Tässä materiaalia, jota voi laittaa oman lippukunnan nettisivuille, tai someen! Muista myös helmen somekanavat, joista repostata suoraan.

 

Ladattavat materiaalit

Helmen logo

helmi talvileiri

 

Kansikuva

helmi14

Yllätysohjelma joulujuhlaan!

Intro: tämä leikki on käytännössä rikkinäinen puhelin pantomiiminä. Ajatus on, että on valitsemasi määrä osallistujia (esim. 4) ja ensimmäiselle luetaan alla oleva tarina, joka esittää pantomiiminä tarinan aina seuraavalle, joka esittää näkemänsä seuraavalle jne.

Leikkijät voit ohjeistaa yllä olevalla tekstillä, jonka jälkeen he valitsevat keskuudestaan sen, joka kuulee tarinan ensimmäisenä, ja muut menevät pois tilasta.

Tarina kuuluu näin:

Olipa kerran Helmi.
Helmi on hieman erikoinen henkilö. Helmeä näkee vain harvoin, yleensä se on nähty joka toinen vuosi hiihtoloman aikaan, mutta harvat ja valitut saattavat törmätä häneen useamminkin. Helmi rakastaa lunta, ja hänen  lempipuuhiaan ovat napakelkkailu, maitokorikiipeily, lumikenkäily ja pokemon snow:n pelaaminen.

Helmen ulkonäkö on hieman hassu. Hänellä on 4 kättä ja 4 jalkaa. Niiden nimet ovat ohjelma, huolto, viestintä, turva, muonitus, talous, toimisto ja lämmitys. Helmi ei syö kuin kokin tekemää ruokaa ulkona. Yleensä hän nukkuu lämpimässä puolijoukkueteltassa talvisen tähtitaivaan alla. Helmellä on ainakin 600 kaveria ja hän kutsuu sut mukaansa Kiljavalle hiihtolomalla!

Kun leikki on mennyt ihan pipariksi, voi leikkijöille lukea alkuperäisen tarinan.

Sen jälkeen kaikille voi kertoa, että ensi hiihtolomalla on vuoden siistein talvileiri, johon ilmoittaudutaan N-Y-T, ja että teidänkin lippukunta on ilmoittautunut, eli tuttuja tulossa! Sen jälkeen olisi hyvä esitellä mahtavan lippukuntanne maanmainio Helmi yhteyshenkilö, ja vastata kysymyksiin.