SuperSupe ja Urbaani kaupunkisuunnistus ovat piirin vuosittaisia tapahtumia. SuperSupe on sudenpennuille (7–9-vuotiaat) ja Urbaani kaupunkisuunnistus seikkailijoille (10–12-vuotiaat) suunnattuja tapahtumia. Tapahtumat keräävät osallistujia partiopiirin toiminta-alueelta laajasti.

Vuonna 2021 tapahtumat toteutettiin koronaturvallisesti omatoimitapahtumina. Omatoimitapahtumien ideana on, että tehtävät, ohjeet ja tarvikkeet tuotetaan ilmoittautuneille ryhmille valmiiksi, ja kukin ryhmä voi toteuttaa tapahtuman haluamanaan ajankohtana ja haluamassaan paikassa.

Kuva: Emma Lahtinen

Jo aiemmin tapahtumia yhdessä tehnyt parivaljakko Maria Laine ja Virpi Toivonen ovat omatoimitapahtuma-idean takana.

”Hyvä tiimi ja innokas fiilis kantoivat läpi tapahtuman toteutuksen. Ihmismieli on yllättävän kekseliäs, kun rajoitukset estävät normaalin toteutuksen”,

iloitsee tapahtumaa luotsannut Maria Laine.

Omatoimitapahtumat olivat jymymenestyksiä. Vaikka ilmoittautumisaika kevään SuperSupeen oli hyvin lyhyt, keräsi se ennätysmäärän osallistujia. Myös syksyn Urbaanin kaupunkisuunnistuksen suosio yllätti tekijät, sillä materiaalipaketeista kiinnostuttiin myös muualla Suomessa.

”Materiaalipakettipusseja toimitettiin aina Vaasaan ja Joensuuhun saakka. Onneksi serkkuni on VR:llä töissä ja mahdollisti tämän”,

Laura naurahtaa.
Kuva: Emma Lahtinen

Osallistujien palaute tapahtumasta oli pääasiassa positiivista. Etenkin vaivaton osallistuminen sekä mahdollisuus vaikuttaa aikatauluun ja reitin valintaan keräsi kiitosta osallistujilta.

Tämä juttu on osa Pääkaupunkiseudun Partiolaisten vuosikirjaa 2021. Vuosikirjassa on asiaa koronavuodesta, vapaaehtoistyöstä partiossa sekä Pääkaupunkiseudun Partiolaisten tulevaisuudesta.

Tutustu vuosikirjaan täältä: Vuosikirja 2021.