Viestinnän ja markkinoinnin toiminnanalan vastuulla on partion sisäinen ja ulkoinen viestintä. Keskeisenä tehtävänä on viestinnän ja markkinoinnin keinoin edistää partio-ohjelman toteutumista lippukunnissa ja partion jäsenkasvua. Huolehdimme omalta osaltamme partion myönteisestä julkisuuskuvasta ja viestimme monipuolisesti partiosta. Vastaamme jäsenhankinta- ja brändikampanjoista sekä partion visuaalisesta ilmeestä. Yksi tärkeä tehtävämme on myös aktiivinen tuki lippukunnille ja piirin muille toiminnanaloille viestinnällisissä asioissa. 


Viestinnän ja markkinoinnin toiminnanala tukee sekä lippukuntia että piirin toimintoja viestinnässä ja markkinoinnissa koulutusten, välineiden, ohjeiden ja ajantasaisten viestintäkanavien avulla. Teemme partiota näkyväksi pääkaupunkiseudulla mm. erilaisten tapahtumien ja kampanjoiden voimin. 

Tuemme sekä lippukuntia että piirin toimintoja viestinnässä ja markkinoinnissa: koulutamme, ohjeistamme, tarjoamme lainatavaroita (markkinointiteltat jne), tuotamme materiaalia toiminnan tueksi (esim. markkinointimateriaalit), tuemme ulkoista tapahtumaviestintää ja -markkinointia ja huolehdimme siitä, että piirin käytössä olevat viestintäkanavat ovat tarkoituksenmukaiset. 

Vastaamme piirin sisäisestä ja ulkoisesta viestinnästä ja markkinoinnista. Ylläpidämme ja kehitämme piirin viestintä- ja markkinointisuunnitelmaa. Tavoitteenamme on, että partion ulkoinen kuva vastaa toimintaa ja että partio näkyy graafiselta ilmeeltään tunnistettavana pääkaupunkiseudulla. 

Toiminnanalamme koostuu neljästä eri toimikunnasta sekä erilaisista projektitiimeistä.  

Kuvaustoimikunnan perustehtävä on tuottaa laadukasta valokuva- ja videosisältöä kaikkiin piirin eri julkaisukanaviin sekä tukea piirin muita toiminnanaloja. 

Sisällöntuotantotoimikunnan eli sometiimin tehtävä on tukea lippukuntien viestintää ja jäsenhankintaa tuottamalla erityisesti partion kohderyhmän näköistä ja itsensä tekemää viestintää partion sähköisiin kanaviin. Toimikunta tukee myös muita piirin toiminnanaloja ja niiden toimikuntia someasioissa. 

Heppu-toimikunnan tehtävänä on julkaista piirilehti Heppua. Hepun sisältöjen tulee olla journalistisia, laadukkaita, ajankohtaisia ja lukijakunnan näkökulmasta mielekkäitä. Heppu ilmestyy printtinä neljä kertaa vuodessa. 

Alueviestintätoimikunnan, eli tuttavallisemmin vigujen, tavoitteena on tukea pääkaupunkiseudun lippukuntia kohti ennennäkemättömän sujuvaa viestintää – lippukunta kerrallaan! 

Lisäksi toiminnanalallamme toimivat erilaisiin tapahtumiin, kuten Tubeconiin, liittyvät projektitiimit sekä vaikuttajayhteistyötä tekevä projektitoimikunta. 

Kiinnostaako viestinnän ja markkinoinnin tekeminen? Tule mukaan! Voit tsekata alta avoimet pestit viestinnän ja markkinoinnin toiminnanalalla: 

Kuvaustoimikunnan puheenjohtaja 

Sisällöntuotantotoimikunnan puheenjohtaja 

Hepun toimittaja 

Somettaja 

Vigu-toimikunnan jäsen 

Voit olla yhteydessä hallituksen jäsen Perttuun (perttu.alanne@partio.fi) missä tahansa viestintään ja markkinointiin liittyvissä asioissa! 

KUVA Alex Inkiläinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *