Koulutuksen toiminnanalan tehtävänä on järjestää ja kehittää partion koulutusjärjestelmän mukaisia koulutuksia, auttaa piirin muita toiminnanaloja, alueita sekä lippukuntia omien koulutusten järjestämisessä ja laadun varmistamisessa sekä järjestää tukea pestijohtajille. Toiminnanalan tavoitteena on innostavat ja partiomaiset koulutukset, jotka tarjoavat eväitä, tietoja ja taitoja niin laadukkaan partiotoiminnan toteuttamiseen kuin muuallekin elämään. 


Koulutuksen toiminnanalan muodostavat koulutusryhmä eli Kotka ja PJ-toimikunta eli Pulut.  

Koulutusryhmä koordinoi koulutusten järjestämistä ja koulutuksen kokonaisuutta. Ryhmän jäseninä toimivat koulutusohjaajat vastaavat koulutusten laadusta ja osallistuvat sen ja kurssisisältöjen kehittämisen valtakunnallisen koulutusohjaajaverkoston kautta. 

PJ-toimikunta vastaa partiojohtajaperuskoulutusten järjestämisestä, partiojohtajan valtakirjoihin liittyvistä asioista sekä partiojohtajuuden tukemisesta ja ylläpidosta. PJ-kurssit ovat osallistujamääriltään suurin kurssi, joita järjestetään vuosittain 6-7 kpl, ja jota suositellaankin kaikille 18 vuotta täyttäneille partiolaisille 

Koulutuksen toiminnanalan vastuulle kuuluvat mm. 

 • Piirin järjestämät johtajakoulutukset  
  • Akela-/Sampo-koulutus 
  • Ryhmänohjaajakouluttaja-koulutus 
  • Partiojohtajaperuskoulutus 
  • Luotsi-koulutus 
  • Ohjelmajohtaja-koulutus 
  • Pestijohtaja-koulutus 
  • Lippukunnanjohtaja-koulutus 
  • Organisaatiossa toimiminen -koulutus 
  • Täydentävät koulutukset 
 • Lippukunnan pestijohtajan tukeminen 
 • Lippukunnan koulutussuunnittelun tukeminen 
 • PJ-peruskurssia käyvien ohjaamisen tuki ja ohjaajien kouluttaminen 
 • Ryhmänohjaajakoulutuksen (ROK) kouluttajien tuki lippukunnassa tai alueellisesti 
 • Erilaiset tilaus- ja täsmäkoulutukset 
 • Piirin koulutusten kehittäminen yleisesti 
 • Kolmiapila-Gilwell -kurssilaisten ohjaaminen ja ohjaajien tukeminen piirissä 
 • Koulutusjärjestelmän kehittäminen osana valtakunnallista yhteistyötä 
 • Muut koulutukseen liittyvät projektit ja kampanjat 

Pelkästään Kotkassa tai Puluissa pestissä olevien panoksella ei niin suurta määrää koulutuksia järjestetä, vaan tärkeässä roolissa ovat kurssikouluttajat!  

Kouluttajan pesti on lyhyt pesti, joka tuo vaihtelua lippukunta-arkeen ja antaa toisenlaista näkökulmaa partiotoimintaan. Kouluttajan ei tarvitse olla opetuksen ammattilainen, vaan innostus ja oikea asenne riittävät. Koulutukset suunnitellaan ja järjestetään aina pareittain, ja ensikertalaiset saavat kokeneemman kouluttajan tuekseen. 

Kouluttajana pääsee kertaamaan ja syventämään kurssilla ja partiossa opittua, suunnittelemaan ja pitämään koulutusrupeamia kouluttajaparin kanssa, tutustumaan ja osallistumaan koulutuksen järjestämiseen, nauttimaan hyvästä kurssimeiningistä osana staabia sekä hyödyntämään kokeneempien kouluttajien ja kurssinjohtajan tarjoamaa tukea. 

Ilmoita halukkuutesi tai vinkkaa kaverille! Bit.ly/kouluttajaksi linkin takaa löytyvän lomakkeen täyttämällä pääset tekemään hyvää ja osallistumaan partiokoulutuksen järjestämiseen. 

Koulutuksiin, kuten muihinkin piirin tapahtumiin, ilmoittaudutaan vuosittain kolmessa aallossa. Ilmoportaat päättyvät vuosittain helmikuun, elokuun ja marraskuun viimeisinä päivinä (28.2., 31.8. ja 30.11.). Nämä tärkeät päivämäärät on hyvä olla jokaisen lippukunnan kalenterissa muistissa. Lisätietoja: https://www.paakaupunkiseudunpartiolaiset.fi/ilmoporras/  

AVOIMET PESTIT 

Tule mukaan kouluttajaksi

Lippukuntakurssien tiimiin mukaan 

Mukaan koulutusryhmään 

KUVA Toivo Laiho

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *