Suomen Partiolaisilla on käynnissä valmentajauudistus, joka astuu voimaan tammikuussa 2023. PäPa osallistuu uudistukseen, mutta olemme hioneet siitä meidän piirillemme toimivan mallin.

Nykyisen valmentajan nimike muuttuu vuoden alusta aluekummiksi

Aluekummit eivät ole valmentajamallin tavoin pestikohtaisia vaan jatkossa meillä on vain aluekummeja. Tavoitteena on, että jokaisella alueella toimisi mielellään kolme, mutta vähintään yksi aluekummi.

Aluekummi tuntee alueen lippukunnat ja antaa heille perustukea yhdessä toimiston aluetyöntekijän eli järjestökoordinaattorin kanssa. Aluekummi järjestää myös aluetapaamiset neljä kertaa vuodessa. Niissä vaihdetaan kuulumisia, saadaan vertaistukea, käynnistetään alueellisia tapahtumia ja keskustellaan ajankohtaisista asioista. Järjestökoordinaattori osallistuu tarvittaessa aluetapaamiseen. Jatkossa valmentamisesta vastaa uuden pestin mukainen Valmentaja. 

Valmentajat tukevat lippukuntia valmennusohjelmissa ja -projekteissa

Valmentajat tarjoavat nimikkeen mukaisesti valmennusta lippukunnille. PäPan valmentajat voivat toimia joko jollain tietyllä alueella tai koko piirin alueella. Valmentajat tarjoavat sekä valmiita valmennusohjelmia että lippukunnille räätälöityjä valmennusprojekteja. 

Valmennusprojekti voi kestää esimerkiksi kolme kuukautta tai puoli vuotta. Projektin tavoitteena voi olla esimerkiksi kehittää samoajaohjelmaa tai sitouttaa johtajistoa.  Lue lisää ja hae mukaan seuraaviin valmennusohjelmiin täältä:

Haluaisitko sinä ryhtyä aluekummiksi tai valmentajaksi? Päättyykö nykyinen pestisi ehkä vuoden vaihteessa ja haluaisit jakaa osaamistasi muille lippukunnille? Pidätkö projektiluontoisesta valmentamisesta tai haluaisitko toimia aluetta yhdistävän aluekummin roolissa? Tutustu avoimiin pesteihin täällä:

Yhteydenotot ja lisätietoja: janne.sarkkinen@partio.fi


KUVA: Tuukka Lehtinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *