Kevät on jo pitkällä ja pikkuhiljaa katseet ja tekeminen kohdistuvat kesään ja toivottavasti myös kesäleireihin. Ennen kesän touhuja ja syksyn ruuhkaa on hyvä hetki hoitaa Turvallisesti yhdessä -verkkokoulutus kuntoon. 

Turva-aikuinen muistuta verkkokurssista säännöllisesti 

Turvallisesti yhdessä -koulutus on pakollinen koulutus kaikille täysi-ikäisille partiolaisille ja ryhmänjohtajille iästä riippumatta. Koulutus suositellaan suoritettavaksi heti. Lippukunnan hallitus vastaa siitä, että edellä mainitut henkilöt suorittavat koulutuksen. Koulutus on voimassa viisi vuotta, eli viiden vuoden välein koulutus tulee uusia. Tiedot lippukunnan koulutuksen käyneistä löytyy Kuksasta.  

Turva-aikuinen voi tarkistaa lippukunnan koulutustilanteen raporteista: Kuksan Raportit-välilehdellä löytyy Koulutukset-otsikon alta raportti nimeltä Koulutuslistaus. Kun ottaa siihen mukaan ”Hae myös muut koulutukset” ja lataa Exceliin, niin saa listan, josta pystyy suodattamaan koulutusmoduulin nimen perusteella Turvallisesti yhdessä -verkkokoulutuksen suorittaneet. Excelissä näkyy myös suorituspäivämäärä. 

Miksi verkkokoulutus suoritetaan? 

Turvallisesti yhdessä -ohjeen tavoitteena on edistää lasten ja nuorten hyvinvointia. Pääperiaatteena on ennaltaehkäistä lapsiin kohdistuvaa kaltoinkohtelua, antaa neuvoja vaikeiden tilanteiden hoitamiseen ja näin ollen lisätä lasten ja nuorten kokemaa turvallisuuden tunnetta partiossa. Ohjeistuksella halutaan taata, että partiossa toimivat nuoret ja aikuiset tietävät, miten he voivat omalla toiminnallaan vaikuttaa siihen, että kasvuympäristö on lapsille ja nuorille turvallinen. Turvallisesti yhdessä -ohjeistus on ensisijaisesti tarkoitettu työkaluksi kaikille partiossa toimiville aikuisille ja ryhmänjohtamistehtävissä toimiville nuorille 

Turvallisesti yhdessä -verkkokoulutus on helppo tapa osoittaa, että ohjeistus on partiolaiselle tuttu. Koulutuksen suoritettuaan partiossa toimivat ryhmänjohtajat ja aikuiset tietävät, miten he voivat omalla toiminnallaan vaikuttaa siihen, että kasvuympäristö on lapsia ja nuoria tukeva. 

Miten tai missä verkkokoulutus suoritetaan? 

Verkkokoulutus suoritetaan nimensä mukaisesti verkossa. Koulutus suoritetaan osoitteessa: moodle.partio.fi. Tarvitset koulutukseen kirjautumiseksi PartioID:n (eli samat tunnarit, joilla pääset Kuksaan). Koulutuksen tekemiseen menee 30min – 1h ja sitä ei tarvitse tehdä kerralla valmiiksi. 

Jokainen tekee verkkokoulutuksen omilla tunnareillaan, mutta kukaan ei estä tekemästä koulutusta yhdessä kaverin kanssa tai vaikka isommallakin porukalla. Yhdessä tekemällä voi saada aikaan hyviä keskusteluja tärkeästä aiheesta.  

Kuka auttaa? 

Lippukunnan turva-aikuinen auttaa verkkokoulutukseen liittyvissä kysymyksissä. Tarvittaessa voi olla myös yhteyksissä Pääkaupunkiseudun Partiolaisten lippukuntakoordinaattori Larissa ”Laija” Olasvuoreen, 050-5473090, larissa.olasvuori@partio.fi 

Lisätietoja Turvallisesti yhdessä -ohjeesta ja -verkkokoulutuksesta löytyy Suomen Partiolaisten nettisivuilta.

Tämä on blogisarja, jossa käsitellään kerrallaan yhtä tai useampaa turva-aikuisen pestiin tai lippukunnan arkeen liittyvää asiaa. Blogissa on tarkoitus antaa tietoa, ohjeita ja vinkkejä uusiin tai hankaliin tilanteisiin. Kaikki tekstit tallennetaan turva-aikuisen pesti -sivulle, jotta voit palata niihin myös myöhemmin. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *