Vaikuttaja Miska Haakana julkaisi YouTube-kanavalleen videon yhteistyössä Pääkaupunkiseudun Partiolaisten kanssa. Videolla tubettaja seikkailee aarretta etsien pääkaupunkiseudulla, ja kilpailee voitosta kilpakumppaniaan Roposta vastaan.

Pääkaupunkiseudun Partiolaisten uusimmassa yhteistyövideossa seikkaillaan Etelä-Suomessa etsien metsään piilotettua aarretta. Videolla toisiaan vastaan kilpailevat Miska Haakana ja Mikael Vuori, eli Roponen. Ensimmäinen tubettajien kohtaama haaste on kartan jäljentäminen minuutissa, jonka jälkeen kilpailijat saavat lähteä matkaan aarteen luokse.

Haakana on tehnyt pitkään videoita YouTubeen, joiden lisäksi viime vuosiin on mahtunut myös muita esiintymisiä television puolella, kuten osallistuminen Myyrä-, MasterChef VIP- ja Selviytyjät -ohjelmiin.

Haakanan kiinnostus esiintymiseen alkoi harrastelijateatterissa vuonna 2010. Teatterissa oli esityksiä kerran noin puolessa vuodessa, mutta Haakanalla oli kuitenkin paljon ideoita, joita ei saatu näihin teatteriesityksiin mahtumaan. Haakana seurasi tuolloin YouTubessa muutamaa kanavaa, ja ajatteli, että saisi siellä jaettua omia ideoitaan muiden nähtäväksi.

Ensimmäiset vuodet Haakana julkaisi kanavalleen sketsejä ilman katsojia, mutta toivoi, että ehkä YouTuben kautta voisi saada jonkun elokuva- tai televisiotuottajan huomion ja pääsisi vielä näyttelemään suuriin tuotantoihin. Lopulta videoiden tekoon käytetty työ alkoi tuottaa tulosta, ja tänä vuonna Haakana pääsi näyttelemään ensimmäisen pääroolinsa kokopitkässä komediaelokuvassa Pohjolan satoa.

”Periaatteessa voisi sanoa, että se on saavutettu mitä 12 vuotta sitten lähdin tavoittelemaan”, Haakana hymyilee.

Haakana sanoo, ettei ikinä tähdännyt tubettajaksi, vaan kanavan perustamisen tarkoituksena oli aina vain viihdyttää ja pitää hauskaa videoita tehdessä.

Partion yhteistyö kiinnosti Haakanaa sen vuoksi, että aarrejahdissa oli mahdollista soveltaa monia partiolaisille olennaisia taitoja, kuten suunnistusta, karttajäljennöstä, soveltamista, etäisyyksien hahmottamista ja kanssakäymistä muiden kanssa. Haakana on itse harrastanut partiota noin viisi vuotta Järvenpäässä. Haakana kuvaa vahvuudekseen retkeilyssä soveltamisen, jonka hän on vahvasti oppinut partiosta.

”Jos kilpailun tavoitteena on päästä mahdollisimman nopeasti paikkaan X – älä seuraa tietä, vaan mene siitä, mikä on suorin. Jos jotain ei ole säännöissä kielletty, voi sen toteuttaa”, Haakana summaa.

Haakana muistelee aikoinaan partioleirillä ollutta tehtävää, jossa piti jäljentää kartta paperille ja jäljennyksen avulla suunnata takaisin leiriin. Haakanalle oli leirillä nakitettu jäljennys, mutta jostain syystä hän ei tehnyt sitä tosissaan, vaan oli piirtänyt paperille vain muutaman viivan ja hymynaaman. Lopulta Haakanan ryhmä oli useamman tunnin muita jäljessä takaisin leirissä. Videolla Haakana halusi uuden yrityksen partiossa tehtyyn tehtävään ja jäljentää annetun kartan aikaisempaa paremmin.

Millaisia terveisiä haluaisit lähettää partiolaisille?

”Partiolaiset ovat mahtavia tyyppejä, joilla on asenne kohdallaan! Itselläni on paljon lämpimiä muistoja leireiltä, enkä ole ikinä tavannut ketään, joka ei olisi nauttinut partion harrastamisesta!”

Video SE KUMPI LÖYTÄÄ AARTEEN LUOKSE VOITTAA löytyy Miska Haakanan YouTube-kanavalta.