Kun partiolaisilta kysytään, mikä on parasta partiossa, yksi yleisimmistä vastauksista ovat ystävät. Partiossa koetaan ensimmäiset yöretket ilman vanhempia ja selvitään yhdessä viikon kestävältä vaellukselta. Tällaiset kokemukset sitovat ihmisiä yhteen todella vahvasti, ja siksi partiossa solmitut ystävyyssuhteet saattavat kantaa koko elämän.

Vaikka perinteisesti ystävyyssuhteita solmitaan lapsuudessa tai nuoruudessa, partiossa uusien ystävien löytäminen ei katso ikää. Uusiin ihmisiin tutustuu partiossa usein, ja ystäviä voi löytää myös aikuisena. Näin kävi myös Maijalle ja Tilmalle, joiden ystävyys alkoi yhdestä yhteisestä automatkasta.

Tilma ja Maija ovat tutustuneet aikuisena partiossa.

Tarina Maijan ja Tilman ystävyydestä

Tapasimme syyskuussa 2019, kun matkasimme kimppakyydillä piirineuvoston kokoukseen Kiljavan leirikeskukseen. Maija oli menossa isänsä autolla kokoukseen ja tarjosi kyytiä kyytipörssissä. Tilma tarttui tarjoukseen ja hyppäsi Maijan auton kyytiin Pukinmäen asemalta, tietenkin aseman väärästä päästä.

Koko ystävyys lähti siis hyvin pienestä liikkeelle, yhdestä kimppakyydistä. Emme tunteneet juuri muita piirineuvostosta, joten päädyimme usein syömään yhdessä sekä istumaan vierekkäin muissa ohjelmissa. Sama toistui myös muissa partiotapahtumissa, joihin satuimme osallistumaan. Saman vuoden viimeisessä piirineuvoston kokouksessa olimme jo huonekavereita. Oli kivaa tutustua toiseen samanhenkiseen tyyppiin, joka oli aloittanut partiopiirin toiminnassa samaan aikaan ja jolle piirin pyörteet olivat aivan yhtä vieraita.

Tilma oli aloittanut piirin kiinteistöryhmän puheenjohtajana keväällä 2019 ja samana vuonna Supersemmassa Maija päätti lähteä mukaan ryhmän toimintaan. Päädyimme jo pari viikkoa myöhemmin  laskemaan yhdessä lusikoita inventaarion merkeissä Kiljavalle. Siitä se ystävyytemme toden teolla sitten lähti liikkeelle, kuin lumivyöry.

Etäaika on syventänyt ystävyyttä

Meitä yhdistää samanlaiset luonteet. Emme ole introvertteja emmekä ekstroverttejä, vaan jotain siltä väliltä. Meillä on samanlainen huumorintaju ja ajatuksenkulku. Keskustelu soljuu hyvin eteenpäin ja pahemmilta sanaharkoilta on toistaiseksi vältytty.

”Maijan kanssa tuntui todella luontevalta jutella jo heti alussa. Vaikka olemme Maijan kanssa hyvin samantyyppisiä ja -luonteisia ihmisiä, tietyllä tapaa täydennämme usein myös toisiamme. Voin esimerkiksi aina luottaa siihen, että Maijalla on kone mukana, kun en sitä itse jaksa ottaa. Maija myös muistuttelee minua silloin tällöin erinäisistä asioista ja patistaa tarttumaan toimeen.”

Me molemmat pidämme konkreettisesta yhdessä tekemisestä, ja kiinteistöryhmän toiminnan kautta olemme päässeet näkemään kättemme jälkeä. Vaikka viime vuosi meni pitkälti etäillen, olemme silti päässeet tekemään paljon ryhmän asioita myös paikan päällä partiokämpillä ja leirikeskuksissa.

Olemme tehneet paljon yhdessä ja saaneet paljon aikaan. Suurimpana yhteisenä saavutuksenamme pidämme ystävyyttämme, joka on nuoresta iästä huolimatta vain syventynyt etäaikana. Syksyn 2020 viimeiseen piirineuvoston etäkokoukseen osallistuttiin Maijan sohvalta käsin.

Vapaaehtoistyö on mukavampaa yhdessä tehden

Välillä myös huomaamme, että olemme kumpikin tahoillamme innostuneet samoista asioista. Näin kävi esimerkiksi viime syksynä, kun huomasimme olevamme molemmat kiinnostuneita Pääkaupunkiseudun Partiolaisten edustamisesta Suomen Partiolaisten jäsenkokouksessa. Pääsemme myös yllättämään ja haastamaan toisiamme, kuten nyt tammikuussa. Olimme yhdessä Maijan luona osallistumassa piirineuvoston kokoukseen. Piirineuvostoon etsittiin varapuheenjohtajia ja hihittelyn ja vitsailun jälkeen nostimme käden Teamsissa ja asetuimme yhdessä ehdolle sen kummemmin keskustelematta.

Kuten edellinen piirinjohtaja Pinja piirineuvoston kokouksen alussa meille viestitteli: ”Jotkut asiat ei koskaan   muutu: Tilma ja Maija samalla koneella <3”. Nyt uuden yhteisen pestin myötä tämä asia tuskin muuttuu seuraavaan pariin vuoteen!

”Tilman kanssa on luontevaa olla ja me ajattelemme usein hämmentävän samalla tavalla. Usein pohdimme samoja asioita samaan aikaan ilman, että olisimme keskustelleet niistä yhdessä. Lyhyessä ajassa meistä on tullut hyviä ystäviä.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *