Pääkaupunkiseudun Partiolaisten seminaa­riviikonloppu Supersemma järjestettiin 24.–26.9.2021 Kiljavan leirikeskuksessa. Ta­pahtumaan kokoontui viikonlopun aikana par­haimmillaan 170 lippukuntien vapaaehtoista ja piirin luottamushenkilöä, niin kouluttautumaan kuin rentou­tumaan yhdessä. Supersemma koostuu erilaisista työpajoista ja puheenvuoroista, sekä toimikunnille ja alueille varatus­ta omasta ajasta.

Vuonna 2021 kuultiin puheenvuoroja niin jaksamisesta, aikuisten mukaan ottamisesta partioon kuin tulevasta Finnjamboree Kajosta. Työpajoissa oli valittavana partiopestissä tukevien ja kehittävien työpajojen lisäksi myös rentoa tekemistä, kuten metsäjooga, sieniretki ja suuren suo­sion saavuttanut korikiipeily.

Supersemma tarjoaa partion vapaaehtoisille konkreetti­sia työkaluja partioarkeen. Tärkeä osa tapahtumaa on myös vertaistuellinen kokemusten jakaminen ja kiittäminen. Su­persemmalla tapahtumana onkin tärkeä paikka partiopiirin tapahtumatarjonnassa erityisesti yhdessä olemisen kannalta. Yhdessä vietetyn ajan tärkeys on korostunut etenkin etäaika­na, kun partiokavereiden näkeminen on olosuhteiden pakosta vähissä tai tapahtuu ruudun välityksellä.

Tapahtuma järjestettiin toista kertaa ulkotapahtumana ja tapahtuman järjestelyissä otettiin paljon mallia edellisvuoden toteutuksesta. Supersemmassa oli käytössä partion Helppo tulla -tunnus, joka auttaa tapahtumien tekijöitä tunnista­maan ja huomioimaan seikkoja, jotka saattavat estää yhden­vertaisen osallistumisen. Tämän kautta loimme entistä tur­vallisemman ilmapiirin osallistujille.

Tämä juttu on osa Pääkaupunkiseudun Partiolaisten vuosikirjaa 2021. Vuosikirjassa on asiaa koronavuodesta, vapaaehtoistyöstä partiossa sekä Pääkaupunkiseudun Partiolaisten tulevaisuudesta.

Tutustu vuosikirjaan täältä: Vuosikirja 2021.

TEKSTI Reetta Mannonen ja Maria Kannisto Supersemman 2021 johtajat
KUVAT Alex Inkiläinen