Pääkaupunkiseudun Partiolaiset teki vuoden 2021 ai­kana useita yhteistöitä YouTubeen erilaisten vaikut­tajien kanssa. Yhteistöiden tarkoituksena on tuoda partion monipuolisuutta ilmi uusille kohderyhmille ja kasvattaa partiolaisten harrastusylpeyttä.

”Vaikuttajamarkkinoinnin parissa olen päässyt toimimaan pes­tissä, jossa voin yhdistää omat kiinnostuksenkohteeni ja partion markkinoinnin kehittämisen. On ollut mahtavaa päästä tekemään juuri omanlaista juttua tärkeälle vapaaehtoisjärjestölle”,

kertoo Joonas Laurikainen, projektipäällikkö.

Ensimmäinen vuoden aikana tehdyistä yhteistöistä oli Eeppisen Roadtripin kolmanteen tuotantokauteen osallistuminen. Ympäri Suomea kiertävässä videosarjassa tubettajat Vinkare, Eeddspeaks sekä MattePlays vierailevat mielenkiintoisissa kohteissa ja ko­keilevat uusia aktiviteetteja. Pääkaupunkiseudun Partiolaisten kanssa tehdyssä jaksossa tubettajat pääsivät kokeilemaan pur­jehtimista ja viettivät yön glamping-teltassa (glamour camping). Videon kesäisissä kuvauksissa oli mukana paikallisia partiolaisia opettamassa tubettajille purjehdusta, suunnistusta ja teltan ka­saamista.

”Poikkeuksellisista ajoista huolimatta olemme projektissamme päässeet tekemään yhteistyötä monien eri vaikuttajien kanssa. Vapaaehtoisena toimiminen tällaisen parissa on ainutlaatuista ja olen ylpeä tiimimme aikaansaannoksista”,

Laurikainen iloitsee.

Toisella yhteistyövideolla radiojuontaja, sisällöntuottaja ja vii­dennen Selviytyjät Suomi -kauden kilpailija Karoliina Tuominen antaa vinkkejä luonnonantimilla kokkaamiseen. Videolla Karolii­na ottaa kameran mukaan luontoon etsimään aineksia ja lopuksi näyttää, kuinka tehdä nokkoslettuja salaattipedillä.

”Olen päässyt kuvaamaan ja suunnittelemaan erilaisia ja har­vinaisempia tapahtumia, kuten esimerkiksi purjehdusta ja mus­avideon tekemistä. Lisäksi olen partion kautta päässyt hyödyntä­mään ammattitason kamerakalustoa ja muita resursseja valokuvien toteuttamiseen. Olen myös päässyt tapaamaan erilaisia vaikuttajia ja julkisuuden henkilöitä, ja saanut mahdollisuuden työskennellä erilaisten ihmisten kanssa”, listaa Antti Raikunen, valokuvaaja.

Vuoden lopulla tehdyssä yhteistyössä Daniel Ahola ja Lotta Toivonen haastettiin lähtemään ystäviensä kanssa talviseen metsään yöpymään ilman telttaa tai retkeilyva­rusteita. Ohjelmaan kuului leiripaikalle suunnistaminen, ruoanvalmistus sekä majoitteen rakentaminen pressuista ja köydestä. Retkestä tehtiin video molempien vaikuttajien kanaville.

”On ollut mahtavaa päästä tekemään juuri omanlaista juttua tärkeälle vapaaehtoisjärjestölle.”

YHTEISTYÖVIDEOT:

• VINKARE – Purjeveneilyä ja Glamping-teltta! #6 EEPPINEN ROADTRIP 3
    35 419 NÄYTTÖKERTAA
  • KAROLIINA – Annetaan kehittyä
    9 532 NÄYTTÖKERTAA
  • DANIEL AHOLA – YÖTÄ METSÄSSÄ!! (ilman telttaa)
    79 914 NÄYTTÖKERTAA
  • LOTTA TOIVONEN – LÄHDETTIIN YÖKSI METSÄÄN
    18 785 NÄYTTÖKERTAA

Tämä juttu on osa Pääkaupunkiseudun Partiolaisten vuosikirjaa 2021. Vuosikirjassa on asiaa koronavuodesta, vapaaehtoistyöstä partiossa sekä Pääkaupunkiseudun Partiolaisten tulevaisuudesta.

Tutustu vuosikirjaan täältä: Vuosikirja 2021.

TEKSTI Jenny Nikula
KUVAT Antti Raikunen