Partio kasvattaa, rentouttaa, haastaa ja vapauttaa, mutta ennen kaikkea partio yhdistää ja yllättää. Syksyn alussa somekanavissamme nähtiin mainonnan muodossa jäsenhankintaa tukeva kampanja. Digimarkkinointikampanja oli suunniteltu tuomaan liikkuvan kuvan avulla esille kaikenikäisiä ja -taustaisia partiolaisia sekä antamaan monipuolisen kuvan partiotoiminnasta. 

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset toteutti digimarkkinointikampanjan yhteistyössä Keksi Agencyn ja Sometaikurien kanssa kesä-syyskuussa 2020. Digimarkkinointikampanjan tarkoituksena oli markkinoida partiota mielenkiintoisena harrastuksena ja innostaa lapsia ja nuoria liittymään partioon. 

Digimarkkinointikampanjan avulla tuotettiin yhteensä yhdeksän lyhyttä mainosvideota. Kampanjan avulla haluttiin herättää tunteita ja parantaa mielikuvaa partiosta. Partiotoiminnan haluttiin näyttäytyvän videolla aitona ja samaistuttavana.  

Kampanjan videot kuvattiin kolmessa osassa ja useassa eri paikassa. Mukana kuvauksissa oli yksittäisiä partiolaisia ja partion paikallisyhdistyksiä, eli lippukuntia, pääkaupunkiseudulta. 

Maksetun mainonnan suunnittelussa ja toteutuksessa yhteistyötä tehtiin Sometaikureiden kanssa. Mainontaa tehtiin eri kohderyhmille Instagramissa, Facebookissa ja YouTubessa.  

Digimarkkinointikampanjan avulla onnistuttiin luomaan uudenlainen näkökulma partioon ja edesauttamaan, että mahdollisimman moni partiosta kiinnostunut löytäisi tiensä harrastuksen pariin.

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset voittivat ”Partio Yllättää” -somevideosarjalla Vuoden Huiput -kilpailussa Nuoret Luovat -sarjassa Hopeahuipun huhtikuussa 2021.

Somevideosarja ”Partio yllättää” vie katsojan partion erilaisiin maailmoihin: merelle, kololle ja kallioille.

Kaikki videot ovat taidolla tehtyjä, kerronta on lämminhenkistä ja ilmeisen vaivatonta. Visuaalisesti videot kommunikoivat 15 sekunnissa partion sisimmän olemuksen – yhteenkuuluvuus, luonto, hauskuus ja omana itsenä oleminen.

Vuoden Huiput tulokset – Grafia
  • Youtube: Mainoksen näyttökerrat 57 819 kpl  
  • Youtube: Katselukerrat (yli 10 sek) 10 382 kpl 
  • Youtube: 35% katseluista 25-34 vuotaita  
  • Youtube: 69% katsottu mobiililaitteilla  
  • Youtube: Miehet 59% katseluista 
  • IG & FB: Yleisömäärä 67 664 (henkilöitä tavoitettu)  
  • IG Stories: Yleisömäärä 12 448  (henkilöitä tavoitettu)  
  • IG & FB: Näyttökerrat 222 441 
  • IG Stories: Näyttökerrat 31 951  

Tämä juttu on osa Pääkaupunkiseudun Partiolaisten vuosikirjaa 2020. Vuosikirjassa on asiaa koronavuodesta, vapaaehtoistyöstä partiossa sekä Pääkaupunkiseudun Partiolaisten tulevaisuudesta.   

Tutustu vuosikirjaan täältä: Vuosikirja 2020

Kuvat: Esko Raikunen ja Julius Kuula

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *