MOIKKA TARPOJA-, SAMOAJA- TAI VAELTAJALUOTSI! 

Syksyn värit heräävät vähitellen maisemaan, hienot retket ja vaellukset odottavat meitä. Ehkä horisontissa siintää jo ulkomaan projektikin. Tässä kirjeessä apua ja vinkkejä syyskauteen. Lisää tukea pestiisi saat osoitteesta  www.päpa.fi/luotsi/
KOKOUSVINKIT KÄYTTÖÖN

Valmiit kokouspaketit helpottavat ryhmänjohtajan alkukautta. Kuuden kokousehdotuksen joukosta löytyy konkarillekin muutama tärppi. Kokousvinkit löydät täältä.

TURVALLISESTI YHDESSÄ

Suomen Partiolaisilla on käytössä Turvallisesti yhdessä -ohje, jonka tavoitteena on edistää lasten ja nuorten hyvinvointia, lapsen oikeuksien toteutumista ja partiotoiminnan laatua. Turvallisesti yhdessä -koulutus on pakollinen koulutus kaikille täysi-ikäisille partiolaisille, sekä ryhmänjohtajille iästä riippumatta. Kurssi suoritetaan Partion Moodlessa, ja suoritus on voimassa viisi vuotta. Lue lisää: www.partio.fi/turvallisesti-yhdessa/.

PARTIO-OHJELMASOVELLUS KOMPASSI HALTUUN

Aktiviteettien ja merkkien merkitseminen Kuksaan on päättynyt ja tähän liittyvät toiminnot on piilotettu Kuksasta. Aiemmin Kuksaan merkityt tehdyt aktiviteetit on siirretty Kompassiin.  Kattavat ohjeet Kompassin käyttämisestä löydät täältä.

Kompassin kimppuun ketterästi yhden illan koulutuksella

Kuksa ja Kompassi -koulutuksessa käydään läpi ryhmänjohtajan arjen perustehtäviä ja järjestelmän toiminnallisuuksia. Koulutus järjestetään Teamsissa, jonne osallistuja saa linkin.

Tiistai 8.11.2022 klo 18.00-20.00 (ILMO DL 4.11)  

OHJELMAPAINOTUS

Ohjelmapainotus vuosille 2022-2023 on Sanoista tekoihin! Ohjelmapainotus rakentuu YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden ympärille, jossa jokaista tavoitetta kohden on valittu eri ikäkausille sopivia toteutusvinkkejä. Toteutusvinkit löydät täältä.
LUOTSISATELLIITTI

Suomen Partiolaisten Luotsisatelliitti järjestetään 8.10. Luvassa on innostavia puheenvuoroja sekä vertaistukea luotsin pestiin. Tapahtuma järjestetään verkossa. Seuraa tiedotusta täältä.

ILMOITTAUTUMINEN SYKSYN TAPAHTUMIIN JA KOULUTUKSIIN

www.päpa.fi/ilmoporras -sivulta näet nopsasti ja helposti syyskauden tilaisuudet, joihin mahtuu vielä ilmoportaan päätyttyä mukaan! Kannattaa saman tien kurkata ainakin seuraavat ja ilmoittautua:  

28.9. Akela-, sampo- ja luotsivihjarit
30.10. Luotsikoulutus  
30.10. ROK-kouluttajan -koulutus (ROKKO)
5.–6.11. Samoaja 24h Uusimaa & Päpa  
12.11. Partiokamu -koulutus  
18.–20.11. EA Mammutti (EA1)  

ESPOOSSA TAPAHTUU

Espoon Partiotuki järjestää monenlaisia tapahtumia ja erilaista ohjelmaa eri ikäkausille. Katso tapahtumakalenteri ept.fi/tapahtumat ja ilmoittaudu mukaan!

EPT:n Vimma-viikonloppu 28.–30.10. 

Vimma on EPT:n järjestämä tapahtuma samoajille (14-18 vuotiaille). Tapahtumassa pääset pitämään hauskaa Vimman vaihtuvien teemojen parissa. Vimmalle voit lähteä yksin tai kavereiden kanssa. Vimman aikana tutustuu varmasti uusiin tyyppeihin ja hauskanpito on taattu! Lue lisää www.ept.fi/vimma 

Tämä kirje on lähetty PäPan alueen luotseille viikolla 37.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *