Maailman nopeimmat partiotaitokisat on vanhimmille partiolaisille suunnattu, vuosittain järjestettävä leikkimielinen partiotaitokilpailutapahtuma. Tapahtuma tarjoaa hauskanpitoa ja yhteistä tekemistä yli 18-vuotiaille vapaaehtoisille, jotka yleensä ovat lähinnä mahdollistamassa nuorempien harrastamisen.

Vuonna 2021 kisat järjestettiin yhdeksännen kerran. Kilpailuun osallistui yli 60 kisavartiota.

“Innostuimme kaverin kanssa järjestämään Maailman 9. nopeimpia pt-kisoja. Kilpailun idea oli alusta alkaen selvillä – se pohjautuisi aiempiin järjestämiimme ’hupikisoihin’ joissa ideana oli ollut hauskuus ja yllätyksellisyys. Aiemmat kisat olivat tosin toteutuneet Kotkassa ja kantaneet nimeä Yllätysten Kotka”

kertoo tapahtuman johtaja Elisa Hytti.

Tällä kertaa kisat toteutettiin kuitenkin etänä, joten kilpailunjohtajat valitsivat toteutustavaksi Seppo.io-alustan. Etäkisojen sijoittaminen Helsinkiin oli alun perin johtajien ajatuksena, jotta osallistujat olisivat voineet lähteä ulos suorittamaan tehtäviään. Lopulta johtajakaksikko päätyi kuitenkin tasapuolisuuden ja epävarman pandemiatilanteen vuoksi valitsemaan jonkin ulkomaisen kaupungin.

Belgian Brugge valikoitui kohdekaupungiksi, sillä kaupunki näytti kauniilta ja sen kaduilla paistoi aurinko, kun niillä liikkui Googlen Street View -työkalun avulla. Työkalua hyödynnettiin myös kilpailutehtävissä. Järjestäjäporukan yhteydet kaupungin paikallisiin asukkaisiin mahdollistivat myös autenttisempien tehtävien laatimisen.

“Halusimme tehtävien olevan mahdollisimman monipuolisia, hauskoja ja yllätyksellisiä. Osallistujat pääsivät etäsuunnistamaan kaupungissa, kokkailemaan vohveleita, veneilemään sekä tutustumaan paikallisiin nähtävyyksiin. Hyödynsimme alustan luomia erilaisia tehtävävaihtoehtoja ja yllätimme kilpailijoita muun muassa Salama-tehtävien avulla”,

Hytti kertoo.

Osallistujien mieleen olivat etenkin tehtävät, joissa poistuttiin tietokoneen äärestä. Esimerkiksi ulkona palloilu ja keittiössä kokkailu sekä yhteiskuva Bonifaciusbrug-sillalla kuuluivat kisan tehtäviin.

Kuva: Johanna Junkkari

Kisan toteuttajat olivat tyytyväisiä niin suunnitteluun kuin myös lopputulokseenkin: “Kisan ideointi ja suunnittelu oli mukavaa puuhaa koronan eristämän arjen keskellä. Etäkisat toteutettiin etäkokouksin, mutta silti yhdessä hauskaa pitäen.”

Tämä juttu on osa Pääkaupunkiseudun Partiolaisten vuosikirjaa 2021. Vuosikirjassa on asiaa koronavuodesta, vapaaehtoistyöstä partiossa sekä Pääkaupunkiseudun Partiolaisten tulevaisuudesta.

Tutustu vuosikirjaan täältä: Vuosikirja 2021

Kansikuva: Hanna Kimmonen