Kun auto kaartaa peltojen keskeltä tuttua reittiä pienen mäen juurelle, jonka päällä komeilee vanha punainen rintamamiestalo, tulee itselle heti mieleen oman partiourani alku ja sen ensimmäinen sudariretki. Yksi Kuusituvan yllättävistä puolista on se, että olit tulossa sitten Espoosta, Partioasemalta tai vaikkapa Itä-Helsingistä, olet perillä Kuusituvalla vain reilussa puolessa tunnissa! 

Kuusituvan alakerrasta löytyy kylmä eteinen, tilava lämmin eteinen kuivauskaapilla, yksi makuuhuone, ruokailuhuone sekä keittiö. Yläkerrassa on kaksi makuuhuonetta laverein. Kämpällä pystyt majoittamaan noin 20 henkilöä, mutta ulkoa löytyy hyviä telttapaikkoja isommallekin sakille.  

Kuusitupa henkii edelleen samaa tunnelmaa kuin silloin parikymmentä vuotta sitten, mutta varsinkin sen pihapiiri on kokenut ison muodonmuutoksen ja sen toiminnallisuutta on parannettu viime vuosina hurjasti. Puskaista pihaa on raivattu, mutta tonttia ympäröi edelleen tutut metsäkaistaleet, jotka toimivat myös näkösuojana peltoaukean keskellä. Vanhassa ladossa toimiva puuvaja on yhä tutulla paikallaan, mutta viereen on tuotu uutta maata ja sen päälle pystytetty uusi upea kota ruokailuryhmineen.  

Tulosuunnasta katsottuna tontin taka-alalle on omistettu oma alue laavuretkeilylle. Ylä- ja alapihalla on kuitenkin vielä runsaasti tasaista maata leikkejä, majoittumista sekä ohjelmaa varten. Kuusituvan vierestä lähtevän rinteen juuresta löytyy nuotiopaikka ja alapihalta löytyy myös wc- ja saunarakennus. Rinteessä ennen ollut vaikeakulkuinen kinttupolku on saanut väistyä tänä vuonna uusien leveiden portaiden tieltä. Myös kodan takaa löytyy uudet askelmat alapihalle.

Vietimme kiinteistöryhmän kanssa kesällä muutaman päivän Kuusituvalla. Uusimme kokonaisuudessaan kohteen kämppäkansion, siivousohjeet ja teimme tarvittavia muita opasteita. Isoimman uudistuksen vierailuidemme aikana koki kuitenkin keittiö. Keittiöstä purimme vanhat hyllyttömät korkeat kaapit pois ja siirsimme jääkaapin pönttöuunin viereen. Kaappien tilalle toimme mustat metalliset avohyllyt, joissa on tilaa niin mikrolle, kahvinkeittimelle kuin vedenkeittimelle – näin kaikki työtasot vapautuivat ruuanvalmistuskäyttöön. Toimme keittiöön lisäksi liikuteltavan saarekkeen sekä korkeiden kaappien ylähyllyjen käyttöä helpottamaan tarkoitetun emännänjatkeen. Myös keittiön yleisilmettä kohennettiin maalaamalla eri väriset kaakelit sekä kaapin ovien vetimet mustalla.  

Sisätiloissa on tehty myös paljon pienempiä, toivottavasti käyttökokemusta parantavia uudistuksia, joista suurin osa jää varmasti huomaamatta – hyvä niin, silloin tiedämme että ne toimivat! Somessa on kuitenkin jo hieman keskusteltu Kuusituvan uusista, teemaan sopivista verhoista. Keittiöstä, ruokailutilasta sekä saunan pukuhuoneesta löytyy erilaisia kuusipuu-kuvioisia verhoja, alakerran makuuhuoneissa puolestaan päädyimme leikittelemään hauskoilla apinaverhoilla, joita katsellessa voi kuvitella olevansa kiipeilemässä muualle kuin kolmikerrossängyn yläpetiin. Yläkerran makuuhuoneissa menimme käytännöllisyys edellä ja valitsimme huoneisiin pimennysverhot. Jatkossa retkeläiset herättää siis auringonnousun sijaan vaikkapa aamupuuron tuoksu. 

Oli Kuusitupa sinulle vanha tai uusi tuttavuus, suosittelen lämpimästi kohteeseen tutustumista ja siellä retkeilyä!

Kuusituvalla riittää edelleen myös paljon talkootyötä ja jos sinua kiinnostaa pieni projekti tai puhdetyöt kohteen kehittämiseksi, olethan yhteydessä piirin kiinteistöryhmään! Lisää tietoa saat ryhmän puheenjohtajalta: tilma.nieminen(at)partio.fi

Kuvat: Suvi Kettunen, Tilma Nieminen, Timo Pääskynkivi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *