Historiallinen Kiljava ja sen pihapiiri ovat tulleet meille monelle tutuksi piirin koulutuksista ja tapahtumista, sekä lippukuntien omilta retkiltä. Mutta tiesitkö, että Kiljavalla pääset myös autiotupafiiliksiin sekä pienen kämpän omaan rauhaan?

Piirin uusimmalle kohteelle Uutulle kurvataan Vihtilammintieltä ennen leirikeskusta, mutta Kiljavan partio-omisteiset 300 hehtaaria metsää takaavat oman rauhan. Uutulla järjestät sisätiloissa alle kymmenen henkilön retkiä niin sanotusti kaikilla mukavuuksilla, sillä kämpältä löytyy keittiö, juokseva vesi sekä pieni sähkösauna. Uutun pihapiiri tarjoaa lähes loputtomasti mahdollisuuksia, sillä siellä majoitat isommankin porukan teltoissa ja voit järjestää tilaa vaativampaakin ohjelmaa. Oletko jo käynyt Uutulla ja huussi on aiheuttanut kylmiä väristyksiä? Ei hätää, se on vastikään uusittu!

Lapin kaipuu iski? Suuntaa katseesi kohti Metsätupaa! Täältä et löydä vettä tai sähköä, mutta riisutulta kämpältä löytyy tunnelmaa niidenkin edestä. Haluatko tarjota tarpojillesi tai samoajillesi todellisen selviytymiskokemuksen? Metsätuvalla se onnistuu. Tuvasta löytyy kamiina sekä pihalta nuotiopaikka, huussi ja puuvaja. Mutta jos routa porsaan kotiin ajaa, niin leirikeskukselle ei ole pitkä matka. 

Onko suuntana kuitenkin leirikeskuksen perinteisemmät kohteet Kassu, Sani sekä Alakämppä tai Yläkämppä? Nämä monelle tutut paikat pitävät pintansa ja tarjoavat tuttuun tapaan puitteet isoihinkin tarpeisiin. Leirikeskuksen pihalle ja sen ympäröiville metsäalueille on tänä vuonna rakennettu runsaasti lisää aitaa, jonka tarkoituksena on selkeyttää piha-aluetta sekä varattavia leiri- ja retkialueita. 

Kiljavan leirikeskuksen kartat on uusittu ja niihin on merkitty kohteiden lisäksi myös leiri- ja retkialueet: Märkiön ranta, Märkiön niitty ja Märkiön niemi. Rannan leiripaikalla on mahdollista järjestää isompiakin leirejä ja sieltä löytyy nuotiopaikka, sähkö, kesävesi, puuliiteri, kaksi huussia sekä laituri. Niityn ja niemen leirialueet odottavat vielä kehittämistä ja talkootyötä.

Partiokämppien ennakkovaraaminen vuodelle 2022 alkaa syyskuun alussa ja varaaminen lokakuussa: http://varaus.partiokampat.fi. Samasta osoitteesta löydät myös tämän syksyn vapaat vuorot!

Pssst: Jos Kiljavan kehittäminen kiinnostaa, liity piirin kiinteistöryhmään! Lisää tietoa saat ryhmän puheenjohtajalta: tilma.nieminen(at)partio.fi.

Artikkelikuva: Susanna Mikander

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *