Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ja Uudenmaan Partiopiiri järjestivät sunnuntaina 4.9. Kohtaamisen eli piirien yhteisen syyskauden aloitustapahtuman. Tapahtumassa nähtiin perinteinen partioparaati monen vuoden jälkeen.


Kohtaaminen on järjestetty eri tavoin eri vuosina, mutta tänä vuonna tapahtumassa päästiin useiden vuosien jälkeen kirjaimellisesti kohtaamaan Helsingissä. Kohtaamiseen osallistui partiolaisia yli 70 eri lippukunnasta.

Kohtaamisen kohokohta eli partioparaati on viimeksi järjestetty vuonna 2017. Suurelle osalle osallistujista kyseessä oli ensimmäinen paraati, johon he osallistuivat!

Kohtaaminen alkoi Senaatintorilta, jonne lippukunnat hiljalleen kerääntyivät yhdentoista aikaan. Paraati lähti liikkeelle vasta puoli yhden aikaan, joten odottaville partiolaisille oli järjestetty ohjelmaa. Paikalla oli esimerkiksi livemusiikkia soittava bändi, jonka tahtiin moni tanssi ja pyöritti huivia.

Ennen paraatin liikkeellelähtöä Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan apulaispormestari Paavo Arhinmäki sekä Pääkaupunkiseudun Partiolaisten piirinjohtaja Matti Mannonen pitivät kumpikin puheen. 

Paraati alkoi aurinkoisessa ja lämpimässä säässä. Kuvia räpsiviä ohikulkijoita oli paljon Helsingin katujen varrella. Osaa heistä selvästi huvitti ja hämmensi lippukuntien huudot, mikä ehkä innoitti partiolaisia huutamaan entistä kovempaa. 

Paraatin jälkeen Senaatintorilla soitettiin lisää livemusiikkia ja juteltiin uusien ja vanhojen kavereiden kanssa. Sen jälkeen osa lippukunnista jäi tekemään omaa ohjelmaa ja viettämään hauskaa päivää Helsingissä.


TEKSTI: Anna Colussi

KUVAT: Hanna Kimmonen