaksivuotiskautensa toiseksi viimeiseen kokoukseen. Maaliskuun kokouksen tapaan päätettiin turhien riskien välttämiseksi tälläkin kertaa kokoustaa etänä Teamsin välityksellä. Edellisenä iltana pidettiin vapaamuotoinen iltakoulu kokousasioista keskustellen.

Edellisessä kokouksessa Piirineuvosto kuuli tilannekatsauksen lippukuntavierailuista, ja tässä kokouksessa päästiin lopulliseen yhteenvetoon. Vierailuista on saatu valtava määrä tietoa hyödynnettäväksi piirin toimintaa suunniteltaessa, ja kuulimme kokouksessa esimerkkejä siitä, miten vierailuista nousseet teemat näkyvät jo ensi vuoden toimintasuunnitelmissa. Piirineuvosto hyväksyi myös ponsiesityksen, jossa toivottiin, että vierailuja tarjottaisiin ensi vuonna uudelleen sellaisille lippukunnille, joita ei tällä kertaa tavattu kasvokkain tai lainkaan.

Ponsilla huomiota tärkeille asioille

Jokakertaiset lippukuntakuulumiset käytiin syyskuun kokouksessa tuttuun tapaan. Myöhemmin kuultiin neuvosten välittäminä lippukuntien ajatuksia Kohtaamisen järjestämisestä sekä siitä, miten esimerkiksi pj-kursseille saataisi lisää osallistujia. Iltapäivällä keskusteltiin Suomen Partiolaisten marraskuisesta jäsenkokouksesta ja muun muassa hyväksyttiin Pääkaupunkiseudun Partiolaisten kuntavaalitavoitteet.

Piirineuvostokauden 2019-2020 ensimmäiset ponnet kuultiin syyskuun kokouksessa, ja niitä olikin jopa kolme kappaletta. Ponsi on piirineuvoston tekemä esitys, toive tai selvityspyyntö, jolla neuvosto voi ohjata piirihallituksen toimintaa tai pyytää lisäselvitystä tärkeäksi kokemastaan asiasta. Ensimmäinen esitys oli aiemmin mainittu lippukuntavierailuja koskenut ponsi. Toisena piirineuvosto pyysi hallitusta selvittämään ohjelman toiminnanalan organisaatiorakennetta ja mahdollisuuksia sen kehittämiseen. Kolmas ponsi oli osoitettu piirineuvoston puheenjohtajistolle ja pohjasi neuvostokauden aikana käytyyn keskusteluun piirineuvosten perehdytyksen kehittämistä. Perehdytystä tullaan kehittämään tulevaa kautta varten, jotta neuvokset saavat hyvät työkalut alueidensa edustamiseen. Piirineuvosto hyväksyi kaikki ponnet yksimielisesti.

Toimintasuunnitelmien kommentointi on käynnissä

Yksi piirineuvoston konkreettisimmista tavoista edistää lippukuntien edun toteutumista piirin toiminnassa on jokasyksyinen projekti, jossa piirineuvokset kommentoivat piirin toiminnanalojen seuraavan vuoden toimintasuunnitelmia. Toimintasuunnitelmiin perehtyminen aloitettiin elokuussa Piirineuvoston omassa tosu-illassa, ja syyskuun kokouksessa vuorossa oli vuoden 2021 toimintasuunnitelmien ensimmäinen käsittely. Syyskuun lopun Supersemmassa piirineuvokset jalkautuivat toiminnanalojen ja toimikuntien kokouksiin keskustelemaan tosuista ja tuomaan lippukuntanäkökulmaa niiden viimeistelyn tueksi. Toiminnanalat hiovat tosujaan tarpeen mukaan saadun palautteen perusteella, ja Piirineuvoston marraskuun kokouksessa niitä käsitellään vielä uudelleen.

Vaalit lähestyvät

Parilliset vuodet ovat piirissä vaalivuosia ja lokakuun piirin kokouksessa sekä marraskuun Piirineuvoston kokouksessa valitaan seuraavalle kaksivuotiskaudelle (2021-2022) piiritoimijat. Haku on käynnissä juuri nyt, ja ehdolle voi asettua piirin puheenjohtajiksi, piirineuvoston puheenjohtajaksi sekä jäseniksi partioneuvostoon, piirineuvostoon että piirihallitukseen.

Piirineuvostoon valitaan jokaiselta alueelta 2-3 partiojohtajaa ja heille henkilökohtaiset varajäsenet, jotka sääntöuudistuksen myötä ovat alueen yhteiset. Piirineuvoston jäsenellä tulee olla partiojohtajavaltakirja. Ehdokkaan piirineuvostoon piirin kokoukselle voi esittää joko lippukunta tai kymmenen partiojohtajaa. Ehdolle asettumisen DL on maanantaina 19.10.2020 ja ohjeet hakemiseen löytyvät avoimista pesteistä piirin sivuilta, linkki jutun lopussa! Juuri nyt on hyvä aika varmistaa, että oman alueen piirineuvostopaikat tulevat täytettyä ja pohtia myös, asettuisiko itsekin ehdolle!

Pinja Korvenoja, Iiro Lehtiniemi, Antti Malin

Piirineuvoston jäsenen ja varajäsenen pesti-ilmoitus: https://www.paakaupunkiseudunpartiolaiset.fi/pestit/paakaupunkiseudun-partiolaisten-piirineuvoston-jasen-ja-varajasen/

Piirin kokouksen tapahtumasivu: https://www.paakaupunkiseudunpartiolaiset.fi/tapahtumat/piirin-kokous-5/