Pääkaupunkiseudun Partiolaiset kutsuivat Ville Kankareen (Vinkare) ja Eetu Pesosen (Eeddspeaks) mukaan Suomen Partiolaisten Finnjamboree Kajolle heinäkuussa. Kajo oli Suomen Partiolaisten kahdeksas Finnjamboree ja se järjestettiin Hämeenlinnan Evolla. 

Kankareella tai Pesosella ei ole partiotaustaa, mutta he ovat aikaisemminkin osallistuneet partioleirille. Finnjamboree Kajo oli kuitenkin 13 000 osallistujallaan huomattavasti aikaisempaa leiriä suurempi tapahtuma, joten uutta nähtävää ja koettavaa oli paljon. Viime kesänä tubettajat myös kävivät Pääkaupunkiseudun Partiolaisten luona kokeilemassa purjehdusta ja yöpymistä glamping-tyylillä, joten partio ja partioleirit eivät olleet tubettajille täysin vieraita. Eeppisen Roadtripin videon voit katsoa täältä.  

Kajolla tubettajat ehtivät vierailemaan muutamissa leirin ohjelmalaaksoissa, joissa toimintapisteitä oli enemmän kuin kumpikaan heistä olisi odottanut. Tubettajat ajattelivat leirin ohjelmassa olevan erätaitojen kehittämiseen liittyvää toimintaa, mutta ohjelma yllätti olemalla ihan kaikkea muuta. 

Laaksoissa tubettajat pääsivät muun muassa heittelemään kirveitä ja veitsiä sekä osallistumaan erilaisiin kisoihin toisiaan ja muita partiolaisia vastaan. Yksi mittelölaakson haasteista oli Evopardy-tietovisakilpailu, jossa neljä joukkuetta kisasi toisiaan vastaan neljän eri osa-alueen tiimoilta. 

Tietovisassa muiden joukkueiden osallistujat olivat meitä 15–16 vuotta nuorempia, ja hävittiin kun tietämys ei ollut ihan kunnossa esimerkiksi partiosta.

Eeddspeaks

Leirin ohjelmasta lähes kaikki aktiviteetit olivat sellaisia, joita tubettajat eivät olleet aikaisemmin kokeilleet.  

”Täällä leirillä on ollut paljon siistejä pisteitä, kuten kuntosali ja sauna, sekä myös maailmanpyörä. Laidasta laitaan löytyy kaikkea tekemistä ja leirillä on rento fiilis ja festarimainen tunnelma. Vaikka leiri on iso, kaikki mitä me ollaan tehty on sujunut sulavasti ja ihmiset ovat olleet avuliaita. Ruokailuissa ei tullut pitkiä odotteluja ja käsienpesut ja ruokalinjastot toimivat hyvin.

Vinkare

Johtajaohjelman karnevaalialue ja sen Pommita ja pudota -piste olivat Kankareen mielestä leirin hauskin ohjelma. Ohjelmalaaksojen lisäksi Kankareen mieleen jäivät partiolaiset, jotka tulivat tervehtimään tubettajia. Pesoselle jäi leiristä päällimmäisenä mieleen päälava ja sen yleinen fiilis retrodiscon aikana. 

”Voin kuvitella että avajais- ja päättäjäispäivinä tunnelma on ollut katossa.”

Eedspeaks

Eetu ja Ville: Terveisiä kaikille partiolaisille ja oli hauskaa päästä tutustumaan teidän harrastukseenne! 

TEKSTI: Jenny Nikula
KUVAT: Julius Kuula & Esko Raikunen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *