Partiolaisten perinteisten adventtikalenterien myynnin loppukiri alkaa. Sen kunniaksi Heppu
keräsi kiinnostavimmat kalenterifaktat ja kysyi sudenpentujen parhaat myyntivinkit kalenteri-
myynnin tueksi.


Heppu haastatteli Merimetsojen sudenpentuja ja kyseli heiltä parhaat
vinkit kalentereiden myyntiin.


Näin vastasivat Elias, Isabella ja Herkko.
”Kannattaa ensin myydä omassa taloyhtiössä. Jos kalentereita jää yli, niitä voi mennä myymään naapurinkin taloyhtiöön.” – Elias
”Kannattaa aloittaa tosi aikaisin. Ihmiset voivat varata kalentereita ja maksaa, kun saavat ne.” – Isabella
”Kannattaa mennä kauppakeskuksiin ja isoihin taloyhtiöihin myymään.” – Herkko
”Jos myy kaverin kanssa yhdessä kalentereita, kannattaa jakaa myydyt kalenterit puoliksi. Jos myy kahdestaan 50 kalenteria, toinen saa niistä 25 ja toinen 25.” – Elias

Kalentereiden myyminen voi olla haastavaa varsinkin, kun sää on kylmä ja ulkona voi joutua seisomaan pitkään. Sudenpennut kertoivat myös, mitä kannattaa ottaa mukaan, kun lähtee myymään kalentereita.
”Mukaan kannattaa ottaa vaihtorahaa, juomaa, evästä ja kännykkä.” – Isabella
”Kuumaa kaakaota.” – Elias
”Ja vaahtokarkkeja.” – Herkko
”Kalenterit pitää muistaa.” – Isabella

Tiesitkö tämän?
10 faktaa adventtikalentereista

  1. Partiolaisten adventtikalenterien myynti alkoi jo 1940-luvulla. Partiotyttöjen myymä kalenteri käynnisti silloin adventtikalenteriperinteen Suomessa.
  2. Vuoden 2021 kalenterin on kuvittanut Christel Rönns. Kyseinen kalenteri on kolmas hänen kuvittamansa partiolaisten adventtikalenteri. Lisäksi Christel Rönns tunnetaan muun muassa Risto Räppääjä -kirjojen kuvittajana.
  3. Kalenterin kuvituksesta inspiroituneen perinteisen joulutarinan on tänä vuonna kirjoittanut Anna Tommola. Tarina ilmestyy neljässä osassa adventtisunnuntaisin sekä kuunneltavassa että luettavassa muodossa.
  4. Adventtikalenterin hinta on 10 €. Tästä summasta 4,5 € menee kalenterin myyneelle lippukunnalle, 2,85 € partiopiirille ja 2,65 € keskusjärjestölle.
  5. Adventtikalentereita voi kasvotusten tapahtuvan myynnin lisäksi tilata myös netistä kotiin osoitteessa adventtikalenteri.fi. Verkkokaupassa voi halutessaan valita lippukunnan, jolle kalenterin tuotto kohdistuu.
  6. Adventtikalenterilla on Avainlippu-tunnus, eli se on valmistettu Suomessa. Kalenteri painetaan FSC-sertifioidulle kartongille. FSC on maailmanlaajuinen metsätuotteiden vastuullisuussertifikaatti.
  7. Adventtikalentereiden myyntiaika tänä vuonna on 15.10.–5.12.

Teksti: Eero Lilja, Liinu Yli-Hongisto

Kuvat: Emma Lahtinen, Christel Rönns