Kiinnostaako vapaaehtoisten hyvinvointiin liittyvät kysymykset? Haluaisitko olla mukana kehittämässä vapaaehtoisten tukemista ja kiittämistä? Sykkiikö sydämesi johtajahuollolle tai mentoroinnille? Motivoivatko uudet aikuiset ja heidän partiopolkunsa alun kehittäminen? Tätä kaikkea ja montaa muuta asiaa edistetään piirissä vapaaehtoistuen ryhmässä ja ansiomerkkitoimikunnassa. Vapaaehtoistuen toiminnanala etsii uusia kiinnostuneita tekijöitä porukkaansa. Lämpimästi tervetuloa tukemaan vapaaehtoisten hyvinvointia ja samalla tekemään partiosta pääkaupunkiseudulla yhä parempi paikka tehdä vapaaehtoistyötä!  


Vapaaehtoistuen toiminnanalan tehtävänä on kehittää ja pitää huolta piirin vapaaehtoisten hyvinvoinnista. Hyvinvointi on jaksamista, yhdessä tekemistä, oikea pesti, motivoitumista, osaamista, kehittymistä, tukea, hyvää fiilistä, merkitystä sekä riittävä määrä tekijöitä.  

Vapaaehtoistuen toiminnanala jakautuu vapaaehtoistuen ryhmään ja ansiomerkkitoimikuntaan. Vapaaehtoistuen ryhmä huolehtii ja kehittää vapaaehtoisten hyvinvointiin liittyviä asioita, kuten kiittämisen ja pestaamisen kulttuuria. Vapaaehtoistuen ryhmä järjestää uusille aikuisille suunnattuja Tervetuloa partioon -kursseja ja lippukuntien turva-aikuisille tapaamisia eri teemoin. Lisäksi vapaaehtoistuen ryhmä järjestää johtajahuollollisia tapahtumia, kuten Maailman nopeimmat PT-kisat sekä vaeltajien ja aikuisten afterwork-iltoja. Osana vapaaehtoistukea ansiomerkkitoimikunta vastaa nimensä mukaisesti ansiomerkkeistä – niin niiden myöntämisestä, puoltamisesta kuin ansiomerkkijärjestelmän kehittämisestä ja lippukuntien opastamisesta ansiomerkkien saralla. 

Tämän kevään aikana käynnistämme uudelleen piirin mentorointitoimintaa ja teemme entistä enemmän yhteistyötä niin lippukuntien, piirin eri toiminnanalojen kuin eri piirien kanssa!  

Jos vapaaehtoistyö vapaaehtoisten hyvinvoinnin parissa pääkaupunkiseudulla kiinnostaa, tutustu alle listattuihin avoimiin pesteihin tai ota suoraan yhteyttä hallituksen jäsen Mariaan (maria.kannisto@partio.fi) kysyäksesi lisää toiminnasta. Ansiomerkkitoimikunnasta kiinnostuneet voivat olla suoraan yhteydessä ansiomerkkitoimikunnan puheenjohtaja Malluun (antti.malin@partio.fi).  

Alta löydät avoinna olevat pestit vapaaehtoistuen toiminnanalalla. Käy linkin takaa lukemassa tarkemmin, mitä pesti sisältää. 

Tule tekemään yhden illan kaupunkikisaa aikuisille ja vaeltajille huhtikuussa

Turva-aikuisia tukemaan

Tapahtumajohtaja aikuisten ja vaeltajien afterwork-illalle

Seuraa tulevia tapahtumiamme Partioviikolla ja myöhemmin keväällä! 

Muistathan myös aina vinkata kaikille uusille tai partiosta kiinnostuneille Tervetuloa Partioon -koulutuksesta ja mahdollisuudesta suorittaa Terkku myös verkossa. 

KUVA Veera Melvasalo

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *