Pääkaupungin Partiolaiset haastoi Saara Strumin, YouTubessa ja TikTokissa nimellä Saara Daniela, 24 tunniksi metsään. Strum on tehnyt somea aktiivisesti vuodesta 2015, jolloin hän julkaisi ensimmäisen YouTube-videonsa.


Tubettaja ja somevaikuttaja Saara Strum julkaisi kanavalleen Saara Daniela kaksi videota yhteistyössä Pääkaupunkiseudun Partiolaisten kanssa. Ensimmäisessä videossa hän menee yöpymään metsään siskonsa kanssa, ja toisessa etsii aarretta Helsingin keskustassa. Käy katsomassa Strumin kanavalta, mitä kaikkea metsässä ja suunnistuksessa tapahtuu!

Kameran takaa kameran eteen

Strum päätyi tubettajaksi vuonna 2015, kun hän perusti ensimmäisen Tube-kanavansa nimeltä ”SaaraRLSuomi”. Kyseisellä kanavalla julkaistiin lähinnä Rainbow Loom -aiheisia käsityövideoita. Aluksi kanavan videot olivat pelkästään ohjevideoita, joissa Strum oli kameran takana, mutta pian Strum huomasi haluavansa olla myös kameran edessä. Perinteisten ohjevideoiden lisäksi hän alkoi julkaista kanavalleen ostosten esittelyjä sekä kysymys ja vastaus -videoita. Nuori Strum halusi kuitenkin laajentaa sisältöään, joten saman vuoden joulukuussa hän jo pystytti synttärilahjaksi saadun kameransa huteralle kirjapinolle, ja siitä se lähti – uusi kanava, uudet videot, uudet seuraajat ja uudet mahdollisuudet.

Uuden oppimista ja rohkeaa asennetta

Kokemusta Strumilla on partiosta vuodelta 2014, kun hän meni isosiskonsa mukana partioleirille. Hän päätyi leirille täysin vahingossa, koska halusi mennä isosiskon seuralaiseksi leirille, eikä tiennyt, että suurin osa leirille osallistuvista lapsista osasi jo kaikki partion perusteet. Strumin piti nopealla aikataululla oppia kaikenlaisia partioon liittyviä taitoja teltan pystytyksestä kaupungissa suunnistamiseen. Onneksi leirillä oli hänen siskonsa, joka teki kokemuksesta turvallisemman, sillä Strum ei ollut koskaan aikaisemmin osallistunut mihinkään muutamaa päivää pidempään leiritoimintaan. Leirillä yövyttiin useita viikkoja teltassa, mutta leiriläisten käytössä olivat koko ajan leirintäalueiden mökit, joissa oli keittiö, suihkut ja vessat. Arki leirillä oli siis helpompaa kuin pelkästään metsässä yöpyminen.

”Partioleiristä huolimatta en ollut kuitenkaan koskaan yöpynyt metsässä, joten ennakko-odotuksia riitti! Suoraan sanottuna mua jännitti. Olin metsässä 13-vuotiaan pikkusiskoni kanssa, joten ensisijaisesti jännitin hänen puolestaan, vaikka tiesin hänen olevan hyvin rohkea.”

Strum tarvitsi metsässä siskonsa kanssa muun muassa suunnistus-, teltanpystytys- ja ruoanlaittotaitoja. Ruoka piti valmistaa kaasukeittimellä, jonka käytöstä Strumilla ei ollut vielä kokemusta. Haasteita kaasukeittimen käytössä oli alussa, mutta sisarukset oppivat sen käytön nopeasti. Strum kertoo mielikuvituksensa laukkaavan, ja hän ajatteli etukäteen, että tuulen aiheuttama oksien rapina tai muut metsässä kuuluvat äänet vaikeuttaisivat nukkumista. Yö meni kaikesta huolimatta kuitenkin hyvin.

”Veistin itselleni haarukan, mitä en ollut myöskään tehnyt koskaan aiemmin. Oli todella mukavaa oppia uusia taitoja keskellä luontoa oman siskoni kanssa.”

Strum kertoo jo ennalta osanneensa pystyttää teltan sekä suunnistaa. Strum on aina ollut hyvä suunnistuksessa ja tykkäsi kovasti, kun koululiikunnassa oli suunnistusta. Strumia kiinnostaa erityisesti myös retkeily, ja hänen haluaisi lähteä joskus viikoksi metsään. Sitä varten Strum toteaa tarvitsevansa varmasti monia uusia taitoja, joten esityönä on asioista selvää ottaminen.

Millaisia terveisiä haluaisit lähettää partiolaisille?

”Rakastan sitä, kuinka intohimoisesti suhtaudutte siihen, mitä teette. Pitäkää mieli avoimena ja uteliaana!”


Tällä hetkellä YouTube-kanavansa ohella Strum opiskelee äidinkielen opettajaksi Jyväskylän yliopistossa ja kirjoittaa kandia. Strum harrastaa näyttelemistä niin teatterin lavalla kuin kameran edessä, ja rakastaa virkkaamista, musiikkia ja kissoja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *