MOIKKA SEIKKAILIJARYHMÄN JOHTAJA!

Syksyn värit heräävät vähitellen maisemaan ja hienot seikkailut odottavat meitä lähikulmilla ja vähän kauempanakin. Tässä apua ja vinkkejä syyskauden vipinään. Lisää tukea pestiisi: www.päpa.fi/sampo/
KOKOUSVINKIT KÄYTTÖÖN

Valmiit kokouspaketit helpottavat ryhmänjohtajan alkukautta. Kuuden kokousehdotuksen joukosta löytyy konkarillekin muutama tärppi. Kokousvinkit löydät täältä.

TURVALLISESTI YHDESSÄ

Suomen Partiolaisilla on käytössä Turvallisesti yhdessä -ohje, jonka tavoitteena on edistää lasten ja nuorten hyvinvointia, lapsen oikeuksien toteutumista ja partiotoiminnan laatua. Turvallisesti yhdessä -koulutus on pakollinen koulutus kaikille täysi-ikäisille partiolaisille, sekä ryhmänjohtajille iästä riippumatta. Kurssi suoritetaan Partion Moodlessa, ja suoritus on voimassa viisi vuotta. Lue lisää: www.partio.fi/turvallisesti-yhdessa/.

PARTIO-OHJELMASOVELLUS KOMPASSI HALTUUN

Aktiviteettien ja merkkien merkitseminen Kuksaan on päättynyt ja tähän liittyvät toiminnot on piilotettu Kuksasta. Aiemmin Kuksaan merkityt tehdyt aktiviteetit on siirretty Kompassiin. Kattavat ohjeet Kompassin käyttämisestä löydät täältä.

Kompassin kimppuun ketterästi yhden illan koulutuksella

Kuksa ja Kompassi -koulutuksessa käydään läpi ryhmänjohtajan arjen perustehtäviä ja järjestelmän toiminnallisuuksia. Koulutus järjestetään Teamsissa, jonne osallistuja saa linkin.

Tiistai 8.11.2022 klo 18.00-20.00 (ILMO DL 4.11)  

OHJELMAPAINOTUS

Ohjelmapainotus vuosille 2022-2023 on Sanoista tekoihin! Ohjelmapainotus rakentuu YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden ympärille, jossa jokaista tavoitetta kohden on valittu eri ikäkausille sopivia toteutusvinkkejä. Toteutusvinkit löydät täältä.
SUSE-KISAPAKETTI HAPSU

Suomen Partiolaiset tarjoaa joka vuosi lippukunnille valmiin sudenpentu-seikkailijakisamateriaalin. Vuoden 2022 kisojen teema on kestävä kehitys. Lippukunta tai alue voi järjestää kilpailun haluamanaan ajankohtana: tilaa sähköinen kisapaketti ja tapahtumamerkit osoitteesta jenni.lehtonen@partio.fi.   

ILMOITTAUTUMINEN SYKSYN TAPAHTUMIIN JA KOULUTUKSIIN

www.päpa.fi/ilmoporras -sivulta näet nopsasti ja helposti syyskauden tilaisuudet, joihin mahtuu vielä ilmoportaan päätyttyä mukaan! Kannattaa saman tien kurkata ainakin seuraavat ja ilmoittautua:  

28.9. Akela-, sampo- ja luotsivihjarit
Verkon yli helposti kyytiin kotisohvalta. Illan sisältönä mm. kaveritaidot viikkotoiminnassa.
9.10. Ryhmänhallinta retkillä -koulutus  
Koko lippukunnan koulutuspäivän iltapäivässä roppakaupalla vinkkejä ryhmän kanssa toimimiseen erilaisissa haasteissa.
12.11. Partiokamu -koulutus  
Koulutuksessa ohjeistetaan Partiokamu-pestin sisältöön ja suunnitteluun lippukunnassa sekä annetaan konkreettisia toimintavinkkejä liittyen haastaviin tilanteisiin ja käyttäytymiseen.
18.–20.11. EA Mammutti (EA1)  
Varmistusta ensiaputaitoihin viikonloppuna Kiljavalla. 

VANTAALLA TAPAHTUU

Vantaalaisten sudenpentujen ja seikkailijoiden oma partiotaitokisa SuSen Loikka järjestetään 8.10. Länsi-Vantaalla. Kasaa joukkueet kokoon ja ilmoittaudu 24.9. mennessä!

ESPOOSSA TAPAHTUU

Espoon Partiotuki järjestää monenlaisia tapahtumia ja erilaista ohjelmaa eri ikäkausille. Katso tapahtumakalenteri ept.fi/tapahtumat ja ilmoittaudu mukaan!

2.10. järjestettävä Pinkki on leikkimielinen päiväkilpailu sudenpennuille, ensimmäisen vuoden seikkailijoille ja perhepartiolaisille. Kisa soveltuu vasta-alkajista kisakonkareihin. Lue lisää www.ept.fi/pinkki 

Tämä kirje on lähetty PäPan alueen sammoille viikolla 37.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *