Suomen Partiolaisten 17. varsinainen jäsenkokous järjestettiin 12.–13.11. Helsingissä Aalto-yliopisto Töölössä. Kokouksessa keskusteltiin Suomen Partiolaisten tulevaisuudesta, katsottiin raporttien siivittämänä menneisyyteen ja valittiin järjestön johto seuraavalle kaksivuotiskaudelle. Kokouksen puheenjohtajina toimivat Helsingin apulaispormestari Daniel Sazonov sekä kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Fatim Diarra


Lauantain vaaleissa Suomen Partiolaisten puheenjohtajaksi vuosille 2023–2024 valittiin tiukan äänestyksen jälkeen Henri Backman (Tampereen Kotkat, HP). PäPa onnittelee Henriä ja toivottaa paljon menestystä tulevalle kaudelle!

Sunnuntaina vuorossa oli varapuheenjohtajien ja partioneuvoston puheenjohtajan valinta. Hallituksen ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Eero Kivistö (Mellilän Menninkäiset, L-SP) ja toiseksi varapuheenjohtajaksi jäsenkokous valitsi Jens Backin (Scoutkåren Vasa Korsfarare, FiSSc). Partioneuvoston puheenjohtajaksi valittiin jatkokaudelle Henna Heikkilä (Liekkitytöt, HP). Kiitämme myös oman piirimme ehdokasta Anni Karsmaa (Korven Koukkaajat), joka tarttui toimeen ja oli ehdolla varapuheenjohtajaksi, mutta vetäytyi kilvasta Eero Kivistön asetuttua ehdolle.

Jäsenkokous hyväksyi julkilausuman, jossa korostettiin nuorten mielenterveyttä ja hyvinvointia koronan jälkimaininkien, Ukrainan sodan ja ilmastokriisin keskellä. Esitimme myös ponnen liittyen partion järjestelmäuudistukseen, jossa korostimme jäsenistön kuulemisen tärkeyttä. Näin uudesta järjestelmästä saadaan mahdollisimman toimiva lippukuntien arjen pyörityksen työkalu. 

Suomen Partiolaisten 50-vuotisjuhlissa suurin osa delegaateista nautti erinomaisesta illallisesta, kokosi aikakapselin järjestön johdolle kymmenen vuoden päähän ja eksyi jopa tanssilattialle. 

Sää oli marraskuuksi poikkeuksellisen hyvä, joten kokoustauoilla olikin mukavaa käydä haukkaamassa happea. Myös maukas ruoka sekä erinomaiset kokouseväät auttoivat pitämään aivosolut hereillä. 

Sunnuntaina valittiin uusi partioneuvosto. Onnittelemme PäPan uusia neuvoksia Pinja Söderholmia (Vartiovuoren Tytöt), Iiro Lehtiniemeä (Haukkavuoren Haltiat), Mitro Kutvosta (Helsingin Kotkat) ja Maija Ovaskaa (Helsingin Erä-Leijonat) sekä tietysti myös kaikkia muita uusia neuvoksia! Lopuksi kuulimme kiitospuheet väistyvältä puheenjohtajistolta eli puheenjohtaja Siiri Somerkerolta sekä varapuheenjohtajilta Stefan Stjärnstedtiltä ja Inari “Tiitu” Timonen-Nissiltä.  

Jäsenkokousviikonlopun keskusteluissa puhututti useammassa kohdassa vapaaehtoisten jaksaminen sekä nuorten hyvinvointi. Istuva puheenjohtaja Siiri sekä Finnjamboree Kajon toinen johtaja Maria “Kerttu” Nikkari pitivät puheenvuoron partiolaisten vuorovaikutuksesta. Puhe oli liikuttava ja tarpeellinen muistutus siitä, että niin aikuisten kuin nuortenkin on käytävä keskustelua rakentavasti ja toisiamme tsempaten. 

Muilta delegaatioilta saimme kiitosta hyvästä pohjatyöstä ja valmistelusta. Kiitos siis kokousdelegaation puheenjohtajalle Kira Järvekselle (Olarinmäen Samoojat), koko muulle kokousväelle sekä kokouksen puheenjohtajille sujuvasta kokouksesta! Tunnelma oli tiivis ja saimme päätökset tehtyä hyvässä hengessä. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *