Daniel Ahola otti ystävänsä mukaan metsään kilpailemaan toisiaan vastaan erilaisissa partiomaisissa haasteissa. Miten yö sujui talvisessa metsässä 100 euron budjetilla ilman telttaa? Kuka selviytyi parhaiten? Se selviää vain katsomalla! Videot retkestä löytyvät nyt Daniel Aholan ja Lotta Toivosen Youtube-kanavilta.

Esitelkää itsenne ja kanavanne: 

Olen Daniel Ahola, ja teen monipuolisesti sisältöjä eri sosiaalisen median kanaviin nimellä @danielaleksis. Päädyin tekemään työtä alalla, kun päätin vuonna 2016 alkaa tehdä Youtubeen videoita. Ensin aloitin videokuvaajana ja menin Roni Bäckille töihin. Aloitin myös oman Youtube-kanavani Daniel Ahola, jonka sisällöt perustuvat hauskanpitoon ja uusien kokemusten tekemiseen ystävien kanssa. 

Olen Lotta Toivonen ja aloin tehdä TikTok-videoita koirani kanssa käyttäjätilille @lottajakevin noin 1,5 vuotta sitten omaksi iloksi ja ajankuluksi. Kevin oli silloin vielä pentu ja ihmiset tykästyivät söpöön koiranpentuun, joka oli mukana videoilla. Hiljalleen seuraajia alkoi kertyä enemmän ja enemmän, ja aloin tehdä videoita muustakin kuin Kevinistä. Keväällä 2021 aloin tehdä TikTokin lisäksi myös Youtubeen videoita kanavalle Lotta Toivonen.  

Onko teillä partiotaustaa? 

Lotta: Olen ollut nuorempana partiossa! Videollakin kerroin partion olleen oikeastaan ainut pidempiaikainen harrastukseni ja olen vieläkin tekemisissä partiosta saatujen kavereiden kanssa.  

Daniel: En nuorena jaksanut käydä pitkään missään harrastuksissa, mutta muistan olleeni joskus partiossa ja se oli mielestäni hauskaa. 

Oletteko aikaisemmin tehneet vastaavaa retkeä? 

Daniel: Olen tehnyt Youtubeen monenlaisia haasteita ennen tätä, kuten marssihaasteen ja kerran Ronin videolla rakensimme talvipakkasella majan yöpymistä varten. Lisäksi on tullut käytyä metsässä retkeilemässä ja yöpymässä videoiden ulkopuolellakin. 

Lotta: Partiossa olimme leireillä ulkona yötä vain kesäisin, joten en ole ollut tällaisella retkellä talviaikaan.  

Millaisia partiotaitoja tarvitsitte metsässä? 

Lotta: Partiotaitoista eniten tarvittiin hyvää asennetta. Heti alussa lähdimme suunnistamaan, mitä tuli partiossakin jonkun verran tehtyä.  

Daniel: Muita retkellä tarvittavia taitoja olivat tulen sytytys, ruoan teko sekä riu’un ja laavun rakentaminen. Muut olivat ehkä yllättyneitä, ettei tulenteko ollutkaan niin helppoa kuin olisi olettanut. 

Mikä oli haastavinta ja mitä olisitte halunneet osata paremmin?  

Lotta: Haastavinta olisi ollut yön yli meidän pressuista tehdyssä laavussa nukkuminen.  

Daniel: Loppujen lopuksi ei yövytty laavussa, kun kylmä tuli nopeasti ja oli mahdollisuus päästä sisälle nukkumaan. 

Lotta: Nyt ehkä haastavinta oli rämpiä metsässä melkein tunnin verran ja etsiä tietä leiripaikalle. Jos olisimme hoksanneet leiripaikalle menevän suoran reitin, olisi matka taittunut varmasti helpommin ja nopeammin. 

Millaisia terveisiä haluaisitte lähettää partiolaisille? 

Lotta: Ottakaa kaikki ilo irti partiosta! Partio on kiva ja rento harrastus, jossa oppii tosi tärkeitä asioita. 

Daniel: Pitäkää hauskaa samalla kun opitte tärkeitä taitoja! On tärkeää nauttia retkistä ja hyvästä seurasta. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *