Peurantupa Vihdin Nummenkylässä toimi pitkään Helsingin Metsäpoikien toiminnan kivijalkana, mutta tänä päivänä se on valmis varastamaan jokaisen päpalaisen sydämen Pääkaupunkiseudun partiosäätiön omistuksessa. Sympaattinen Peurantupa on pystytetty jo 1964, ja se onkin erinomainen malliesimerkki perinteisestä partiokämpästä – yksikerroksisen kämpän tuvasta löytyy makuulaverit noin 30 henkilölle, pihalta löytyy kompostoiva huussi, rinteestä ihana (varsin uusi) puusauna ja käyttövesi saadaan rengaskaivosta, jossa on käsipumppu.

Viimeisen vuoden aikana Peurantuvalle on kiinteistövastaavan ja kiinteistöryhmän toimesta teetetty uudet kartat sekä uusi kämppäkansio ja käyttöohjeet. Lisäksi pieneen, mutta sopivan toimivaan keittiöön on tehty joitakin pieniä hankintoja parantamaan käytettävyyttä. Peurantupa sopii helppona kohteena ryhmän omalle tai ikäkauden yhteiselle retkelle, miksei myös vaikkapa johtajiston viikonloppuun.

Kehittyvä retkikohde

Tiesitkö, että kämpän alue koostuu useasta eri toimintaan suunnitellusta alueesta? Peurantuvan metsäisellä ja isolla tontilla on vielä hyvin paljon kehityspotentiaalia: Peltoinen niittyalue on tarkoitus kehittää leirikäyttöön, mäntyinen alue ensimmäisen parkkipaikan läheisyydessä retkeilyyn, ja rantakaistale raivata uimakäyttöön sopivaksi. Karttaprojektin yhteydessä leiri- ja retkialueet saivat virallisiksi nimikseen Peuranniityn ja Peuranmetsän, ranta-alue ristittiin puolestaan Peuranrannaksi.

Tilaa monipuoliselle toiminnalle

Peurantuvalla on kuitenkin jo nykyisellään paljon tilaa ohjelmalle ja pihalla pelmuamiselle! Yläpihalla on nuotiopaikan lisäksi tilaa noin 2–3 puolijoukkueteltalle. Kuivalla säällä Peuranniitylle mahtuu useita telttoja lisää. Peuranniitty ja Peuranmetsä mahdollistavat erilaisia tilaakin vaativia ohjelmia sekä aktiviteetteja. Isomman porukan kanssa retkeillessä voi herätä huoli pienehkön keittiön riittävyydestä, mutta onneksi pihalle saa viritettyä oivan leirikeittiön.

Tervetuloa mukaan kehittämistyöhön

Peurantupaa hoidetaan käyttäjien, kiinteistövastaavan ja kiinteistöryhmän yhteistyöllä, kuten muitakin kohteita. Syksyllä 2021 Peurantuvalla aloittaa myös huoltomies, minkä ansiosta saadaan kohde pysymään vieläkin paremmassa kunnossa.

Toivommekin, että käyttäjät tuntisivat Peurantuvan sekä muut kohteet omakseen ja toimisivat alueella omatoimisesti! Ikimuistoisen retki- ja leirimuistojen mahdollistamisen lisäksi toivomme Peurantuvalla kävijöiltä intoa osallistua kohteen kehittämiseen joko pieniä puhdetöitä suorittamalla tai osallistumalla vapaaehtoisten talkoisiin. Kehitys ja projekti-ideoita otamme vastaan myös innolla joko suoraa sähköpostitse tai kämppäpalautteiden yhteydessä!

Tilma Nieminen, kiinteistöryhmän puheenjohtaja
tilma.nieminen(at)partio.fi