Kiinnostaako lippukuntien kolotilojen tulevaisuus? Haluaisitko parantaa partion vastuullisuustyötä PäPan toiminta-alueella? Motivoiko nuorten osallisuuden edistäminen pääkaupunkiseudulla? Tätä kaikkea ja monta muuta asiaa edistetään piirissä yhteiskuntasuhderyhmässä ja sen toimikunnissa. Uusi toiminnanala etsii uusia kiinnostuneita tekijöitä. Tervetuloa mukaan oppimaan vaikuttamista ja tekemään sitä yhdessä muiden kanssa!

Piirissä aloitti jälleen pienen tauon jälkeen yhteiskuntasuhteiden oma toiminnanala. Toiminnanalan tehtävänä on huolehtia, että piirin ja lippukuntien toimintaedellytykset säilyvät ja vahvistuvat pääkaupunkiseudulla. Tämä tarkoittaa  sitä, että lippukunnille riittää kolotiloja ja taloudellista tukea myös tulevaisuudessa. Toiminnanala huolehtii piirin sidosryhmätyöstä muun muassa kaupunkien ja seurakuntien kanssa, kouluttaa ja tukee lippukuntia sekä koordinoi muuten piirin yhteiskunnallista vaikuttamista yhdessä piirin johdon kanssa.

– Haluamme tällä organisaatiouudistuksella parantaa lippukuntien saamaa tukea, kertoo yhteiskuntasuhteista vastaava hallituksen jäsen Lucas Lumberg.

Tällä hetkellä yhteiskuntasuhteiden toiminnanalalla toimii kaksi toimikuntaa: kaupunkikehitystoimikunta ja kestävästi partiossa -toimikunta. Tämän lisäksi toimintaa johtaa yhteiskuntasuhderyhmä. Kaupunkikehitystoimikunta eli kake miettii pitkällä tähtäimellä sitä, kuinka lippukunnilla olisi koloja myös tulevaisuudessa pääkaupunkiseudulla. Kestävästi partiossa -toimikunta taas jalkauttaa Suomen Partiolaisten kestävästi partiossa -tunnusta lippukuntiin ja miettii, miten muuten piirin toiminnassa otettaisiin vastuullisuusnäkökulmat huomioon. Ryhmässä pohditaan lisäksi tarkemmin kaupunki- ja seurakuntayhteistyötä.

– Tänä keväänä keskitymme erityisesti eduskuntavaaleihin. Lisäksi lähetämme lippukuntiin kolokyselyn, jonka tuloksien mukaan kehitämme lippukunnille työkaluja, joita jalkautamme syksyn aikana, Lucas valottaa.

Jos vapaaehtoistyö yhteiskunnallisen vaikuttamisen parissa pääkaupunkiseudulla kiinnostaa, tutustu alle listattuihin avoimiin pesteihin tai ota suoraan yhteyttä hallituksen jäsen Lucakseen (lucas.lumberg@partio.fi). Et tarvitse aiempaa osaamista tai partiotaustaa tullaksesi mukaan porukkaan.

Kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleet yhteiskuntasuhteiden kick off -tapahtumaan keskiviikkona 18.1.2023 klo 18-19 Partioasemalle (Töölönkatu 55, 00250 Helsinki). Tarjolla pientä purtavaa ja mahdollisuus päästä kuulemaan mitä seuraavien kahden vuoden aikana on tarkoitus tehdä! Ilmoittaudu mukaan tapahtumaan Lucas Lumbergille (lucas.lumberg@partio.fi).

Alta löydät avoinna olevat pestit yhteiskuntasuhteiden toiminnanalalla. Käy linkin takaa lukemassa tarkemmin, mitä pesti sisältää.

Yhteiskuntasuhderyhmän puheenjohtaja

Seurakuntavaikuttamisesta vastaava ryhmän jäsen